Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van valaki aki 43-44 évesen...

Van valaki aki 43-44 évesen bevállalta a 2. babát?

Figyelt kérdés

Én az elsőt 40 felett szültem, most gondolkodunk a 2.-ban.

Mire megérkezne már betöltöm a 43-at.

Sok hasonlót olvasok, de a legtöbbnek már nagy gyereke van és úgy jön a második-harmadik.

Fizikailag nem tudom hogy bírnám, de a kisfiammal is csak én voltam, apuci dolgozott, nagyszülő messze, és már sajna nem tud segíteni. Néha nagyon nehéz volt.

Szóval eggyel még boldogultam, megtanultam, most 2,5 éves megy majd oviba jövőre, addigra meg lehet hogy érkezik a tesó.

Hogy fogom majd oviba vinni, cipelem az újszülöttet is?

Ti bírtátok, Már akinek ennyi idősen 2 pici van.

2010. dec. 4. 22:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Én még "csak" 38 vagyok egy 2,5 évessel, de már nem vállalom a 2-at. Fizikailag is nehéz. Tetőtéri lakásban lakunk, a derekam is fáj, a lányom 14 kg.. szóval nem. :((
2010. dec. 4. 22:34
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősöm van, aki 40-el ismerte meg Őt, 41 és 43 a két gyerek.

Három év korkülönbség szerintem csúcs jó.

Nem muszáj 3 évesen oviba adnod a nagyot, ha épp akkor jön az újszülött, majd megy 4 évesen.

Egyébként hordozókendőben magadra kötöd a picit, és szépen mentek kézen fogva a naggyal. Ha meg kocsival mentek, akkor az autós gyerekülést "lóbálod a kezedben", vagy felrakod az újfajta babakocsialjzatra...

Minden megoldható! És a gyerkőcöknek is sokkal jobb, ha ketten vannak!

2010. dec. 4. 22:34
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok. Engem még az is zavar, hogy már most "öregnek" gondolnak sokan (a családból is) a gyerekhez. Mármint a meglévőhöz, akit 35 évesen szültem. :(((
2010. dec. 4. 22:41
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Én 39 múltam, amikor a második gyermekem született. Igen, magamra kötöm, vagyis már kenguruban megyünk fel a naggyal az oviba és ebéd után megint megyünk érte, ráadásul hétközben semmi segítségem nincs. Igyekszem egészséges maradni és jó kondiban lenni. Ha anyagilag megengedhetnénk, vállalnánk még egy babát.

A kérdésedre válaszolva: neked kell érezned, hogy mit bírsz. Az tuti, hogy hosszútávra kell gondolni, mert sok lemondással jár. Én imádom a gyerekeket, úgyhogy én mindenkinek azt szoktam mondani, hogy bármikor lehet vállalni. Egy ismerösöm 47 éves volt, amikor szült. Fiatalos, vidám az anyuka és gyerek is.

2010. dec. 4. 23:13
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Par honappal a 40. szulinapom elott erkezett az elso babam, aki most 11 honapos. Azon gondolkozunk, hogy fel ev mulva johet a masodik, de ha elobb jon, az sem baj. En siman belevagnek. Ahogy elottem is irtak, a kicsit hordozokendoben felkotod magadra, nagyobbik kezenfogva megy melletted, vagy testverfellepos kocsit veszel es utazik a ketto egyutt. Ha szeretnetek meg egyet, akkor hajra!
2010. dec. 4. 23:15
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám 42 éves volt amikor engem szült, előtte már volt két gyereke (az egyiket 20, a másikat 21 évesen szülte).
2010. dec. 5. 08:56
 7/16 anonim ***** válasza:
67%

Ne értsd félre amit írok, teljesen jó indulatból írom!

Én nagyon sajnálom azokat a gyerekeket, akik ilyen későn fogannak.Korán elvesztik a szüleiket akikre még nagy szükség volna!Ha még nem lenne egy sem azt mondanám, már inkább fogadj örökbe egy nagyobbat!

De mivel már van egy, azt mondom gyorsan vágjatok bele a másodikba, hogy annak idején legyen neki valakire támaszkodni és legyen valakije!

Még1x mondom nem bántólag mondtam, ez a véleményem!

2010. dec. 5. 10:53
 8/16 anonim ***** válasza:

Másodikat 37 évesen szültem, 30-nak érzem magam.

Aki szerint egy 35-40 éves nő öreg, azt csak sajnálni tudom.

2010. dec. 5. 14:35
 9/16 anonim ***** válasza:
Szerintem is főleg ezért vállald a másodikat, hogy a kicsid ne legyen egyedül, ha majd Ti már nem lesztek. Nyilván nem vagytok öregek, de gondolom Apuka is 40 felett van már, szóval necces, hogy a 30 éves kort már nélkületek kelle megélniük. úgy meg könnyebb ha van valaki, akit szerethet és szereti feltétel nélkül.
2010. dec. 5. 15:05
 10/16 anonim ***** válasza:
Családomban több is van, másod-unokatesóm 39 és 41 volt, dédimamám 46 amikor mamámat szülte, 1930-ban. Az átlagéletkor pedig növekszik, mi már jó eséllyel 80 évet érünk meg átlagosan, tehát van aki ennél is többet. Akkora 40 körül lesznek a gyerekeink, szóval amit megtehettünk a nevelésük, útnak indításuk érdekében, addigra már megtettük. Másrészt rengeteget fiatalítanak a gyerekek, mert muszáj felvennünk a tempót, kicsi korban és kamasz korban is.
2010. dec. 5. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!