2011-től a családi kedvezményt az is igénybe veheti, aki gyed-en van? Ha max. Gyedet kapok, akkor az nekem megéri, vagyis tényleg 10. 000 Ft-tal több marad a zsebemben?
Micsoda? Én erről még nem is hallottam. Megtennétek, hogy linkeltek nekem erről valami olvasni valót?
Köszönöm szépen előre is.
Ja csak azt nem írják ez mennyi bruttótól lesz így.
Ha nincs akkor jövedelmed, akkor miből érvényested?
szerinted majd 3 gyerek után kapsz 262 ezrett, ha mondjuk a felét keresed?
Az egy dolog, hogy jövedelem kotláttól mentesen, de csak bizonyos jövedelemtől, azt valamiért nem hangoztatják
tehát aki sokat keres, annak ég töb fog járni
szemfényvesztés az egész:-(((
Én ez alapján számoltam ki a 2011-es havi jövedelmemet. Ha max. gyedet kapok és kérek adójóváírást is, akkor nettó kb. 8800 Ft-tal fogok többet kapni a kalkulátor szerint. Az se rossz...
Igen, valóban több fog járni annak aki jól keres. Ez a most életbe lépő összes adótörvényre igaz, a költségvetés is ehhez igazodik, a kispénzűek szívnak, a nagypénzűek ünnepelnek.
A 800 Ft-os többlet meg tök jó, de még így is kevesebb, mint a maximálisan kihasználható, azért ne lelkesedjünk ennyire, ugyanis az, hogy 8000-el többet kapsz, az akkor is igaz lesz, ha már két gyereked lesz - pedig akkor már 20 ezerrel is lehetne több!:(
Egy gyereknél 10 ezerrel kaphatnál többet, ha több lenne a bevételed. Vagyis már buksz 2000Ft-ot.
És azoknak, akik lakáshitel után vesznek igénybe adókedvezményt, azok még azt is bukhatják, mert ha az adójuk kevesebb, vagy annyi, mint a családi adókedvezmény, akkor nem marad adójuk, amit visszaigényelhetnek a lakáshitel után.
Úgyhogy ez a rendszer nagy szívás az átlagkeresetűeknek, sőt a picivel az átlag fölött keresőknek is. Azoknak jó ez, akik jóval átlag fölött keresnek:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!