Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jelenleg munkanélküli vagyok...

Jelenleg munkanélküli vagyok (ellátásban részesülök egészen májusig), ha teherbe esnék, milyen járandóságot kapnék?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy anyagias a kérdésem, de: mi éri meg jobban?

Ha továbbra is segélyt kapok (37 ezer ft/ hó az összege), vagy ha a baba után kapok pénzt?

De mit is pontosabban, és annak mennyi kb. az összege?

Lehet, hogy volt már kérdés, de én az összegekre vagyok kiváncsi.

2009. jan. 18. 15:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha munkanélküli vagy, akkor csak gyest kaphaszt, de az 30.000,- forint alatt van.
2009. jan. 18. 16:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el itt a: Ha munkanélkülin vagyok járhat e a gyed?keress rá a keresőben
2009. jan. 18. 16:14
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Amit az előttem válaszoló írt, hogy nézd meg azt a konkrét kérdést abban én is válaszoltam.

Neked csak annyit tudok írni, hogy sajnos csak gyes-re leszel jogosult, mert amikorra megszületne a baba már nem rendelkezel biztosítottsággal. (de szerintem amúgy sem kapnál, mert te azt írtad, hogy a segélyt kapsz és az nem jelent biztosítottságot csak az álláskeresési járadék, de erről bővebben írtam az ajánlott kérdésben)

Úgy hogy alanyi jogon kapod a gyest a gyermeked 3 éves koráig ami nem éri el a 30 ezer ft-ot + családi pótlék ami 12-13 ezer Ft.

- Tehát vagy keresel munkát és onnan mész el szülni és akkor kapni fogsz tgyás-t és gyed-et (ezeknek az összege a fizetés mértékétől függ amit nem tudok konkrétan leírni neked. Csak annyit, hogy a tgyás (168 napig kapod ezt az ellátást) a fizetés 70%- körüli összeg a gyed (a tgyás után a gyermek 2 éves koráig kapod) pedig szintén a fizetés 70%-a de maximum bruttó 96600 Ft körül van amiből vonnak adót és járulékokat is. A maximum összeg nettó 85 ezer Ft körül van.) A gyed után pedig gyes-t kapsz a gyermek 3 éves koráig.

- Vagy pedig marad végig a gyes.

Üdv

2009. jan. 18. 21:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a részletes tájékoztatást és a többi választ is - term.
2009. jan. 19. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!