Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van, hogy nem sikerül egy...

Van, hogy nem sikerül egy házasságot a szülés után helyre hozni?

Figyelt kérdés
Annyira eltávolodtunk egymástól a párommal és nem látom a reményt, hogy újra a régi legyen a kapcsolatunk. Semmi kedvesség, romantika, figyelmesség. Taposómalomnak érzem a napjaimat. Szinte egész nap a babával vagyok kettesben, elfáradok, a párom egésznap dolgzik, éjjel ér haza. Magányosnak érzem magam nagyon. 10 hós a babánk. Beszéltünk már arról, hogy ez így nem jó, de nem változik semmi. Főleg így, hogy alig látjuk egymást.
2010. dec. 9. 22:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Arról beszéljetek inkább, hogyan tudnátok változtatni, mi lenne a megfelelő állapot mindkettőtök számára, ami tartható is. Pl. hogy heti 1 napot veletek tölt ténylegesen, amiben nincs tévé, szgép, rokonok, barátok, csak ti hárman, vagy akár azon a napon egy-két órára csak kettesben veled...

lehet, hogy eleinte nagyon nehéz lesz betartani, de akár "erőszakkal" is vegyétek rá magatokat. Pár hét elteltével már teljesen természetes lesz, és várjátok. Sőt, akár találtok alkalmat arra is, hogy több ilyen idő legyen...

Nálunk 3 gyerek van, a párom veszett sokat dolgozik, de amint belép az ajtón minden terhet levet magáról. Ha este hazajön csak mi vagyunk. Vagy csak én, ha már a gyerekek alszanak. Legtöbbször így van. Van, hogy 2-3 napig nem találkoznak, pedig együtt lakunk. :S De a hétvégén a vasárnap fixen a miénk. Sokszor még a telefont se vesszük fel aznap senkinek. Különben széthullana minden. Nekem is és neki is kell ez az egy nap töltődés.

Nagyon fontos, hogy meg tudjátok beszélni.

Ne érezd taposómalomnak a napjaidat, hisz egy csodálatos és értékes dolgot csinálsz: gyereket nevelsz. Nehéz, és fárasztó, sokszor érzi azt az ember, hogy kellene vmi értelmes társalgást is folytatni a gügyögés mellett. Erre keress magadnak mindenképp lehetőséget, mert eben a férjed nem fog tudni segíteni. A pasik nem a trécselésekről híresek. :)

Nem tudom mennyire van segítséged, hogy akár egy-egy óra szabad időt csinálj magadnak, amikor gyerekmentesen élvezheted a semmittevést, vagy akár egy egyszerű bevásárlást. Ez is fontos. Ha nem megoldható, akkor csak próbáld úgy szervezni a napod, hogy amikor alszik a gyerek, akkor egy órát magaddal törődj. Olvass, tévézz, netezz, szépítkezz, kapcsolj ki, és ne végezz tényleges melót.

Nagyon sok praktika van, amivel magadat is kicsit fel tudod rázni. Mert az csak az egyik része, hogy a kapcsolatodat helyre tedd. Ha magaddal nem vagy jóban, akkor a párkapcsolat is nehezebb..

2010. dec. 9. 23:01
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk is ez a helyzet.Bár már kilábaloban vagyunk belőle.Most 9 hós lesz a babánk.Mindketten fáradtak vagyunk és emiatt nem is sokat foglalkoztunk egymással.Azt hiszem kezdtem egy kicsit unalmas is lenni.Mindig csak a gyerekkel foglalkoztam már magamra se nagyon adtam.

1 hónapja internetes munkába fogtam.Sokat kell itthon dolgoznom,de nagyon élvezem és közben babázom is.Segítségem az nincs.

Mivel bejött nekem ez a munka javult a közérzetem,párszor kicsinosítom magamat :) és a párom újra érdeklődik utánam.Tanítgat olyan dolgokat a számítástechnikában amit még nem tudok...vagy nem tudja,hogy tudom.. és ő is élvezi.

Végül is csak anyi kellett ,hogy újra jó legyen a kapcsolatunk,hogy én jólérezzem magamat a bőrőmben és csináljak valamit ami az ő számára is izgalmas.

Te is találj ki valami újat.Vagy csinálj egy váratlan dolgot.Hétvégére utaz el a gyerekkel.Hagyd egyedül otthon a párodat.Talán ráébredne arra is,hogy bármikor egyedül maradhat ha nem kovácsolodtok újra össze.

2010. dec. 9. 23:30
 3/3 anonim ***** válasza:

nézzétek meg ezt a filmet együtt, hátha rádöbben valamire!

[link]

nagyon jó film, volt akinek ez mentette meg a házasságát.

2012. júl. 14. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!