Közvetlen ismerősöktől hallottam pár elég gázos dolgot. Nagyon elhúzott túlhordási időszak kevés vizsgálattal gyors császárral a végén. Köldökzsinór-feltekeredés (többszörös feltekeredés, veszélyeztetett terhességben) miatti magzathalál.
2010. dec. 4. 09:58
1/6 anonim válasza:
Szerintem ez gyakorlatilag sajnos bárhol előfordul, nem csak Pesten, bárhol.
A minap foglalkozott vele a tévé, hogy az egészségügy ezen része valami botrányos, itt Magyarországon.
2010. dec. 4. 10:08
2/6 anonim válasza:
A szülés az orvos tudomány jelenlegi állása szerint is veszélyes üzemnek számít,a leggondosabb ellátás mellett történhetnek előre nem kiszámítható tragédiák. Ezek száma az összes szüléshez viszonyítva elenyésző, és nem is mind egyértelmű műhiba még akkor sem ha sajtó megpróbálja annak beállítani. Az orvosom mindig azt mondta, hogy minden terhesség illetve szülés egy kockázat vállalás. Szerencsére az esetek nagy részében nem történik semmi rendkívüli, de mindenkinek a paklijában benne van egy tragédia lehetősége is. Nincs az országban olyan szülészet, tovább megyek orvos sem akivel kapcsolatban ne lehetne ilyen-olyan történeteket hallani. Ha az ember csak ezeket a dolgokat helyezné előtérbe akkor egyik kórházban sem merne szülni, sőt terhességet sem vállalna.
2010. dec. 4. 10:15
3/6 anonim válasza:
Ezért vagyok úgy vele én is, hogy az otthonszülést támogatom elviekben, de mivel totál pénzorientált az egész és sok a kuruzsló, ezért tudom, hogy soha nem fog kifejlődni ebben a társadalomban, pedig igény van rá, csak sok a pénzéhes szakbarbár.
Úgyhogy marad a kórház.
2010. dec. 4. 10:51
4/6 anonim válasza:
Érdekes a kérdésed, pont a Szt. Imre az a kórház, amit az egekig magasztalnak a kismamák. Orvos, felszereltség, szülésznő, csecsemős nővérek tekintetében is. (Persze, minden vélemény egyéni, biztosan vannak rossz tapasztalatok ezzel is, azzal is.)
Sajnos, a köldökzsinór feltekeredés akár a 20. héten is előfordulhat, ez kivédhetetlen dolog. A szülés veszélyes üzem, kockázatvállalás. Mindegyik kórházban történnek tragédiák, érthetetlen veszteségek, de sajnos, mandulaműtétbe is bele lehet halni.
2010. dec. 4. 11:09
5/6 anonim válasza:
Mernék.Ott szültem,és a következőt is ott fogom szülni.Az elsőt a Shömpf -Mérei-ben szültem,na,az gáz volt.Kosz,fertőzés,és egyebek.Ez a kórház tiszte,rendes,odafigyelnek,jók az orvosok,a szülésznők.Kivétel a csecsemősök,de a gyerek biztonsággal született.Nekem + a tapasztalatom ezzel a kórházzal.Komplikáció bárhol történhet.
2010. dec. 6. 10:56
6/6 anonim válasza:
2szer is szültem ott. Minden további nélkül.Hiba meg bármelyik korházban lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!