Mit szóltok hozzá, hogy meg akarják adóztatni a családi pótlékot?
Ezt találtam a témában:
"Megadóztatná a kormány a családi pótlékot. Gyurcsány Ferenc kormányfő azt mondta: az intézkedést olyan feltételekkel vezetnék be, hogy az átlagosan vagy annál rosszabbul keresők számára ez ne jelentsen veszteséget.
Átrendezné a kormány a nem célzottan, hanem egységesen mindenkinek járó szociális és jóléti támogatásokat. A nyugdíj nem, a családi pótlék azonban ebbe a kategóriába tartozik.
„Ezeket növeljük meg, bruttósítsuk, majd a bruttósítást követően vonjuk be az adórendszerbe úgy, hogy az átlagos és az alatti jövedelemmel rendelkezők számára ne jelentsen veszteséget. Az a felettiek számára ugyanakkor a megadott adókedvezmények csökkentésével együtt ne jelentsen összes jövedelemveszteséget” – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök."
Azaz elvileg a többség nem fog kevesebbet kézhez kapni. A rendszerváltás utáni s volt ilyen februttósítás, amikor annyival emelték meg a fizetéseket, amennyi adót le is vontak (mert ugye akkor nem közvetlenül vonták az adót előtte). Lehet, hogy én vagyok túlzottan optimista, de a havi 57 ezres bevételemmel én nem tartok attól, hogy abba az adósávba tartoznék, ahonnan érezhető lenne a változás. Ja és sajnos nem csak papíron ennyi a bevételünk.
Amúgy tényleg jó, most otthon ülünk gyerekkel a pocakban karon... És ha visszamegyünk dolgozni, mondjuk diplomával két év múlva havi 130ért, és utána bebabázunk, akkor mi lesz? elértük azt a sávot és akkor így jártál... vagy mi van?
Az eddigi gyerekesek támogatása miért nem jó, így is elég bajunk van anélkül... Vagy ezek után menjünk minimálbérre hivatalosan, a többit kérjük kézbe?, ha esetleg szülés után is akarunk valamiből élni, ugyanis lehet pont az anya a családfenntartó... őszintén ki menne vissza apukára hagyva a csemetét, mert az jobb anyagilag? Bele is hülyülnénk...
Ha ezt megszavazzák, és nem úgy bruttósítanak, hogy valamivel több maradjon, akkor igencsak elcsúszik a gyerekvállalás ideje, jó ha valaki 40évesen megy majd szülni...
Na ez felbosszantott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!