GYED kérdés. Kisfiammal itthon vagyok gyesen 2011. 09.21-ig, várondós vagyok, szülés várható időpontja 2011. 08. 02, következő lenne a kérdés?
Igen ezt így valóban lehet, hogy szabi utána, betegszabi aztán táppénz. Nos nekem ebbe nem ment bele a munkáltatóm, hogy ha kiadják a szabit utána táppénzre menjek, muszáj volt közölnöm velük miért is akarom előbb kivenni a szabikat amit a kisfiam 3 éves kora elött nem köteles kiadni.
Nos így mentek bele, hogy szabi aztán kezdjem el a tgyst.
Nálam ez így alakult.
Választ adva nem tudom, hogy a 7vége beleszámít e a tgysba de szerintem igen.Én is így számolok visszafelé én júl.2re vagyok kiírva így júni elejétől megigénylem.
"miért is akarom előbb kivenni a szabikat amit a kisfiam 3 éves kora elött nem köteles kiadni. ".
Neked hazudtak nemes egyszerűséggel a munkahelyeden. Amikor visszatérsz a munkába, a felhalmozott szabikat AZONNAl KÖTELESEK kiadni. Nincs is más lehetősége. Ha 1 vagy 1,5 év után mész vissza dolgozni, akkor akkor KELL kiadni a szabikat. Azonnal. Ettől a törvénytől akor se lehet eltérni, ha mindkettőtöknek az lenne az érdeke, hogy Ne vedd ki a szabikat rögtön. A törvény ebben nagoyn szigorú. Kár, hogy nem olvastál utána, valószinűleg jobban jártál volna...
Csak éppen én nem visszatérni akartam a munkahelyemre mert ismét babát várok és nem is vesznek már vissza egyáltalán utána sem.Csak nem akartam gyesen tengődni szülésig. Ki akartam venni a szabikat és aztán pedig táppénz de ebbe nem mentek bele.Csak a szabikat adják ki...persze ha szemét lennék akkor szabi után elmennék táppénzre mert azt megcsinálhatnám de nem fogom...
Mindegy hosszú ez már....én így döntöttem ahogy! ez volt a lehetőségem és ezer embert megkérdeztem de mindenki máshogy tudja.
Mindenki csinálja ahogy gondolja én ezt a tanácsot adtam vagy megfogadja valaki vagy ha jobbat tud akkor azt teszi.
Szép babavárást mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!