Valaki legyen szíves magyarázza el, hogyan zajlik?
A helyzet a következő: Van egy leányzó, aki azt állítja hogy én vagyok a született gyerekének az apja és gyerektartást követel. Én nem vagyok ebben teljesen biztos. Ilyen esetben az apasági tesztet nekem kell fizetnem? Ilyenkor akárkire rámutathat az utcán, hogy ő a gyerekem apja, kényszerítve az illetőt hogy fizessen 60e ft-ot egy tesztért?
Köszönöm a válaszokat.
Három lehetőség van.
1. te kéred a vizsgálatot, és akkor te is fizeted.
2. ő kéri, és akkor ő fizeti.
3. a csaj bíróságra megy (kénytelen lesz, mert ha te nem ismered el, akkor az apaságot a bíróság állapítja meg), és akkor a bíróság elrendeli a vizsgálatot. Ha kiderül, hogy a gyerek a tiéd, te fizeted, ha kiderül, hogy nincs hozzá közöd, akkor meg ő.
Állj-Állj!Bíróság csak később van!
Kinek a nevén van a gyerek?
Ha az anya nevét kapta akkor a gyámhatóságon kell tisztázni a gyerek családi jogállását!Ez kötelező!Ha itt téged,mint feltételezhető apát megnevez,akkor neked kell döntened,hogy elvállalod a gyereket,vagy a hivatal elindítja az apasági eljárást.Ha itt bebizonyosodik,hogy te vagy az apa,akkor 2 éve 180e ft volt a tarifa,ha nem te vagy akkor ő fizet.
Ha régebbi az ügy és ő valamikor úgy nyilatkozott,hogy nem kíván apát megnevezni,vagy képzelt apát irat,akkor van bíróság!
A csaj simán kihagyhatja a gyámügyet, és fordulhat egyből bírósághoz. Nincs kötelező gyámügy.
Ha az apai státuszt nem lehet betölteni sem az anya házassági köteléke vagy utólagos házassága, sem teljes hatályú apai elismerés, sem reprodukciós eljáráshoz való hozzájárulás alapján, akkor a bíróság állapítja meg az apaságot. A gyámügy nem kötelező elem.
Tehát nem feltétlenül van a bíróság később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!