Miért érzem úgy, hogy egyedül, a férjem nélkül néha jobb lenne?
Lassan 2 hónapos a kisfiam. Nagyon vártuk a születését, de a gyereknevelést nem így képzeltem el. Igaz, hogy az apuka dolgozik, de a gyerkőctől néha még fürdeni sem tudok. Állandóan ordít ( nem éhes, rengeteg tejem van), és bizony apa nem igazán segít. Mikor vártuk a babát nem erre számítottam. Nem tudom rábízni a gyereket, mert csak megfogja és hagyja üvölteni. Semmi ringatás, szórakoztatás, maximum (hallottam a fürdőből) megkérdezi tőle, ha sír: "Te hülye vagy?"
Olyan elkeseredett vagyok. Már azon gondolkodom, hazaköltözök a babával a szüleimhez, akik egy másik városban laknak. Szükségem lenne,legalább napi fél óra pihenésre, mert a baba nagyon nyűgös. Ha meg odaadom a férjemnek, még idegesebb vagyok attól, hogy nem jól bánik vele. Más segítségre nem számíthatok. Esetleg tudtok valami segélytelefont, ahol kibeszélhetem a problémát? Úgy érzem összeroppanok, és el akarok válni. Teljesen tönkrement az életem. Persze a pici most az értelme, de nem tudom feldolgozni ezt az új helyzetet. Nyugodtan meg lehet érte vetni, azoknak, akik úgy gondolják mások mindent megtennének egy gyerekért, de az rajtam most nem segít. Így érzek és ez van...
menj haza a szüleidhez és ha látja a férjed hogy te komolyan így érzed magad, ilyen rosszúl akkor ha hiányozni fogtok neki , akkor megváltozik!!!!
én nem hallgatnám hogy a gyerektől azt kérdezi, hogy "hülye vagy?"..... én is megkérdezném sőőőt én mondanám a FÉRJEMNEK hogy Ő a hülye!
menj haza és kész! nem kell neked ezt elviselni. Otthon anyukádék biztosan másképpen bánnának veled, a kicsivel. tudnál pihenni, lenne segítséged, stb....
lépj!!!!
sok sikert! ne add fel!! a kicsinek szüksége van rád. És szerintem azért is sír, mert érzi rajtad a feszültséget na meg a férjeden is. Ez neki sem jó hosszútávon....
gondolj rá is.
Ha egy napig képes magát megerőltetni, akkor ehhez hozzá lehet szoktatni. Próbáld neki türelmesen megmutatni, hogyan kell a babával bánni, mit kell csinálni, hogy megnyugodjoni, aztán add neki oda és segíts neki. Ha képes ezt egy napig megtenni, akkor erre máskor is képes. Mondd meg neki világosan, hogy mit vársz tőle, mert a férfiak általában nem értenek a célzásból. Mondd meg neki világosan, hogy amikor hazaér a munkából, attól számítva fél óra múlva szeretnéd, ha átvenné a babát egy órára, mégpedig úgy, ahogy mutattad neki, normálisan, ne úgy, hogy neked több dolgod legyen vele, mint neki. Szóval ezt világosan kell közölni a férfiakkal, mert abból, hogy légyszíves segíts, abból nem igazán értenek.
Ha 1 hónapon belül nem változik semmi, akkor költözz a szüleidhez egy időre, aztán majd kiderül, hogy mennyire hiányoztok neki.
Üdv
egy egyedülálló anya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!