Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Munkanélküli, gyes, gyed?

Munkanélküli, gyes, gyed?

Figyelt kérdés

jelenleg munkanélküli segélyt kapok( 90 napos segély) március 10-ig.

a kérdésem az lenne hogy meg kell várnom a 90 napos segély lejártát és csak azután tudom megigényelni a gyed-et?

És lenne még egy kérdésem: 2010.májusában mondtam fel a munkahelyemen, és a védőnőm azt mondta hogy jogosult vagyok a gyed-re.Ez tényleg így van?van valamilyen juttatás amit meg tudok igényelni a 90 napos segély mellett??

Köszönöm szépen a válaszokat, előre is!

2011. jan. 2. 19:28
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Hát...őőőő... köszönöm szépen a válaszokat! :)

Azért tettem fel a kérdést mert én sem vagyok vele tisztában és tapasztalatlan is vagyok e téren, első baba és hogy őszinte legyek nem vagyok képben és fennakadást jelent számomra kibogarászni hogy az oep honlapján milyen dokumentumokat tudok/kell letöltenem.Szerdán megyek a helyi művházba, mint kiderült van itt is kirendeltség(előbb az önkormányzathoz mentem be és ott mondták..)ha megtudok valamit ide is kiírom, hátha tudok segíteni még valakinek ezzel.

2011. jan. 3. 14:29
 12/29 anonim ***** válasza:

Az a legegyszerűbb, ha rákérdezel.

És szeretnék bocsánatot kérni a kirohanásomért, csak a másik válaszoló már nem először ad téves információt, és amikor próbálok intelligensen helyesbíteni, akkor állandóan le vagyok ugatva.

Nem kellett volna itt kifakadnom, még egyszer bocsi. Legközelebb inkább nem veszek róla tudomást:)

2011. jan. 3. 14:34
 13/29 A kérdező kommentje:

Semmi gond!engem nem zavar...lehet hogy nekem is eldurrant volna az agyam...tényleg, lehet.

utána fogok járni mindenféleképpen.lehet hogy a válaszoló aki folyton lehurrog, direkt csinálja... nem lehet mindenki olyan okos mint ő..én sem oktatok ki senkit ha válaszolok egy kérdésre...

2011. jan. 3. 18:49
 14/29 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy direkt csinálja, ez a válaszoló mindenesetre biztosan:)

Volt egy összezördülésünk, mert már többször olvastam hülyeséget ebben a kérdésben, és felbosszantott, hogy olyan is válaszol, akinek abszolút nincs róla fogalma.

És akkor ott ő is hülyeséget írt, és amikor leírtam, hogy ez baromság, akkor nekemugrott, és azóta mindenhol kötekszik, amennyire csak tud. Kicsit fárasztó, de nem kellene vele foglalkoznom, egyszerűbb lenne minden:)

Mindenesetre abban igaza volt, hogyha ezt a támogatást szüneteltetni lehet, akkor érdemes lenne egy héttel hamarabb befejezni, mint ahogy lejárna, és majd gyed előtt újra kérni, mert ha a támogatás folyósítása alatt igényled a gyedet, akkor biztosított leszel, és így már kaphatod.

2011. jan. 3. 20:57
 15/29 anonim ***** válasza:

Na, kedves kérdező és kedves válaszoló!

Normálisan válaszoltam, senkibe nem kötöttem bele, senkinek nem jeleztem, hogy téved. Nem is vezérelt ilyen szándék.

Ezzel szemben belekötött egy válaszoló abba, amit irtam, majd most szépen bevallja, hogy jaaaa, erre nem is gondolt, lehet, hogy mégis jár neked a gyed, ha úgy csinálod, mint ahogy én javasoltam.

El lehet bátran olvasni, én mikor, hol és kibe kötöttem bele és ki és mikor és hol kött bele az ÉN irásomba.

Ha valaki hibázik és felhivják rá a figyelmet, akkor beismeri aztán kész. Ha kultúráltan felhivják rá a figyelmet.

Én nem hibáztam és nem is hivtam fel senki figylemét a saját hibáira. Ellentétben vissza lehet olvasni, ki kötött bele abba, amit én irtam...

No, ezen lehet gondolkozni, kedves kérdező és kedves válaszadó, mindkettőtöknek.

Aztán kedves kérdező, menj el és tudd meg, hogy kaphatsz-e gyedet úgy, ahogy javasoltam. És ha igen, majd ne felejtsd el megköszönni, hiszen a mindent jól tudó kedves válaszadónak köszönhetően majdnem lemondtál másfél évnyi gyedről. Csak mert ő mindent jól tud, mindenki más meg kontár.

Tudod mit? Meg se kell köszönnöd, én örülök, hogy segithettem neked. Függetlenül attól, minek minősitesz engem, aki senkit nem bántott, főleg nem téged!

Jóccakát.

2011. jan. 3. 22:41
 16/29 anonim ***** válasza:

Kedves válaszoló, ne haragudj, hogy beleoffolok, de ezt már én sem bírom megállni:)

78%-os válaszoló, nem igazán értem, te miért vagy ennyire felháborodva.

Félretájékoztatásod:

"akkor valóban jár neked gyed és TGYÁS is, amit már szülés előtt 28 nappal igényelhetsz, tehát ne várd meg a segély végét, hanem március végén igényeld meg a TGYÁS-t, ezt fél évig kapod, azután pedig kapsz gyed-et a gyerek 2 éves koráig."

Bocs, de a másik válaszolónak volt igaza, hiszen a kérdező által leírtak alapján valóban nem járna neki a gyed, ha nem szakítaná meg az ellátást. Március végén megigényelheti valóban a tgyást, de abban nem volt igazad, hogy a gyedet is, hiszen a gyed valóban csak akkor jár, ha igényléskor biztosított. Számomra egyértelműen kiderült a kérdésből, hogy ez jelen állapot szerint nincs így.

Vagyis tévedtél. A másik válaszoló csak helyesbített, szerintem nem is volt gáz, ahogy írta, mégis úgy felszívtad rajta magad, mintha a rokonaidat szidta volna.

Ezt írtad:

"Én se kötekedtem, mikor kérdezés nélkül megállapitottad egy terhes kismamáról, hogy már igényelheti a szülés után járó ellátásokat bátran. Bennem fel se merült, hogy már szült és az első válaszodat olvasva tettem fel a kérdést, nem leugattalak, hanem kérdeztem, hogy tiszta legyen mindenkinek."

A kérdésből nem derült ki egyértelműen, hogy a kérdező terhes. Így ez azt hiszem kisebb súlyú tévedés, mint a tiéd volt.

Nem mellesleg a válaszoló javított is, pont a kérdésed miatt, majd az egyértelműen rossz válaszodra reagált.

Én sokat olvasgatom az ilyen jellegű kérdéseket, és volt szerencsém azt hiszem már egy vitátokhoz, ahol szintén te sarkítottad ki a helyzetet, és fröcsögtél mindenfélét, annak ellenére, hogy annál a kérdésnél is egy sor rossz választ adtál.

Nem lehet, hogy magadba kellene nézned?

Az első válaszod alapján a kismama maradt volna boldog tudatlanságban, és csak akkor koppant volna, amikor szerette volna a gyedet. Így szerintem nem kellene ennyire arcoskodnod, hogy mennyire segítettél.

Számomra őszintén szólva sokkal szimpatikusabb a másik válaszoló, mert ő legalább figyel arra, amit ír más, és ha téved, akkor helyesbít. Ellenben te vérig sértődsz, és hisztériázol, ha helyesbíteni meri valaki a te tévedésedet.

Az a helyzet, hogy az itt kérdező emberek nincsenek tisztában ezekkel a dolgokkal. Ahelyett, hogy vitát szítasz, inkább arra kellene figyelned, hogy segíts, mert amit most csinálsz, az minden, csak nem segítség, még ha büszkén tetszelegsz is a jótékony segítő pózban.

Kérdező, ne haragudj, hogy ezt ideírtam, de a múltkori vitájukat olvasva már oda is írni akartam, aztán rájöttem, nem éri meg. De mostmár nem bírtam, sajna ilyen kis izgága vagyok:D

A 78%-os válaszoló nyilván jót akar, csak képtelen beismerni, hogy hibázik. És ahogy a többi választ olvastam, szerintem a 87%-os jól érzi, valóban hadjáratot folytat ellene, mert mindenhol ott van, és nevetséges apróságokba köt bele:(

Mindegy, ők ketten együtt csak összehozták: szüneteltesd a támogatást a gyed igényléséig, legalább pár napra, hogy járjon a gyed.

Ha ezt nem teszed, akkor csak tgyást fogsz kapni.

Sok boldogságot a babához!

2011. jan. 3. 23:08
 17/29 anonim ***** válasza:

Szóval én tévedek, mikor azt irom, jár a gyed. Azért azt mindenki megállapitotta előbb-utóbb, hogy tényleg jár, érdekes.

Én vitát szitok, mikor senkihez nem szóltam. Érdekes.

Ellenben a válaszomat hibásnak nevezitek, annak ellenére, hogy a kötekedésre rögötn leirom részletesen, hogyan jár a gyed. Érdekes.

Aztán maradjunk ennyiben.

Meg annyiban, hogy a kérdező megkapta a helyes választ. Tőlem. Érdekes.

2011. jan. 3. 23:32
 18/29 anonim ***** válasza:

Hű barátom, te tényleg nem bírod elviselni, ha nincs igazad:)

Tévedtél helyesbítettél, enni. De a helyesbítéshez kellett a másik válaszoló "kötekedése" is, vagy tévednék?

Szerintem a másik fél nem azon háborodott fel, hogy jót írtál, hanem a stílusodon, ami valljuk be valóban hagyott némi kívánnivalót maga után:D

Ha valóban segíteni akarnál, akkor ne a másik válaszolón töltsd a mérged, hanem inkább köszönd meg, hogy nem sikerült senkit átverned.

Ő legalább elismerte, hogy volt igazad.

De ettől még nem kevésbé vagy gáz, nem ártana némi önvizsgálatot tartanod. Érdekes.

Az a legnagyobb vicc az egészben, hogy még mindig nem érted, hogy miről van szó, tényleg ilyen nehéz a buksikád?:D

Elmagyaráznám még egyszer, de tengerbe vizet....

Inkább feladom.

Na mindegy, már szereztél nekem egy szép napot, kora reggel röhögtem egy jót:)

Na szép napot:D

2011. jan. 4. 08:15
 19/29 anonim ***** válasza:

Légyszi idézd, hogy a kötekedésig mi kivetni való volt a stilusomon, én is szertenék röhögni.

Én senkit nem szólitottam meg, senkibe nem kötöttem bele. Senki rossz válaszát nem szidtam.

Pedig nyilvánvalóan megtehettem volna, de nem tettem.

A válaszom pedig nem volt rossz és téves, sőt az egyetlen jó válasz volt. Kötekedésre részletesebben is leirtam, mi a teendő, kiegészitettem.

De bocs, ha megirtad, mi volt baj a stilusommal, amiből kiderül, hogy én kezdtem kötekedni, rögtön szóljál, addig már feleslegesen nem jönnék vissza.

2011. jan. 4. 09:09
 20/29 anonim ***** válasza:

Talán olvass vissza. Tudsz olvasni, nem?

Ha neked nem tűnik fel, hogy mi a baj a stílusoddal, akkor minek szajkózzam?

Gúnyos vagy, és arrogáns. Ja, hogy szerinted ez normális? Csak halkan súgom meg: nem az.

Most már engem is felvehetsz a kötekedésem alanyai című listádra, de még mindig az a véleményem, hogy te nem vagy normális.

Írtam jó hosszú választ, amiben kifejtettem, miben hibáztál. Nem sikerült végigolvasni? Nem ártana pedig.

Végszóként: vegyél vissza az arcodból, mert visszataszító a viselkedésed. És nem szégyen beismerni, ha tévedsz, ez a lázadás amit most művelsz nagyon infantilis.

A válaszod HIBÁS volt. Pont. Helyesbítettél. Pont. Annyira nem nehéz belátni. És szerintem neked nem kellene jól szórakoznod, ezzel a hozzáállással és stílussal inkább vásárolj ásd el magad felszerelést.

2011. jan. 4. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!