Mit tehetünk, ha 3óránként belázasodik a gyerek nurofen melle és még nem adható neki a kövi adag?
" Sok gyerekorvos régebben azt javasolta, hogy a szülők váltva adjanak a gyereknek paracetamol- és ibuprofen-tartalmú készítményt, de mára kiderült, hogy ez hosszútávon veszélyes lehet, ugyanis a két gyógyszer kombinációja vesekárosodáshoz vezethet.
Betegség esetén tehát mindvégig csak egyféle gyógyszerrel kezeld csemetédet, ha pedig éppen nincs szükséged a tablettákra, mint minden más gyógyszert, ezeket is tartsd biztonságosan elzárva, olyan helyen, ahol babák és gyerekek sem férhetnek hozzá"
mi a véleményetek erről?
mert h 3-4 óra múlva lázas újra, akkor nem adható neki újra nurofen...akkor, miről beszél, hogy egy félét használjunk? ha más mellé, akkor mit, ha vesegondot okozhat?
nem írtam kúp fajtát, mert nem tudom mennyi idős a gyerek. És itt olvastam hogy nem mindegy mennyi idős gyereknél, milyen kúpot használ az illető.
Úgy gondolom, kérdezze meg a patikust mit javasol, nekünk mexalen van, mert 4 évesnek ezt javasolták.De az paracetamol tartalmú, nem tudom Nurofen mellé lehet e adni. Nem vagyok sem orvos, sem gyógyszerész. És mivel ha kúp mellett dönt, úgy gondoltam, lemegy a gyógyszertárba és kér kúpot, a gyógyszerész tudja mit adjon a Nurofen mellé és x idős gyereknek. Mi kaptunk recept nélkül is, amikor 6 hónapos volt a babám és vittem a receptet, amikor már volt doktornő.
Nálunk egyszer volt eddig magas csillapíthatatlan magas láz! Akkor a dokinéni azt mondta, hogy hűtőfürdő, utána kúp (hát a nevét le nem írom, mert kimondhatatlan, valami naturlandos, az életkornak megfelelő), ha nem megy le rá 2 órára nurofen szirup és rá két órára panadol szirup.
Lehet, hogy nem jó ennyi gyógyszer,de pl a lányomnak a 3 napos láz alatt szinte végig 39 fokos láza volt a lázcsillapítók ellenére. Nem tudom mi lett volna, ha kivárom 6 órát a két nurofen között! Szerintem fél napon belül kórházban lettünk volna.
Szóval ha nagyon magas a láz, jó a váltogatás, inkább, mint nagyobb baj legyen, de egy 38,5 fokos láznám megpróbálnám egy adarg gyógyszerrel és a már említett hűtőfürdővel, meg borogtásal kordában tartani a lázat!
Számomra egyértelmű volt, ha azt írom, hogy a nurofen nekünk nem jó, csak a kúp, akkor nem nurofenes kúpra gondolok, hanem az életkornak megfelelő kúpra. De látom már, nem egyértelmű :) Szóval megyek a hűtőhöz és kisilabizálom, mert nekünk is megjegyezhetetlen nevű van (valami nora...).
...
Visszajöttem.
A kicsinek (1 éves múlt) suppositorium antipyreticum pro parvulo.
A nagynak (2,5 éves múlt) suppositorium noraminophenazoni
:D
Biztos bennem van a hiba, de számomra ezek megjegyezhetetlen nevűek. Mindkettőt a dokinénivel szoktam felíratni, így csak annyit szoktam mondani, hogy melyik csemetének kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!