Miért vérzik még mindig az aranyerem? 8 honapja szültem..
Figyelt kérdés
8 honapja szültem,és voltam már végbéltükrözésen is,ahol azt mondták hogy a vérzés is normális,és nincsen semmi bajom,nehezen de majd begyogyul,és kenöcs meg kup,és figyelek a folyadék bevitelre is,meg a kajákra is,és mégis szokott még mindig kemény székletem lenni,és vérzik az aranyerem. Mikor lesz már ennek vége,mert én már ezt nem birom tovább idegileg,teljesen kivagyok,ha már kakálnom kell elöre rettegek WC-re menni,mert tudom mi vár rám :( nagyon el vagyok keseredve,van megoldás?2009. jan. 31. 00:44
1/2 anonim válasza:
Én öt éves korom óta vagyok így. Most vagyok 33 éves. A rostdús táplálkozás, rendszeres mozgás (napi séta), a csokoládé és olyan ételek kerülése amelyek fogják a székletet, valamint ne emelj nehéz dolgokat és ne erőlködj. Az ülőfürdő kammillás vízben segíthet. Kúpok, krémek, a glicerines kúp használata székelés előtt negyed órával. Székelés után azonnali altályi mosdás ha erre nincs mód akkor nedves törlőkendő haszbálata, Detralex tabletta szedése, Tamarin lekvár, de a leges legjobb a Mucofalk Orange. Patikában kapható vagy megrendelik. Szoptatás és terhesség alatt is szedhető, csakúgy mint a Tamarin lekvár (gyógynövény boltban). Ezekkel tudod a panaszokat enyhíteni. Az sem mindegy, hogy külső vagy belső aranyered van? Vagy esetleg mindkettő mint nekem. Időről időre visszatér a dolog. Hideg helyre ne ülj le soha, és mezítláb se járkálj még a lakásban sem! Nekem már sokszor attól is kijön az aranyér ha egy nehezebb szatyrot megemelek. Krémben jó a Reparon és/vagy kúp, Sperti, Mastu. Nekem az alapbetegségem bélrenyheség. Tehát amíg az alapprobléma nincs kiderítve és kezelve, addig a következmény sem gyógyítható, csak enyhíthető. Nekem ezzel együtt kell élnem és amíg lehet húzom a műtétet mert nagyon félek tőle. Még nekem az Oxytarm tabi is jó volt, de minden csak két három max. négy hétig használ aztán kezdem előlről. Van még a Dartflege (lehet hogy nem jól írtam) gyógynövényes tabi. Hát nagyjából ennyi jutott eszembe. Mielőbbi gyógyulást kívánok.
2/2 anonim válasza:
Pótlásként az előzőhöz: körömvirágkenőcs, propoliszos kenőcs és kúp. És egy jótanács: semmiképp se tartsd vissza székletet, mert csak rosszabb lesz!!! Gyógyulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!