Gyeden vagyok március 02. -ig. Szeretnék gyesen is maradni, de csak két év fizetetlen szabit kértem. Mikor szóljak, hogy még egy évet szeretnék kérni? Egyáltalán kérhetek még egy évet?
Én 03.08-ig vagyok gyed-en és én is csak 2 évre kértem, majd valamikor szólok és kérni fogom a 3. évre is.
Bár én szept-ben megyek dolgozni, akkor majd megint szólok. Előtte júliustól leszek szabin.
pont ma beszéltem a kolléganőmmel erről.
Nem tudom, ogy így megszakítva lehet-e.
Bármikor szólhatsz, ha már most tudod, akkor az a korrekt, ha mielőbb jelzed.
Igen, kérhetsz még egy évet és kötelesek is megadni.
Januártól változtak a jogszabályok, teljes, 8 órás munka mellett nem jár a gyes, tehát ha kiveszed a szabikat, akkor arra az időre nem igényelhetsz gyest, amikor lejártak a szabik és ismét gyeses, fizetésnélküli szabin lévő anyuka leszel, akkor kell igényelned a gyest.
Tehát a gyed után kiveheted a szabikat a pénz miatt, majd utána megigényled a gyest és maradsz a 3. év végéig otthon. Akár ezt is jelezheted előre a cégnek, ha igy döntezs, legalább anyagilag is igy készülnek, hogy a szabijaidat ki kell fizetniük idén.
Csak hagyjál szabit majd a gyerek beszoktatására...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!