Jelenleg munkanélküli vagyok (ellátásban részesülök egészen májusig), ha teherbe esnék, milyen járandóságot kapnék?
Lehet, hogy anyagias a kérdésem, de: mi éri meg jobban?
Ha továbbra is segélyt kapok (37 ezer ft/ hó az összege), vagy ha a baba után kapok pénzt?
De mit is pontosabban, és annak mennyi kb. az összege?
Lehet, hogy volt már kérdés, de én az összegekre vagyok kiváncsi.
Szia!
Amit az előttem válaszoló írt, hogy nézd meg azt a konkrét kérdést abban én is válaszoltam.
Neked csak annyit tudok írni, hogy sajnos csak gyes-re leszel jogosult, mert amikorra megszületne a baba már nem rendelkezel biztosítottsággal. (de szerintem amúgy sem kapnál, mert te azt írtad, hogy a segélyt kapsz és az nem jelent biztosítottságot csak az álláskeresési járadék, de erről bővebben írtam az ajánlott kérdésben)
Úgy hogy alanyi jogon kapod a gyest a gyermeked 3 éves koráig ami nem éri el a 30 ezer ft-ot + családi pótlék ami 12-13 ezer Ft.
- Tehát vagy keresel munkát és onnan mész el szülni és akkor kapni fogsz tgyás-t és gyed-et (ezeknek az összege a fizetés mértékétől függ amit nem tudok konkrétan leírni neked. Csak annyit, hogy a tgyás (168 napig kapod ezt az ellátást) a fizetés 70%- körüli összeg a gyed (a tgyás után a gyermek 2 éves koráig kapod) pedig szintén a fizetés 70%-a de maximum bruttó 96600 Ft körül van amiből vonnak adót és járulékokat is. A maximum összeg nettó 85 ezer Ft körül van.) A gyed után pedig gyes-t kapsz a gyermek 3 éves koráig.
- Vagy pedig marad végig a gyes.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!