Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Munkanélküli, gyes, gyed?

Munkanélküli, gyes, gyed?

Figyelt kérdés

jelenleg munkanélküli segélyt kapok( 90 napos segély) március 10-ig.

a kérdésem az lenne hogy meg kell várnom a 90 napos segély lejártát és csak azután tudom megigényelni a gyed-et?

És lenne még egy kérdésem: 2010.májusában mondtam fel a munkahelyemen, és a védőnőm azt mondta hogy jogosult vagyok a gyed-re.Ez tényleg így van?van valamilyen juttatás amit meg tudok igényelni a 90 napos segély mellett??

Köszönöm szépen a válaszokat, előre is!

2011. jan. 2. 19:28
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Tények:

1. A krédezőnek jár a gyes, teljesiteni tudja a feltételeket.

2. Én pontosan ezt irtam.

3. Hibás válaszra nem reagáltam, nem kötöttem bele.

4. Az én válaszomba belekötöttek.

5. Te análkül szidsz és minősitez engem most már folyamatosan, hogy nekem egy rossz szavam nem volt hozzád.

Egyébként a baromi hosszú válaszodban sem sikerült a konkrét kérdésemre válaszolnod: mi nem volt megfelelő a stilusomban, amig belém nem kötöttek? Eddig ezt kétszer kérdeztem meg, de egyszer se sikerült válaszolnod, pedig gépeltél eleget.

Csak engem szidsz tovább, mint bokrot, pedig én hozzád aztán végképp nem szóltam.

Egyébként többedszer nevezed rossznak a válaszomat, ami JÓ volt és egyszer sem nevezted rossznak a VALÓBAN rossz választ.

Asszem ennyi tán elég is rólad, visszaléphetsz a GYIK-+re a valódi, 88%-os beljelentkezéseddel...

2011. jan. 4. 11:10
 22/29 anonim ***** válasza:

Oké, akkor vegyük át újra, hátha végre sikerül fényt gyújtani.

Ez volt az első válasz:

"Nem kell megvárnod, akár most is igényelheted, ha jogosult vagy rá. Kell hozzá a szülést megelőzően két éven belül 365 nap munkaviszony, és biztosítottság a szüléskor (az álláskeresési támogatás alatt biztosítottnak minősülsz.)"

Ez tény. Ha jogosult rá, akkor valóban igényelheti. És képzeld, a gyerek születése előtt nem jogosult rá senki. Ez is tény.

Így szerintem megállapodhatunk abban, hogy ez a válasz helyes.

Te erre helyesbítettél, hogy nem ártana tudni, szült-e már a kérdező. Jó gúnyos volt, de ettől függetlenül igazad volt, ezt tényleg nem árt tudni.

Mikor kiderült, hogy még nem szült (korábban nem derült ki, csak a te kérdésed után!), akkor a válaszoló helyesbített, és leírta, hogy jelen helyzetben nem fog járni a gyed. Ami igaz is.

Erre te ezt írtad:

"Akkor ezek szerint 2010. májusa előtt egy évet dolgoztál (igazoltan?)

Ugyanis a szülés előtti 2 évet nézik.

Ha igen, akkor valóban jár neked gyed és TGYÁS is, amit már szülés előtt 28 nappal igényelhetsz, tehát ne várd meg a segély végét, hanem március végén igényeld meg a TGYÁS-t, ezt fél évig kapod, azután pedig kapsz gyed-et a gyerek 2 éves koráig.

A neten letölthetők a nyomtatványok és postán elküldhetőek, a szükséges papirok másolatával együtt az igénylések."

Ez a válasz pontatlan, és nagyon alkalmas a félretájékoztatásra, ugyanis egy rendkívül fontos, nélkülözhetetlen tényt nem tartalmaz: hogy gyed csak akkor jár, ha igényléskor biztosított a kérdező. Enélkül nem jár a gyed, ellenben te azt írtad, ha megvolt az egy éve, akkor jár a gyed és a tgyás. Te írtad ezt szó szerint, nem én találom ki.

Ekkor kérdezte a másik fél (hangsúlyozom ugyanabban a stílusban, mint amiben te írtad a nem ártana tudni, hogy szült- már hozzászólásodat - pontosan ugyanabban a stílusban!)

"Nem kötekedésként, kedves utolsó, de ha nem biztosított az igényléskor, akkor hogy járna neki a gyed?

Gyed nem fog járni az alapján, amit leírt."

Erre mélységesen felháborodtál, pedig nem volt rá okod, majd a válaszodban helyesbítettél, tehát elég lett volna, egy bocsi, valóban így nem jár, de talán érdeklődd meg lehet e így meg így csinálni, hátha akkor járni fog.

Ehelyett ezt írtad:

"Kedves 87%-os, mi lenne, ha kötekedni akarnál??? Én se kötekedtem, mikor kérdezés nélkül megállapitottad egy terhes kismamáról, hogy már igényelheti a szülés után járó ellátásokat bátran. Bennem fel se merült, hogy már szült és az első válaszodat olvasva tettem fel a kérdést, nem leugattalak, hanem kérdeztem, hogy tiszta legyen mindenkinek. Igy is lehet, meg úgy is, ahogy te beleugatsz... Kinek mi fekszik jobban az egyéniségéhez..."

Három helyen is belerúgtál a másikba, úgy, hogy még mindig neki volt igaza abban, ami miatt ennyire felháborodtál.

És végszóként: igen, a kérdezőnek járni fog a gyes. Mindenkinek jár, alanyi jogon. De ez hogy jön ide?

Plusz, ha nem értesz az álláskeresési segélyhez, akkor miért állítod ilyen biztosan, hogy azalatt biztosítottnak minősül? És ha nem? Akkor majd jössz, és azt mondod,hogy a másik válaszoló volt az oka, mert összezavart? Vagy mi?

Az álláskeresési támogatás nem egyenlő az álláskeresési segéllyel, még a feltételrendszere is más. Nem gond, ha nem értesz hozzá, de hogyan állíthatod ENNYIRE biztosan, hogy járni fog a kérdezőnek a gyed? Amikor saját bevallásod szerint SEM értesz hozz?

Teljesen érthetetlen amit művelsz.

Nagyon szeretném veled megértetni, hogy miért nincs igazad, de úgy látom, nem sok sikerrel próbálkozom. Ha ez az utolsó hozzászólásom sem érteti meg veled, hogy milyen arrogáns vagy, és hogy valóban te robbantottad ki a vitát, akkor feladom.

De kérlek, akár értesz a dologhoz, akár ne, ne írj le olyanokat, amiben 1. magad sem vagy biztos, 2. nem igaz.

Így elkerülheted ezeket a maratoni monológokat, amikkel eddig fáradoztál.

2011. jan. 4. 11:30
 23/29 anonim ***** válasza:

"Egy igen fontos apróságot nem ártana tudnunk a válaszhoz: szültél már? "

Ez arrogáns??? Jóságos istenem...

"Nem kell megvárnod, akár most is igényelheted, ha jogosult vagy rá. "

"És képzeld, a gyerek születése előtt nem jogosult rá senki." Egyrészt tévedsz, a TGYÁS a szülés előtt igényelhető. Ezt már leirtuk, de még most se tudod. Hát van ilyen, félretájékoztatnak itt emberek. De hát a tévedéseid felett nagylelkűen elsiklunk...

És azt honnan tudja a kérdező, hogy a TGYÁS legkorábban a szülés előtt 28 nappal kérhető?? Ha senki más nem ir ide, akkor a kérdező elmegy és beadja az igénylést?

"Így szerintem megállapodhatunk abban, hogy ez a válasz helyes. "

No, ez a legnagyobb vicc, ugye, nyugtass meg...

"a válaszoló helyesbített, és leírta, hogy jelen helyzetben nem fog járni a gyed. Ami igaz is."

Már hogy a csudába lenne ez igaz válasz? A kérdező tudja teljesiteni a feltételeket.

"Ekkor kérdezte a másik fél (hangsúlyozom ugyanabban a stílusban, mint amiben te írtad a nem ártana tudni, hogy szült- már hozzászólásodat - pontosan ugyanabban a stílusban!) "

Én nem szóltam a válaszolóhoz. Igy a stilusom se lehetett vele szemben SEMILYEN. Ő miért reagált rám??? Ki kérdezte?

Itt nem egymásra kel reagálni, nem az a feladat. Válaszolni kell a kérdésre és kész. Jó választ meg pláne nem leugatni kell, maximum kiegésziteni, ha tudja valaki. A válaszoló csak leugatni tudta, még kiegésziteni se...

"Ez a válasz pontatlan, és nagyon alkalmas a félretájékoztatásra, ugyanis egy rendkívül fontos, nélkülözhetetlen tényt nem tartalmaz:"

Az én válaszom nem tartalmazza, hogy fel kell függeszteni az ellátást. Az eredeti, legelső válasz azt nem tartalmazza, hogy SZÜLÉS ELŐTT leghamarabb 28 nappal igényelhető a TGYÁS.

Az én válaszom pontatlan, félretájékoztatásra alkalmas (ŐŐŐ, már nem rossz, hibás, haladunk...), az első válasz viszont helyes, pontos, korrekt. UGye jól látom?

"De kérlek, akár értesz a dologhoz, akár ne, ne írj le olyanokat, amiben 1. magad sem vagy biztos, 2. nem igaz. "

Te sajnos engem nem kéhetsz ilyenre, amig nem kértél meg ugyanerre mindenkit, aki itt pontatlan, félretájékoztatásra alkalmas, sőt ROSSZ választ ad.Többek közt magadat is ezzel a "szülés előtt nem jár a TGYÁS" kiszólással. Ugye te se irsz többé ide soha ezek után?

Kissé érdekes perspektiva a tiéd. Konkrétan az első válaszolóé. Már irtam, nyugodtan jelentkezz vissza azzal a bejelentkezéssel, nem kell váltogatnod... Nem lesz tőle hihetőbb, amit irsz.

Meg hiba is ugyanannyi marad a mondadódban, sőt csak halmozod...

További szép napot, mostantól próbálkozz EGYSZER érdemi választ adni a kérdésre (és ne ROSSZAT) és ne a válaszokra reagálj.

2011. jan. 4. 13:18
 24/29 anonim ***** válasza:

"Egyrészt tévedsz, a TGYÁS a szülés előtt igényelhető."

Ki beszél itt tgyásról? A kérdező gyedet kérdezett, a válaszok gyedről szóltak. A tgyás fel sem merült! Csak te hoztad fel, de mindegy.

Basszus tényleg ennyire hülye vagy? Ennyire betokosodott agyú, belátásra képtelen? Szánalmas vagy, menj orvoshoz. Én befejeztem. Nem vitatkozok egy ekkora i.diótával, mert még a végén összetévesztenek veled.

2011. jan. 4. 13:26
 25/29 anonim ***** válasza:

Igazad van, még rosszabb a helyzet, az első válaszadó pontatlan, fontos részleteket nem tárt fel, mivel a kérdezőnek TGYÁS is jár, amiről nem világositotta fel. Viszont a válasza szerint gyed annak jár, aki SZÜLÉSKOR biztositott. Ez meg egyszerűen NEM IGAZ. Hajajjajj, most mi lesz? Elkezded hazugnak, stb. minősiteni őt is szegényt? Ne tedd!

Összegezzük, az első válasz nem emlitette, hogy a gyed csak szülés után 24 héttel jár legkorábban, nem jelezte, hogy TGYÁS is jár és azt állitotta, hogy gyed jár akkor, ha szüléskor biztositott vagy.

És ez csak az első két mondat volt.

És az én válaszomat szidod itt órák óta, mert NEM VOLT TELJES. CSAK helyes.

No, elérted, most már tiszta szivvel nevetek, köszönöm.

2011. jan. 4. 13:58
 26/29 A kérdező kommentje:

Kedves kötekedő felek!

Ha ezt előre tudom hogy ti így összeakasszátok a bajuszotokat akkor fel sem teszem a kérdést.. :)

kicsit már viccesek vagytok: MINDKETTŐTÖKNEK nagyon szépen köszönöm a válaszokat, remélem nem bántottam meg senkit sem-nem állt szándékomban..de holnap megyek ezügyben intézkedni és amint hazaértem, az lesz az első hogy amit megtudtam ide kiírom.

Ne veszekedjetek, vitatkozzatok!

Ahány ember annyi egyéniség-stílus-viselkedés-gondolkodás!:)

De így látatlanba szeretlek Titeket: veszekedtek azon hogy kinek van igaza... rátok nem lehet haragudni :)

2011. jan. 4. 19:28
 27/29 A kérdező kommentje:
Na tehát ez úgy működik hogy mivel márc.10-ig kapom a 90napos segélyt és április 27-ére van tervezve a pici érkezése..a köztes időszakot meg kell oldanom úgy hogyha addig be tud jelenteni valaki (mintha alkalmazott lennék) akkor meg tudom igényelni,így a tgyás-ra és a gyedre is jogosult lehetek, de ha nem.. akkor csak a gyesre vagyok jogosult.
2011. jan. 10. 14:50
 28/29 anonim ***** válasza:
És azt megkérdezted, hogy ha most rögtön szünetelteted az ellátást és csak a szülés előtt kezded el ismét igényelni, akkor mi van? Mert ezt tanácsoltuk.
2011. jan. 10. 14:52
 29/29 A kérdező kommentje:
Március 30-ig igényelhetem..addig mindenféleképpen szeretnék valaki olyat "találni" aki a köztes időre (március 10. és április 27. között) valaki bejelent.Azért nem mondhatom fel a segélyt még, mert van a bank felé egy törlesztő részletem: autó törlesztő, igaz nem sok,de legalább nem halmozódik a tartozásom, így havonta tudom fizetni. Ha már találtam valakit akkor már fel fogom mondani, mert akkor tudom biztosra hogy a kocsi törlesztője meg van oldva.
2011. jan. 11. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!