A GYED ugyanannyi mint a TGYS ha éveken keresztül biztosítva voltam?
Nem a gyed maximuma eddig 102900 ft volt, én is ezt kapok Ez nettóban adójóváírással 80 ezer ft körüli összeg.
(majdnem 20 éves munkaviszonyom van)
Nem, kevesebb, hanem több:)
A tgyásnak és a gyednek ugyanaz az alapja, de egyrészt a gyed maximálva van a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-ban (ennél nem lehet több, bármennyi volt is a béred), másrészt a tgyásból kevesebb a levonás is. A gyedből szja-t és nyugdíjjárulékot vonnak, a tgyásból meg csak szja-t.
Így a tgyás összege minden esetben magasabb, mint a gyedé.
Jelen pillanatban NEM, mert a GYEd-ből vonnak adót. De 2011.01.01-től bevezették a gyermek után járó adókedvezményt, azaz ha Te fogod ezt a kedvezményt igényelni, akkor pár ezer Ft-tal több lesz a GYED-ed, mint addig.
Nekem a TGYÁS netto 105 ezer Ft volt, november 30-án járt le. Én is most fogok először GYED-et kapni, a napokban. Az addigi 105 ezer helyett kb 90-et kapok majd.
12.54-es vagyok, én is a maximumot kapom ( 102.900 ) de annak a nettoja 86.008 Ft. Most fogom először kapni s én ennyire számítok ( [link] )
És következő hónaptól az új kedvezmény miatt gondolom az szja "eltűnik", így plusz 7.000 Ft-tal lehet számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!