Alkalmaznátok ismerőst bejáró/takarítónőnek?
Van egy 2 és egy fél éves gyerkőcöm,és bevallom,nem mindig érem utol magam a takarítással.Heti 2 alkalomra gondoltam.Csakhogy a helyzet a következő:
Amikor a kicsivel a terhesség vége fele voltam,a "csaj" és az anyukája vittek minket nst,doki stb.Mert így volt csak el velük a nagy fiam(ha én is ott vagyok)És mondtam már akkor is poénból,ha megszülök,jöhetsz hozzám bejárónőnek.És ő akkor igent is mondott.DE,a férjem az apjával zenél egy zenekarban,és több közös ismerőssel.És ez a család nagyon "pénzéhes",mindig sipárognak,hogy nincs,meg nekik ki segít...és ezért múltkor mondtam,hogy akkor gyere és takaríts nálam.És ő igent mondott.Azóta betegek lettünk,és el is felejtettem,és a minap írt,hogy akkor mi a helyzet,mert ő szívesen jönne(persze pénzért,mint ahogy a dokihoz való vitel is pénzért volt).Mondtam neki,hogy most betegek vagyunk,majd rátérünk később.
Az a gondom,hogy mindig pletykálnak,(nekem is elmondanak mindenkit mindennek....)és nem akarom,hogy így a közös ismerőseinknél is MI legyünk a téma.Mert nem szégyellem a lakásunk,és nincs akkora dzsuva,csak sose érek rendesen a takarítás végére.És megengedhetem magamnak,hogy valaki így kisegítsen.(főleg így ünnepek előtt,ablakpucolás,nagytakarítás stb)
De pl azt sem tudom,mi az amit ilyenkor elvárhatok egy takarítónőtől?Pl ha gyűrött maradt a ruha sarka vasalás után,vagy nem mosta ki a mosogatót mosogatás után(olyanokra gondolok,amiket én is hajlamos vagyok elfelejteni)
Szóval ti bevállalnátok az ismerőst?
Fúúú, hát nem egyszerű... már csak azért sem, mert pletykás. Tehát én csak olyat "fogadnék fel" bejárónőnek, aki nem beszéli ki a magánéletünket másnak. Ahogy visszahallanék ilyesmit bárkitől, mehetne világgá...
Vagy: megbeszéled vele előre, hogy nem szeretnél másoktól visszahallani ezt-azt. Ha megérti, megérti, ha nem, akkor nem.
Te tudod, hogy megbízható-e, vagy ilyet meg lehet-e beszélni vele emberi módon.
Az alapján,ahogy jellemezted őket,nem.Nem azzal van a baj,hogy ismerős,hanem az egyéb körülményekkel.Túl rizikós és sok a zavaró tényező.
Inkább válassz "profit",aki valóban csak takarít és így nem lesz csalódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!