Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most gyeden vagyok. Szeretnék...

Most gyeden vagyok. Szeretnék még egy babát de ugy hogy vele is gyeden legyek. Addig kell megszületnie a második babának amig a gyerek be nem tölti a 2 évet?

Figyelt kérdés
2010.05.27-én szültem.
2011. jan. 1. 18:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nekem mindenki azt mondja, hogyha betölti az 1. baba a 2. évet és a 2. baba még nem született meg, de kiveszem a szabikat arra az 1-2-3 hónapra, míg nem születik meg, akkor is ugyanazt a járandóságot fogom kapni.

Hááát tudod, én ezt csak remélem, hogy így van.

2011. jan. 1. 18:39
 2/14 A kérdező kommentje:
köszi a választ. :) remélem igy is lesz!!
2011. jan. 1. 18:41
 3/14 anonim ***** válasza:

Mindenképpen gyeden leszel a második babával is, csak az nem mindegy, hogy mi alapján számolnak. Ahogy az első válaszoló írta, ha a második baba születése előtt akár egy napra is szabadságra mégy, akkor a szabadságod alatt kapott teljes béred lesz az alap, vagyis annyi, mint az első babával.

Ha nem mégy vissza, akkor úgy kalkulálj, hogy az ellátások alapja eltérő, ha az igénylést megelőzően gyeden, és ha gyesen voltál.

Ha az igénylést megelőző évben nagyobbrészt gyesen voltál, akkor a minimálbér alapján számolnak - ez nem jó.

Ha nagyobbrészt gyeden, akkor a szerződéses béred alapján - ez jó:)

Vagyis ha 2012-ben megszületik a tesó, akkor érdemes októberre időzíteni, mert így leszel 5 hónapot gyeden, és 2-3 hónapot tgyáson, így a szerződéses béred lesz az alap.

2011. jan. 1. 18:44
 4/14 anonim ***** válasza:

Én azt mondom menj be a TBhez és számoljatok! Gyeden voltam az elsővel. Gyed alatt született a második (fél hónappal a gyed lejárta előtt)Mondjuk nekem eszembe se jotott számolgatni, de ha van ennyi eszem biztos máshogy csinálom, mert nem mindegy az az 50 ezer ft kiesés. A lényeg, hogy amikor mentem intézni, hogy én gyeden vagyok, azon is akarok maradni, számolgatott a nő és mondta hogy hoppá, 21ezrem lesz a gyed. Két hónappal hamarabb kellett volna szülnöm, és akkor maradt volna a 80 ezer. Ugyanis az időbe ahogy számolták volt táppénz meg ilyenek, kiesés. Így hiába volt 10 év bejelentette munkahelyem, az utolós 2 évebn volt egy kis kavarodás meg munkahelyváltás, és 2 hónap híjján buktam az egészet, és kapok annyit mint aki pl kijön a suliból, nem dolgozik egy percet sem, és szül gyereket. Enyhén bosszantó.Rendes adófizető voltam, nem is kevés adókat fizettem, most meg itt számolgatom a filléreket. Szóval számoljatok előtte!!!!

Ha én ezt tudom igenis összehozzuk 2 hónappal hamarabb, hisz a gyereknek se mindegy, hogy nélkülözni kell 50ezret vagy sem :(

2011. jan. 1. 19:33
 5/14 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Leírnád részletesen, hogy mi volt a baj? Mert nemigazán értem.

Most tiszta ideg lettem.

1. vagyok.

2011. jan. 1. 19:48
 6/14 anonim ***** válasza:

Ne legyél ideges! Nem valószínű hogy úgy jársz mint én! Lényeg , hogy munkahelyet váltottam, de közbe kiesett egy hónap, amikor nem 8 órába voltam bejelentve. Aztán amikor terhes lettem, sajnos veszélyeztetett így táppénzre kellett mennem. De közben volt évváltás, mert ha jól emlékszem mindig az előző évet nézik. Mindkét gyerekem éb elején született, az elsőnél teljesen jó volt a gyed, mert folyamatosan volt munkaviszony. Viszont a másodiknál (2009ben született) a 2007-2008as évben nézték a napokat, és ezért beleesett a táppénz, ami pici pénz volt az utosló hónapokban.És ezért nagyon kicsi lett volna a gyed. A jogosultságom megvolt hozzá csak az összeg gáz.Ha 2008 decbe születik, semmi gond nincs pénzügyileg.

Hát valahogy így volt. De teljesen pontosan nem tudnám fölvázolni, hisz akkor nekem majd szétdurrant az agyam amikor közölték, nem voltam magamnál szerintem amikor magyarázta a nő, annyira szarul esett. Kapok annyit diplomával, nyelvekke, hosszú munkaviszonnyal, mint a szomszéd p.csa, aki végzett 10 osztályt és a segélyért szült :(

2011. jan. 1. 20:00
 7/14 anonim ***** válasza:
ja, ha folyamatos munkaviszonyod van, normális táppénzel a végén ha egyáltalán kellett, akkor úgy van ahogy írod. A normál eset az, csak ha valami bekerül a gépezetbe, akkor már jön a kavarodás. Ughyhogy mégegyszer ne aggódj szerintem.
2011. jan. 1. 20:02
 8/14 anonim ***** válasza:

Én sem értem, hogy ezt hogy hozták össze. Kizárt dolog, hogy ha gyed alatt született a tesó, akkor ne a szerződéses bérből számoltak volna.

Ahogy az is kizárt, hogy táppénzt beleszámolnak, ugyanis egyetlen ellátás sem alapja egy másik ellátásnak.

Kedves utolsó előtti, ha gondolod, nagyon szívesen segítek, és átszámolom neked, ha elküldöd a részleteket.

Volt egy anyuka, szintén innen, akinek visszamenőleg 16 hónapra korrigálták a gyedét, mert a tb elszámolta. Átszámoltam, és az alapján bement és balhézott. Meg is kapta egy összegben, most még megy a vita a késedelmi kamatról. Ha szeretnéd neked is szívesen átnézem, hogy vajon jogosan lett-e ennyi.

2011. jan. 1. 20:03
 9/14 anonim ***** válasza:

Köszönöm a válaszodat.

Még mindig nem tiszta.

1. kisfiammal 2008. júniusától táppénzen voltam végig.

2009. januárban született, azaz az előző évben, több, mint fél évig táppénzen voltam.

A tgyás-m maximálták, de a gyedem max. lett, mert a fizetésem br. 200 e ft felett volt.

Én írtam 2 hónapja az oepnek, emailt is küldtem, de nem válaszoltak. Veszélyeztetett vagyok a 2. babával, feküdnöm kell, nem tudok személyesen bemenni.

Nekem a 2. baba elvileg 2 év 2 hónapra születik és mindenki azzal nyugtat, hogy ugyanúgy maxot kapok mindenből.

Most akkor mi a helyzet??????

1. vagyok

2011. jan. 1. 20:06
 10/14 anonim ***** válasza:
Utlosó előtti, küldök majd holnap emailt neked, most mennem kell.könyvelő vagy?
2011. jan. 1. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!