Szó nélkül hagynád? Én totál kiakadtam
Sógornőméknek volt először gyerekük a családban. Mi minden alkalommal (név-szülinap, karácsony, mikulás, húsvét, gyereknap) kedveskedtünk nekik egy kis ajándékkal.
Aztán megszületett a mi első gyermekünk, semmit nem kaptunk se karácsonyra, se névnapra, se szülinapra, se semmire... Ekkor az ő lányuk már 5 éves volt.
Megszületett a második gyerekünk, ekkor lett terhes a csaj a második gyerekükkel. De mivel mi eddig sem kaptunk soha semmit, így nem vásároltunk már a kislánynak. Ők meg váratlanul adtak tavaly karácsonykor ajándékot, igaz sz@rt sem ért. Így mi "kénytelenek" voltunk viszonozni az ajándékozást. Nyáron megszületett a 2. gyerekük, de viszonzásképpen, nem kaptak tőlünk semmit, még a kinőtt, feleslegessé vált ruhákat sem adtuk oda nekik. Ugyanis még csak nem is kiváncsiak ránk, még telefonon sem tartják velünk a kapcsolatot.
Szóval, ezek után mi nem is terveztük, hogy legyen bármikor is ajándékozás. Mire a sógornőm kitalálta, hogy legyen, de csak minimális értékben, 1000ft-ig bezárolagósan, fejenként. Oké, megvettük a 2 gyereknek az ajándékot, és még Karácsony előtt a férjem el is vitte nekik, 100 km távolságra, amikor arra járt.
Ezek után a sógornőm közölte, hogy ő nem tudja mit vegyen a gyerekeinknek, meg egyedül nem tud elmenni vásárolni, blablabla, de majd vesznek valamit, és postán eljuttatják. Nos, semmit nem vettek.
Nekem a pofámról lesülne a bőr, ha én vetném fel az ajándékozás ötletét, mikor én nem is veszek semmit.
Egyszerűen nem tudom megállni szó nélkül, hogy végre be ne olvassak neki, de a férjem azt mondta, hogy hagyjam a francba.
Nem tudjuk miért ilyenek, régen még nyaraltak is nálunk, jók voltunk nekik, aztán mikor megszületett az első gyerekünk, onnantól fogva le se szarnak minket:( Mi mentünk látogatni hozzájuk mindig, de ők még csak szóba sem akartak velünk állni. És a családban senki sem tudja miért:(
Igen, szó nélkül hagynám.
Tanultál a dologból, ez volt a tanulópénz, többé akkor se vegyél nekik ajándékot, ha ők vesznek. És ne érezd cickinek, van még 5 évnyi ajándékozásuk, mire utolérnek titeket, szóval akkor se érezz semmit, ha ők adnak bármikor ajándékot, ti meg nem. Köszönd meg és gondolj arra, hogy ez a gyereked 1 éves szülinapi ajándéka (ami elmaradt anno), ez a 2. éves, ez a húsvéti... és igy tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!