Elegem van a gyermektelenek folytonos megsértődéseiből! Miért csak én legyek tekintettel rájuk? Ők mikor lesznek tekintettel rám?
Erre az a legegyszerübb és legfrappánsabb visszavágás hogy akkor kell az ilyen rokont meglátogatni amikor beteg v. lábadozik kérni kell hogy főzzön neked teát/ kávét mutassa meg a wc-t adjon tiszta kéztörlőt el kell játszani a naivát és ha megszólal hogy miért épp most ? akkor lehet mondani hogy Ő kb. ugyanennyire volt bántó.
Ez nem kötelező de tény hogy a kismamákra sokan néznek becsmérlően csak mert azt gondolják egy lakásban a tisztaságot fenntartani a gyereket nevelni etetni a férjet kielégiteni alap és még megköszönni se kell de belénkrúgni szinte kötelesség akkor jöhet a revans.
Nos az a helyzet, hogy ezt a szemléletet bizonyos emberekben megváltoztatni nem lehet-nem is kell.Minek.Én is sokszor megkaptam, hogy milyen jó nekem!Egy darabig próbáltam én is elsorolni, hogy milyen nehéz is...egy idő után rájöttem minek.Ne sajnáljon, inkább irigyeljen, úgyis azt szeretné!Utána-mikor megvilágosodtam, azt mondtam!
-Naná, hogy jó!Soha életemben nem volt ennyire király dolgom!Irigykedhetsz nyugodtan!
Mindezt vigyorogva, közben hulla fáradtan!
Soha többet nem jegyezte meg!Érdekes..!Próbáld ki!:)
A bunkó rokonhoz nem nagyon tudok mit szólni-nekem nem volt ilyenem, de lehet felajánlanám neki, hogy, amennyiben felkelti szemem fényét, addig nem mehet haza, míg vissza nem altatja :))))))) És utána, ha visít a poronty azt csinál, amit akar, mert neked más dolgod van.
Nem csak a gyermektelenek ilyenek, sajnos.
Ismerosunknek (pasi) elvileg harom gyermeke van, gyakorlatilag a felesege csinal veluk mindent, ertsd, mindent. Ot akkor sem zavarhatjak a sracok, amikor otthon van. O kb ugy el, annyit pihen otthon munka utan, annyit csavarog, mint akkor, amikor meg gyereke volt.
Ha akar sorozni megy, ha akar hevereszik a tv elott, ha akar telefonal.
Es kioszt bennunket, kulonosen a ferjemet, mert mi vagyunk olyan bunkok, hogy megosztjuk a munkat itthon es mondjuk emiatt a ferjem nem tud vele minden masodik este osszeulni sorozni, vagy mondjuk nem tudunk heti otszor telefonon beszelgetni vele, mert epp nem erunk ra.
Es persze mi vagyunk a bunkok, merthogy elhanyagoljuk ot.
Pedig idaig kulon odafigyeltunk az erzekeny lelkere.
Hát igen, azt hiszem a problémádat, csak mi értjük meg a legjobban, az édesanyák. Ne foglalkozz velük, majd egyszer nekik is lesz gyerekük, és akkor majd rájönnek mit is jelent ez.
Nem tudom milyenek a rokonaid, de ha én leteszem a babámat aludni, az tuti biztos, hogy senkinek nem engedem meg felkelteni. Légy határozott és mondj nemet! Ők a te gyerekeid!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!