Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok hozzá, hogy meg...

Mit szóltok hozzá, hogy meg akarják adóztatni a családi pótlékot?

Figyelt kérdés
Ez már tényleg megdöbbentő szerintem.
2009. jan. 29. 16:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ezt találtam a témában:

"Megadóztatná a kormány a családi pótlékot. Gyurcsány Ferenc kormányfő azt mondta: az intézkedést olyan feltételekkel vezetnék be, hogy az átlagosan vagy annál rosszabbul keresők számára ez ne jelentsen veszteséget.

Átrendezné a kormány a nem célzottan, hanem egységesen mindenkinek járó szociális és jóléti támogatásokat. A nyugdíj nem, a családi pótlék azonban ebbe a kategóriába tartozik.

„Ezeket növeljük meg, bruttósítsuk, majd a bruttósítást követően vonjuk be az adórendszerbe úgy, hogy az átlagos és az alatti jövedelemmel rendelkezők számára ne jelentsen veszteséget. Az a felettiek számára ugyanakkor a megadott adókedvezmények csökkentésével együtt ne jelentsen összes jövedelemveszteséget” – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök."

Azaz elvileg a többség nem fog kevesebbet kézhez kapni. A rendszerváltás utáni s volt ilyen februttósítás, amikor annyival emelték meg a fizetéseket, amennyi adót le is vontak (mert ugye akkor nem közvetlenül vonták az adót előtte). Lehet, hogy én vagyok túlzottan optimista, de a havi 57 ezres bevételemmel én nem tartok attól, hogy abba az adósávba tartoznék, ahonnan érezhető lenne a változás. Ja és sajnos nem csak papíron ennyi a bevételünk.

2009. jan. 29. 23:49
 12/13 anonim ***** válasza:
én is láttam a híreket....bele se gondolok!Mi aláírtuk a 2 gyerekre a szocpolt,abból már az egyik megvan :-)3 hónapos,most belegondolok,hogy kicsit jól jöjjek ki,ősszel újra terhesnek kéne lennem,hogy kapjak a 2.is gyedet.Erre meg előállnak az adózással?Normálisak az emberek??????Így is az a 12ezer a havi pelust nem fedezi.De ha azt akarják,hogy csökkenjen a népesség....jó úton járnak!
2009. jan. 30. 09:11
 13/13 anonim ***** válasza:

Amúgy tényleg jó, most otthon ülünk gyerekkel a pocakban karon... És ha visszamegyünk dolgozni, mondjuk diplomával két év múlva havi 130ért, és utána bebabázunk, akkor mi lesz? elértük azt a sávot és akkor így jártál... vagy mi van?

Az eddigi gyerekesek támogatása miért nem jó, így is elég bajunk van anélkül... Vagy ezek után menjünk minimálbérre hivatalosan, a többit kérjük kézbe?, ha esetleg szülés után is akarunk valamiből élni, ugyanis lehet pont az anya a családfenntartó... őszintén ki menne vissza apukára hagyva a csemetét, mert az jobb anyagilag? Bele is hülyülnénk...

Ha ezt megszavazzák, és nem úgy bruttósítanak, hogy valamivel több maradjon, akkor igencsak elcsúszik a gyerekvállalás ideje, jó ha valaki 40évesen megy majd szülni...

Na ez felbosszantott...

2009. jan. 30. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!