Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen tiszta a háztartásod,...

Milyen tiszta a háztartásod, mennyit takarítasz egy héten a gyerek mellett?

Figyelt kérdés
Van olyan dolog amit elszoktál hanyagolni? Precízebb,tisztább vagy gyerek mellett vagy épp ellenkezőleg?
2010. dec. 13. 09:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! sokkal precízebb lettem amióta anya vagyok. Minden nap takarítok valamit. Reggel porszívózás, felmosás. Amikor alszik a kicsi, mindig megcsinálok vmit. Vagy a fürdőt, vagy a WC-t vagy a konyhát csinálom meg tipp-toppra. Mindenki mondja, milyen jó hozzánk belépni, mert mindig szép tisztaság van. Már így érzem jól magam...:)
2010. dec. 13. 10:42
 12/17 anonim ***** válasza:
1O.42-es vagyok. Még csak 1 gyerekem van, lehet, ha meglesz a kistesó, kicsit én is alábbhagyok a takarítással, hogy ne menjen a gyerekekkel töltött idő rovására.:)
2010. dec. 13. 10:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is így vagyok, mint Te kedves Kérdező!

Régen nem zavart a kupi, de most..........falnak megyek.

Úgyhogy nálunk szinte sosincs mosatlan edény, és rend van mindig. Mindennek megvan a helye, és mindent oda is kell visszatenni. Csak a szőnyegen van rumli, de az is csak a szétdobált játékok miatt. Este lefekvéskor, vagy a nappali alvásoknál azokat is rendbe rakom. Amióta kúszik a Kislányom, azóta pedig minden nap délután 5-kor felporszívózás, és felmosás.

A környezetem el van hűlve a rendmániámon...........valószínű az anyaság hozta ki belőlem.

2010. dec. 13. 10:54
 14/17 A kérdező kommentje:
Igen nálam is ez van Kedves Utolsó válaszoló :)....közben viszont úgy érzem teljesen lefáraszt az állandó pakolászás és néha már bűntudatom van h nem inkább a gyerekkel játszom....de valahogy muszáj megcsinálnom!!
2010. dec. 13. 12:57
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Én naponta esetleg 2naponta felporszívózom az egész lakást, mivel a kislányom mindenhol ott van, én pedig porallergiás vagyok. És nem tudom ti hogy vagytok vele, nálunk laminált padló van, és mintha jobban porosodna.

Mosni naponta/2naponta mosok 2 is. Így állandóan hajtogatok, ill tele a szoba hajtogatni valóval.

Felmosni hetente 1szer 2szer szoktam.

A mosogatás és a mosogatógép mindennapos mivel majdnem mindennap főzők valamit, így egésznap a mosogatógépet pakolom ki-be a maradékot kézzel mosom. A fürdőszobát hanyagolom el sajnos, kb 2 hetente ugyan de alaposan takarítom ki. Ennek az az oka, hogy rengeteg a mosni való amivel tele a fürdő.

Alapvetően rend van nálunk, és tisztaság is. Ha valaki bejön hozzánk, a játékok szanaszét vannak mert 16 hós kislányom újabban ki-be hordja a szobájába a játékait, félúton ide-oda letesz pár dolgot... na ennek rumli hatása van, pedig mikor belebotlok valamibe azt próbálom azonnal vissza is vinni a szobájába.

Esetleg a félben lévő háztartási munka látszik ha valaki jönne.

Én örülnék ha nagyobb tisztaság lenne, és rend is jobban lenne, de őszintén szólva jártam már olyan lakásokban többek között kisgyerekesekében is, ami mocskos is volt és rumlis is. Pegig a szülők teljesen "normális" emberek voltak. Egyszerűen igényesség kérdése az egész.

2010. dec. 13. 13:11
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Én most adtam fel:)

Minden nap takarítottam. Elpakoltam amikor a kicsi elment aludni. Viszont nem bírom már a harcot. Ráadásul a "nagyfiam" is itthon lesz 3hétig... És kettővel már nem bírok. Ülök a szép katasztrófa közepén, és sírva röhögök.

Amúgy sokáig nagyon precíz voltam itthon.

2010. dec. 13. 14:50
 17/17 anonim ***** válasza:

Hét közben egyszer, max. kétszer porszívózok, az előszobát felmosom. Szombatonként takarítok (porszívózás, felmosás, portörlés). A fürdőszobát kéthetente fertőtlenítem ( a wc-t, mosdót hetente), a konyhát a pulttörlésen, főzőlap le- és mikro kitakarításon, edényszárító és mosogató fertőtlenítésen kívül nem nagyon takarítom. A hűtőt épp múlt héten, 5 hónap után sikerült kitakarítanom (a lejárt kajákat persze hetente kidobom, a zöldségtartót hétvégente kimosom). A konyhabútort belülről már nem is emlékszem, mikor töröltem át. Az ajtókat akkor, ha sikerül kiöntenünk valamit (nálunk ez elég sűrűn előfordul). Hetente 3-4 adagot mosok. Viszont mindent vasalok, igaz, van hogy összevárom a 3-4 adagot, s csak hetente egyszer kezdek hozzá. Minden nap rendet rakok, így kupi az nincs. A játékokat napjában többször is a helyére rakjuk. A kinti cipőket viszont minden este megtörölgetem domestossal. Így nem csinálok belőle gondot, ha a fiam indulás előtt berohan a nappaliba cipőstől. Ablakot évente 2-szer tisztítom.

Főzni hétvégén, takarítás közben főzök. Hét közben nálunk inkább apa főz esténként.

Szóval nálunk inkább rend van, mint csillogó tisztaság. A mentségemre szóljon, hogy intenzíven tanulok (délben, míg alszik a fiam és este is).

2010. dec. 13. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!