Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy kétségbeesett anyuka...

Egy kétségbeesett anyuka vagyok 7hó-s babával. A gyedem 70-80ezer+családi 13ezer és nem nagyon jövök ki belőle. Gyerektartást sem kapok. Szeretnék valami munkát vállalni a pici mellett, de nem tudom mihez is kezdhetnék. Tud Nekem segíteni Valaki?

Figyelt kérdés
2010. dec. 7. 11:10
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell elismerine a babát, ha a kérdező bemegy a Gyámhivatalba és elmondja a problémát, a gyámügy hivatalból beadja a keresetet az apaság megállapítására. Apuka jelölt pedig köteles lesz megjelenni és alávetni magát a dns tesztenek-aminek a költségét majd állhatja a perköltséggel együtt, ha elveszti a pert, márpedig ha ő az apa, pervesztes lesz. Mivel erre fel is fogják hívni a figyelmét, jó eséllyel fog úgy dönteni, hogy inkább elismeri önként a babát és fizeti csak a gyerektartást.

Kérdező, mindenképpen el kell indítanod a pert egy hivatalos gyermekelhelyezési kérelemmel együtt, mert apukának így mindenbe van beleszólása kezdve a gyereketek lakóhelyének megváltoztatásától az iskolai beíratkozásig. Hajrá. Neked költségmentes lesz az eegész, még ügyvéd se kell hozzá.

2010. dec. 7. 11:33
 12/29 anonim ***** válasza:
13%
valóban te vállaltad a babát hisz minden nőnek tudnia kell hogy bármikor egyedül maradhat, ennyi pénzből pedig mások még albérletben is kijönnek.
2010. dec. 7. 11:39
 13/29 anonim ***** válasza:
91%
Jaj utolsó, de okos vagy... Neked biztosan nincs gyereked. Egy gyerekhez ketten kellenek és ha apuka a megcsinálásában lelkesen közreműködött, akkor köteles a felnevelésében is minimum anyagilag résztvenni.
2010. dec. 7. 11:42
 14/29 A kérdező kommentje:

Valóban ketten kellettünk ,de ha az apa csak érdekből akarta a kicsit akkor nem igazán lehet mit tenni.

DE NEM ERRE KERESTEM A VÁLASZT!!!!!!!!!!!!!!!

A kérdésem még mindig a kicsi mellett végezhető munka volt!!!

2010. dec. 7. 11:49
 15/29 anonim ***** válasza:
65%

Szia!Én kérdeztem,hogy albérletben laktok e!

Megmondom neked őszintén,hogy leginkább azért lepett meg már maga a kérdés is,mert az én kislányom 2 éves volt mikor egyedül maradtam vele.Volt olyan hónap,hogy 35 ezer forintot kellett beosztanom,és azért mégsem éheztünk,meg ilyenek.Nekünk sem volt hitelünk,csak a rezsi+mindennapok.Persze elhiszem,hogy nem könnyű,de azt gondolom,ha egy picit összébb húzod a nadrágszárat,akkor nem lesz baj!Természetesen kezdj el utána járni a gyerektartásnak,de azt azért tudd,hogy nem 3 nap az ilyesmi!Szóval addig is nagy levegő,és kitartás!Meg kell tudd oldani ennyiből is!

Én drukkolok! :)

2010. dec. 7. 11:52
 16/29 anonim ***** válasza:
83%

Ilyen pici babával nem nagyon van esélyed rá, hogy felvegyenek bárhová is - igaz, nem tudom mit dolgoztál. Hivatalosan munkát GYED mellett nem vállalhatsz, tehát arról le kellene mondanod és GYES-t igényelned - ami 28.500.- bruttó /hó , de azzal se dolgozhatsz a baba 1 éves kora előtt. Tehát ha dolgozni akarsz, akkor csak a munkabéred lesz, meg a családi, semmi más.

Bölcsödébe 6hónapos kortól veszik be a gyerekeket, de nem nagyon szeretik a gondozónők-és te se szeretnéd, mivel azért a többség 2 év körüli, nem tudnak egyformán törődni az ilyen picikkel...

2010. dec. 7. 11:55
 17/29 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam volna,hogy ilyen sokan válaszolnak :-)))

de sajna a kérdésemre senki sem adott válaszolt :-(((.

2010. dec. 7. 11:58
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Tudni kellene, hogy milyen végzettséged van. Sajnos a munkához a gyereket bölcsibe kell adni, hiszen olyan munka nagyon ritka, ami otthonról végezhető, vagy csak 4-6 órás. Ha van gépírói végzettséged, akkor próbáld meg az ügyészségeket, mert most ott leírókat keresnek szerintem, törvényváltozás miatt. Először mindenképpen valamilyen állami intézményben próbálkozz, mert az toleránsabb, mint a multi. De sajnos arról nem írtál, hogy mihez értesz, így nehéz segíteni, hogy merre is indulj el. Drukkolok neked, hogy sikerüljön találnod munkát. Bár a GYED-től sokkal többet sajnos nem fogsz tudni keresni friss alkalmazottként. A fizetések nagyon 80-90.000 forint körül vannak az állami szférában is.

Esetleg próbáld meg azt, hogy összeírod mire költesz - még a legkisebb tételt is - és hónap végén átnézve rájöhetsz hol lehet spórolni.

Fel a fejjel! Csak pozitívan! Szorítok!

2010. dec. 7. 12:02
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Ott a válasz: GYED mellett egyáltalán nem dolgozhatsz, GYES mellett csak akkor, ha a gyerek már elmúlt 1 éves. Tehát VAGY gyeden vagy, VAGY dolgozol-a kettőt együtt nem lehet.
2010. dec. 7. 12:02
 20/29 anonim ***** válasza:
62%

Mindenképp bölcsibe kell adnod a picit? Nagyszülők?

Azt számold hozzá, hogy a bölcsiért fizetni kell, kb 10.000ft havonta. Tehát ez is kiadás lesz!

Ha állami bölcsibe akarod elhelyezni, nálunk arra pl, 11hónapot kellett várni ...

Ha maszek bölcsi, akkor még több a fizetnivaló.

Fogsz vajon annyival többet keresni, hogy mindezt kigazdálkodd? Ráadásul, a nap túlnyomó részében nem a gyermekeddel töltöd majd a napodat. Sok mindenről lemaradsz majd!

Én ezért nem siettettem a bölcsit.

Inkább spóroltam, mint a gyermekem ne velem induljon el, stb. :)

Nem biztos, hogy annyival többet tudsz keresni, hogy még több pénzed maradjon meg, mint eddig!

Ezt Neked kell mérlegelned!

Ossz, szorozz, gondolod át rendesen!

Mi nem sokkal többől élünk hárman albérletben, és pociban a tesó. Hiába próbálok munkát keresni, nem találok. Pedig már 8 órás munkát keresek 4 órás fizuért + Start kártyám is lenne. De semmi! Pedig, ha nem találok kb 4-5 hónapra bejelentve valami megoldást, akkor sem T-gyást, sem Gyed-et nem fogok kapni, csak a Gyest, az pedig elég karcsú jó, + a családi két gyermekre, de az sem sok.

Nem sírni akartam, csak elmondani a dolgokat, hogy mi , hogy élünk. Magunkon tudok spórolni, de a gyermekeken nem! És nem is akarok!

Ha lenne Valakinek valami jó ötlete, szóljon! :)

2010. dec. 7. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!