Ha a párom cége átkerülne az én nevemre (én lennék az ügyvezető), de nem dolgoznék benne, akkor jogosult lennék továbbra is a gyedre?
Elég kacifántos a helyzet, hiszen akkor nem jár a gyed, ha díjazás ellenében végzel munkát.
Viszont az a baj, hogy ha te vagy az ügyvezető, akkor szabályozott kötelezettséged, hogy személyes tevékenységgel eljárj a vállalkozás ügyeiben, és a családtámogatási törvény szerint szerint keresőtevékenységnek minősül a társas vállalkozás tagjaként folytatott - személyes közreműködést igénylő - tevékenység.
Valószínű elveszítenéd a gyedet, mert a jogszabályban foglalt kötelezettséged és a keresőtevékenység törvényi meghatározása fedi egymást, esetleg nyilatkozhatsz, hogy nem kapsz díjazást. De érdemes lenne az oeptől hivatalos állásfoglalást kérni.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
Mindenképp beszélet az OEP-pel, csak kiváncsi voltam, hátha! :)
Sajnos elveszítem, pedig pont anyagi zvarok miatt kell ehhez a megoldáshoz is folyamodnunk! :(
Köszönöm szépen még egyszer!
A gyessel nem lenne gond!Mert akkor bejelentenénk engem a cégbe 4 órába, és akkor kapnám a gyest!
De a gyed az gázosabb szitu sajna!Azt ha jól tudom nem kaphatja mást, hisz az én jövedelmem alapján az csak nekem jár!
Szia! Hasonló a cipő! Gyeden voltam, most másodikkal táppénzes vagyok. Cégben vagyok ügyvezető. Van egy megbízott ügyvezetőm 4 órás munkában (másodállása). Apa pedig Gyeses (ő nincs a cégben). Ha segítség kellene, privit írj! Ha tudok, segítek!
30 hetes mamus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!