Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igényeljem meg a Tgyás-t vagy...

Igényeljem meg a Tgyás-t vagy menjek táppénzre? Lehet egyáltalán?

Figyelt kérdés
01. 26-án járt le a Gyed-em, ugye most a Gyes-t kell elvileg megigényelnem! De 02. 08-ra vagyok kiírva szülni. Menjek táppénzre(van bejelentett munkahelyem), vagy igényeljem meg a TGYÁs-t? Vagy a Gyest? Persze a táppénz magasabb, mint a Gyes. De ha a Gyest még nem igényeltem meg, akkor a táppénzt még igényelhetem a szülésig? Hogy járok jobban anyagilag? 130 br a bérem.
2009. jan. 28. 11:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Neked kell eldöntened, hogy erre a pár napra érdemes-e táppénzt kérni (GYES-t ne, mert mire átfut, addig már rég megszülhetsz). Tgyás-t már igényelheted, de szerintem azt nem lehet visszamenőleg 01.26-al.

2009. jan. 28. 12:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia

Ha van munkahelyed, akkor van ki nem vett szabadságod is. Szerintem szüntesd meg a gyedet (ezt nem tudom hogy működik) menj vissza dolgozni, persze nem fizikailag, csak munkaviszonyba, és a szülésig vegyél ki szabadságot. Onnan meg tgyás-ra. De a legegyszerűbb, ha a munkáltatódnál a könyvelővel beszélsz (ha vagytok olyan viszonyban és elérhető) hogy ő mit ajánl.

2009. jan. 28. 13:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget!
2009. jan. 28. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!