Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kruppos gyerek mellé mit...

Kruppos gyerek mellé mit szerezzünk be?

Figyelt kérdés
Nem kaptunk semmit, csak kúpot. Mi lehet még hasznos?
2011. jan. 13. 09:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Hideg párásító. [link]
2011. jan. 13. 09:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Az én gyermekem is kruppos volt, hat évesen kinőtte, utána egy rohama volt kilenc évesen azóta semmi szerencsére, mi rectodelt kúpot kaptunk és calcimusk injekciót, ha jött a roham akkor azonnal ablaknyitás, kúp és egy ampulla calcimusk pici vízbe és megitattam, persze legtöbbször kihányta azonnal, hisz nem bírt nyelni sem, így azt elhagytam, csak roham után adtuk neki, akartam igényelni porlasztó gépet, mert ha a pulmonológus felírja akkor ingyen hozzá lehet jutni, de a miénk nem írta fel azt mondta még csak háromszor volt kórházba krupp miatt, hiába rengetegszer befulladt, így kutakodni kezdtünk,a lényeg a legtöbb egészségpénztár támogatja, csak egy orvosi vélemény kell, hogy ajánlja a gyereknek, megvettük, és visszakaptuk az árát.Harminc ezer körül volt, de nagyon hasznos, azonnal kitágítja a légutakat, és jobb a gyereknek. Emellett minden szobába vettünk sólámpát.
2011. jan. 13. 09:17
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mi az a porlasztógép? Ti, melyiket választottátok?
2011. jan. 13. 09:22
 4/8 anonim ***** válasza:

Nagyon hasznos a kórházba is használnak ilyet, vagyis hasonlót, a lényeg van egy kis tartály abba kell tenni vizet de van olyan, hogy lehet hozzá kérni dokitól apmullát valami légúttágító van benne, mi csak vízzel használtuk, ráteszed a tetejét ami olyan mint egy pipa és azt a szája elé, orra elé teszed, vagy ha tudod a szájába rakod, hogy szívja be a párát,mert a gép a vizet, teljesen elporlasztja és úgy néz ki az egész mintha füst jönne ki a pipa végéből , ez nagyon jó, sokat segít, lehet kapni olyat is, amin egy maszk van és rá kell tenni a kis arcára, orvosi segédeszköz boltba vettük, neten is lehet nézelődni, itt egy link, hasonló a miénk is csak nekünk voyage márkájú van.

[link]

2011. jan. 13. 09:32
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ez az, amikor puffolnak vagy micsudi? vagy ez csak hasonló?
2011. jan. 13. 09:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Puffolás az a gyógyszer befújása pipával, itt a vizet porlasztja szét és a hideg pára tágítja ki a légutakat, de mint írtam lehet kombinálni gyógyszerrel amit a dokitól lehet kérni, ilyen ampullába van azt beleönteni a tartályba vízzel együtt és kész. Figyi mi már mikor hallottam, hogy mélyül a gyerekem hangja tudtam, hogy aznap éjjel fulladás lesz, azonnal elkezdtük a gépet használni, és olyankor már kimaradt éjjel a fulladás, azért nem volt mindegy, mert előtte rengetegszer megjártuk a poklot.Érdemes utána járnod, beszerezned vagy kölcsönöznöd.
2011. jan. 13. 09:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen, nálunk is jellemző ez a hangmélyülés.:( köszönöm!
2011. jan. 13. 09:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Én azt szoktam csinálni, amikor már hallom a gyerek hangján hogy nem tiszta, akkor lefekvés előtt alaposan lehűtőm a szobáját, azután bekapcsolom a hideg párásítót és úgy alszik éjjel.

Az inhalálós készülék nagyon jó, de én pl nem tudtam elintézni hogy kapjunk, mert csak 1x voltunk kórházban, és így nem írták fel. A kórházban is hasonlót használnak. Nálunk maszkos volt, amikor berohantunk egyből rátették, utána látványosan javul az állapota. 1 hétig voltunk kórházba, naponta 3x kellett ezzel kezelni.

2011. jan. 13. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!