Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » GYED kérdés. Kisfiammal...

GYED kérdés. Kisfiammal itthon vagyok gyesen 2011. 09.21-ig, várondós vagyok, szülés várható időpontja 2011. 08. 02, következő lenne a kérdés?

Figyelt kérdés
Amíg szülök gyesen leszek az kb 7 hónap ,kitudnám-e venni a szabikat és gyesen lennék még?olyan infót is kaptam hogy március előtt vegyem ki a szabikat mert kapnék gyest és nem kell le mondani ,de ha március után veszem ki akkor már le kell mondani a gyest.
2011. jan. 9. 22:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Igen, benne van, de én nem értek egyet azzal, aki azt javasolta, ne menj táppénzre. Ha most kiveszed a szabikat és szülésig táppénzen leszel, akkor a kapott táppénzed szerintem sokkal több nyereség ahhz képest, mint ha csak gyest kapnál addig. És a TGYÁS és GYED alapja a kivett szabadásgok (kb 40 nap 100%-kosan beszámitva és a 15 nap betegszabi 70% bérrel beszámitva. Annak ugyanis annyi az összege. Tehát kapsz 4-5 hónap táppénzt (béred 60%-a) és a tgyás és gyed alapja a béred 100%-a helyett a béred 93%-a lesz. Szerintem több a nyereség a táppénzen, de ezt te tudod! Éna zonnal kivenném a szabikat és utána elmennék táppénzre.
2011. jan. 15. 14:54
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm,én augusztus 02 re vagyok kiírva,kivenném a szabikat és aztán 28 nappal szülés előtt igényelem a Tgyás,és közben amikor lemondom a Gyest átveszi a férjem./hetente 30 órában van bejelentve,dolgozik.
2011. jan. 15. 17:00
 13/18 A kérdező kommentje:
nekem 40 napnál kevesebb jár ,mivel 2008 -ban amikor szültem kivettem a szabikat/talán 31 nap vagy még kevesebb.
2011. jan. 15. 17:02
 14/18 anonim ***** válasza:

Igen ezt így valóban lehet, hogy szabi utána, betegszabi aztán táppénz. Nos nekem ebbe nem ment bele a munkáltatóm, hogy ha kiadják a szabit utána táppénzre menjek, muszáj volt közölnöm velük miért is akarom előbb kivenni a szabikat amit a kisfiam 3 éves kora elött nem köteles kiadni.

Nos így mentek bele, hogy szabi aztán kezdjem el a tgyst.

Nálam ez így alakult.

Választ adva nem tudom, hogy a 7vége beleszámít e a tgysba de szerintem igen.Én is így számolok visszafelé én júl.2re vagyok kiírva így júni elejétől megigénylem.

2011. jan. 19. 11:48
 15/18 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM.
2011. jan. 19. 17:55
 16/18 anonim ***** válasza:

"miért is akarom előbb kivenni a szabikat amit a kisfiam 3 éves kora elött nem köteles kiadni. ".

Neked hazudtak nemes egyszerűséggel a munkahelyeden. Amikor visszatérsz a munkába, a felhalmozott szabikat AZONNAl KÖTELESEK kiadni. Nincs is más lehetősége. Ha 1 vagy 1,5 év után mész vissza dolgozni, akkor akkor KELL kiadni a szabikat. Azonnal. Ettől a törvénytől akor se lehet eltérni, ha mindkettőtöknek az lenne az érdeke, hogy Ne vedd ki a szabikat rögtön. A törvény ebben nagoyn szigorú. Kár, hogy nem olvastál utána, valószinűleg jobban jártál volna...

2011. jan. 19. 21:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Csak éppen én nem visszatérni akartam a munkahelyemre mert ismét babát várok és nem is vesznek már vissza egyáltalán utána sem.Csak nem akartam gyesen tengődni szülésig. Ki akartam venni a szabikat és aztán pedig táppénz de ebbe nem mentek bele.Csak a szabikat adják ki...persze ha szemét lennék akkor szabi után elmennék táppénzre mert azt megcsinálhatnám de nem fogom...

Mindegy hosszú ez már....én így döntöttem ahogy! ez volt a lehetőségem és ezer embert megkérdeztem de mindenki máshogy tudja.

Mindenki csinálja ahogy gondolja én ezt a tanácsot adtam vagy megfogadja valaki vagy ha jobbat tud akkor azt teszi.

Szép babavárást mindenkinek!

2011. jan. 22. 11:37
 18/18 A kérdező kommentje:
így van ...köszönöm a válaszokat.
2011. jan. 22. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!