Van valaki aki 43-44 évesen bevállalta a 2. babát?
Én az elsőt 40 felett szültem, most gondolkodunk a 2.-ban.
Mire megérkezne már betöltöm a 43-at.
Sok hasonlót olvasok, de a legtöbbnek már nagy gyereke van és úgy jön a második-harmadik.
Fizikailag nem tudom hogy bírnám, de a kisfiammal is csak én voltam, apuci dolgozott, nagyszülő messze, és már sajna nem tud segíteni. Néha nagyon nehéz volt.
Szóval eggyel még boldogultam, megtanultam, most 2,5 éves megy majd oviba jövőre, addigra meg lehet hogy érkezik a tesó.
Hogy fogom majd oviba vinni, cipelem az újszülöttet is?
Ti bírtátok, Már akinek ennyi idősen 2 pici van.
Kedvesek vagytok, hogy bíztattok, köszönöm.
Aki 35 évesen szült az még nagyon fiatal, a környezetemben is bíztat mindenki, és a kor szinte szóba sem kerül, és csak pozitív tapasztalataim vannak. a nőgyágyász és a védőnő is azt mondta hajrá. A babámnál az eredményeim olyan jók voltak végig hogy a dokim kalapot emelt, és azt mondta ritka ez ennyi idősen.
De valóban, más ilyenkor már az unokát várja, és a gyerekem mire érettségizik én bizony idős leszek.A férjem fiatalabb nálam 3 évvel, Ő szeretne, de a döntést rám bízza.
De nincs az ismeretségi körömben aki ennyi idősen szült volna,ezért nem tudok tapasztalatot hallani.
Én is 40 évesen szültem az elsőt, ő is 2,5 éves, mint a tiéd.
Most várom a másodikat. 43 leszek, mire megszületik jövőre. Az én szüleim elég távol élnek tőlünk, rájuk nem számíthatok, de a férjem családja itt él a közelben, e tekintetben szerencsés vagyok.
Ráadásul a férjem tud itthonról dolgozni, nem kell egész nap egyedül lennem. Remélem ez továbbra is így lesz..
Nem hiszem, hogy pusztán a kor kérdése lenne, hogy bírja-e az ember, szerintem egy huszonévesnek is okozhat gondot az ilyesmi.
Valahogy majd csak megoldjuk az ovi, cipelés, stb. problémákat. :) Sokkal keményebb számomra az előítéletek és rosszalló fejcsóválások feldolgozása, bár igyekszem nem foglalkozni ezzel.
Pl. egy előttem korábban író véleményére is gondolok, miszerint sajnálja a későn fogant gyermekeket, mert korán elvesztik a szüleiket.... De hát ki tudja mi van a sors könyvébe írva, ki garantálja, hogy egy 25 évesen szült nő fel tudja nevelni a gyermekét?
Szinte mindenki tud példát arra, hogy xy mennyi idősen szült és meddig élt. Az én nagymamám 41 évesen szülte apámat, 96 évesen halt meg. Volt 6 unokája, 5 dédunokája és abban az évben halt meg, amikor az egyik dédunokájának is gyereke lett. Ez azért ad némi erőt nekem. :D
Én azért (is) szerettem volna még egy gyermeket, hogy ha velem/velünk történne valami, akkor számíthassanak egymásra az életben.
Utolsó vagyok ismét:
A legpozitívabb részét nem is említettem! Egy terhesség (egy késői pláne) úgy felturbózza az embert, hogy eszméletlen változáson meg át a szervezet. Én éveket fiatalodtam, mind külsőleg, mind belsőleg a terhesség alatt/után.
Madonnáék vagyonokat fizetnek ilyen hormonkezelésekért, hogy karban tartsák magukat. :D
Szia "Utolsó"!
Köszönöm Neked is. Igen mi is azért szeretnénk, hogy legyen tesó, hogy ne legyen egyedül, kicsinek se, nagynak se.
Bár én a korom miatt a terhesség alatt sem, rosszallásokkal nem találkoztam, csak pozitiv élmények értek, főleg mikor kiderült hány éves vagyok mindenkinek kerekedett a szeme, hogy tényleg?
Igazából engem jobban aggaszt hogy nincs aki segítsen. A férjemnek már nem élnek a szülei, én az anyukámra nem számíthatok.
A környékünkön inkább fiatalok élnek, akikkel csak hétvégén találkozunk, mert mindenki dolgozik. A férjem is reggeltől estig, néha még éjszaka is.
Szóval csak magamra számíthatok. Meg a lakásunk is pici két szobás (2pici szoba)hozzá kéne építenünk, amire most nincs anyagi fedezetünk. A két pici egy szobába lenne....stb. Próbálok ezeken túllépni és csak arra gondolni hogy legyen kis tesó.
43 évesen szültem az elsőt. Tényleg nem érzem magam öregnek, de azért belegondolva,hogy a nagymamám volt ennyi, mikor születtem, néha ijesztő. A dédnagymamám viszont 43 évesen a 7. gyerekét szülte.
én is egyedül vagyok,baromi nehéz egy gyerekkel is, de azért néha kisértésbe esek, és nagyon vágyok másodikra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!