Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor kell jeleznem, ha...

Mikor kell jeleznem, ha vissza akarok menni a munkahelyemre?

Figyelt kérdés
Mondjuk idén december közepén jár le a gyes, elég ha akkor szólok a munkaügyön hogy szeretném kivenném a szabikat és jövök vissza vagy már most az év elején szólnom kellene? Van erre valamilyen írott vagy íratlan szabály?
2011. jan. 12. 23:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Kb.2-3 hónappal előtte illik jelezni. Én márciusban megyek vissza dolgozni,most januárban voltam bent a munkaügyön egyeztetni.
2011. jan. 13. 00:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Én szeptemberben szeretnék visszamenni, és már most felvettem a kapcsolatot a főnökasszonyommal - mondjuk nekem nem egyszerű a helyzetem, mert helyileg nem oda szeretnék visszamenni, ahol voltam (pesti bejárást nem tudnám vállalni a gyerekkel, így a mi városunkban lévő fiókba szeretnék visszamenni).

Szóval ha bonyolult a helyzet, valami extra kívánságod van, akkor szerintem a tavasz folyamán szólj valamikor. Ha ugyanoda akarsz, semmi extra kérés, nem kell neked helyet "szorítaniuk", akkor szerintem is 2-3 hónappal előtte elég szólnod.

2011. jan. 13. 07:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Egy hónappal előtte kell. Viszont ha lejár a gyesed, akkor pláne elég az 1 hónap, hiszen tudniuk kell, hogy lejár, igy mész vissza. Szóval ilyen esetben nem is vagy köteles szólni, hiszen egyszerűen lejár a fizetés nélküli szabadságod, amivel gyesen vgy otthon.

De ha egy hónappal előtte szólsz, akkor az elég korrekt.

2011. jan. 13. 07:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. jan. 13. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!