Hol kell elkezdeni, és mikor az utánajárást, ha nem vagyok férjnél, és a párom nevét szeretnénk a babának?
érdemes születése előtt elintézni. Ahol laktok ott a Polgármesteri Hivatalba bementek. Viszitek a személyit, a lakcímigazoló kártyát, az születési anyakövi kivonataitokat és az apa ott tesz teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot. Bejegyzik, hogy "xy" lesz a gyerek családi neve születése után. Ez így van!
Ennyi az egész. remélem segítettem.
Szia!
30 napnál nem lehet régebbi mert nem fogadják el!
Amúgy nem értem hogy miaz hogy a "védőnő nem tudta megmondani" neki ezt tudnia kellene! 30 hetes kismama:)
Mi is éppen most csináltattuk. Gyámhatóságra kell menni. A terhesgondozási kiskönyved kell hozzá, mindkét fél személyi igazolványa és lakcímkártyája, a nődokitól egy igazolás a szülés várható időpontjáról és a fogamzás időpontjáról. Hajadonsági igazolás, de azt ők lekérik. Ja! A 30 napos határidő már nem él. Helyette: A kiskönyv kiállításától lehet apasági nyilatkozatot tenni és a kiírt időpontig érvényes. Ezen akadtam ki, febr. 3-ra vagyok kiírva és ha negyedikén szülök, már az én nevemre kerül a kicsi. Ezt biztosan pasi találta ki!!
Egyébként én sem értem, hogy a védőnő miért nem tud erről semmit. Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!