Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tehetünk, ha 3óránként...

Mit tehetünk, ha 3óránként belázasodik a gyerek nurofen melle és még nem adható neki a kövi adag?

Figyelt kérdés

" Sok gyerekorvos régebben azt javasolta, hogy a szülők váltva adjanak a gyereknek paracetamol- és ibuprofen-tartalmú készítményt, de mára kiderült, hogy ez hosszútávon veszélyes lehet, ugyanis a két gyógyszer kombinációja vesekárosodáshoz vezethet.

Betegség esetén tehát mindvégig csak egyféle gyógyszerrel kezeld csemetédet, ha pedig éppen nincs szükséged a tablettákra, mint minden más gyógyszert, ezeket is tartsd biztonságosan elzárva, olyan helyen, ahol babák és gyerekek sem férhetnek hozzá"

mi a véleményetek erről?

mert h 3-4 óra múlva lázas újra, akkor nem adható neki újra nurofen...akkor, miről beszél, hogy egy félét használjunk? ha más mellé, akkor mit, ha vesegondot okozhat?

2011. jan. 12. 15:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nem írtam kúp fajtát, mert nem tudom mennyi idős a gyerek. És itt olvastam hogy nem mindegy mennyi idős gyereknél, milyen kúpot használ az illető.

Úgy gondolom, kérdezze meg a patikust mit javasol, nekünk mexalen van, mert 4 évesnek ezt javasolták.De az paracetamol tartalmú, nem tudom Nurofen mellé lehet e adni. Nem vagyok sem orvos, sem gyógyszerész. És mivel ha kúp mellett dönt, úgy gondoltam, lemegy a gyógyszertárba és kér kúpot, a gyógyszerész tudja mit adjon a Nurofen mellé és x idős gyereknek. Mi kaptunk recept nélkül is, amikor 6 hónapos volt a babám és vittem a receptet, amikor már volt doktornő.

2011. jan. 12. 18:02
 12/13 anonim ***** válasza:

Nálunk egyszer volt eddig magas csillapíthatatlan magas láz! Akkor a dokinéni azt mondta, hogy hűtőfürdő, utána kúp (hát a nevét le nem írom, mert kimondhatatlan, valami naturlandos, az életkornak megfelelő), ha nem megy le rá 2 órára nurofen szirup és rá két órára panadol szirup.

Lehet, hogy nem jó ennyi gyógyszer,de pl a lányomnak a 3 napos láz alatt szinte végig 39 fokos láza volt a lázcsillapítók ellenére. Nem tudom mi lett volna, ha kivárom 6 órát a két nurofen között! Szerintem fél napon belül kórházban lettünk volna.

Szóval ha nagyon magas a láz, jó a váltogatás, inkább, mint nagyobb baj legyen, de egy 38,5 fokos láznám megpróbálnám egy adarg gyógyszerrel és a már említett hűtőfürdővel, meg borogtásal kordában tartani a lázat!

2011. jan. 12. 18:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Számomra egyértelmű volt, ha azt írom, hogy a nurofen nekünk nem jó, csak a kúp, akkor nem nurofenes kúpra gondolok, hanem az életkornak megfelelő kúpra. De látom már, nem egyértelmű :) Szóval megyek a hűtőhöz és kisilabizálom, mert nekünk is megjegyezhetetlen nevű van (valami nora...).

...

Visszajöttem.

A kicsinek (1 éves múlt) suppositorium antipyreticum pro parvulo.

A nagynak (2,5 éves múlt) suppositorium noraminophenazoni

:D

Biztos bennem van a hiba, de számomra ezek megjegyezhetetlen nevűek. Mindkettőt a dokinénivel szoktam felíratni, így csak annyit szoktam mondani, hogy melyik csemetének kell.

2011. jan. 13. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!