Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek ennyire fontos a gyes,...

Akinek ennyire fontos a gyes, családi miért nem számlára kéri?

Figyelt kérdés

Csomószor olvasom hogy létkérdés a családi pótlék, gyes. Az miért nem kéri számlára? Nyerne egy hetet! Igaz akkor egy héttel előbb is fogyna el.

Pl. Gyes már tegnap reggel 8kor a számlámon volt, családit csak kb jövő héten kapok postán.

2010. dec. 2. 22:13
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem sokaknak nincs is bankszámlaszámuk. Nekem ez fura, hisz én szülés előtt 15 évet dolgoztam, mindig utalva kaptam a fizum. De el tudom képzelni, hogy akik soha nem dolgoztak (iskolapadból mentek szülni pld.) vagy nem volt munkahelyük soha, miért lenne bankszámlájuk?
2010. dec. 2. 22:19
 2/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Barátnőmnek pl azért megy postán,mert tartozik egy hitellel, és a gyedből és a csp-ből vették le neki, így átkérte postára.

2010. dec. 2. 22:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Mert pl.nem akar + kiadásokat. Kártyadíj + még a havi számlavezetés!
2010. dec. 2. 22:38
 4/8 anonim ***** válasza:

OFF

Első, nekem már akkor is volt számlám, amikor még egyáltalán nem dolgoztam. 15 évesen nyitottak nekem junior számlát a szüleim (tettek rá 5000 forintot, ennyi, nem tömtek pénzzel vagy ilyesmi), utána már pl. diákmelóknál nem volt ilyenre gondom, meg később sem, amikor ténylegesen elkezdtem dolgozni.

2010. dec. 2. 23:11
 5/8 anonim ***** válasza:
De nem is gyakori eset, hogy valakinek már diákkorában számlát nyitnak. (első válaszoló).
2010. dec. 2. 23:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia.

Ezen én is gondolkoztam.Még ha a bank le is szedi a hitelt, de akkor nyithat máshol.

pl. Főiskolára,egyetemre be sem iratkozhat az ember számla nélkül. Nekem azóta van.

2010. dec. 2. 23:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha számlára megy bárki inkasszózhatja, ha postán kapod, akkor nem.

De nem ez az oka, miért inkasszózná bárki is az én pénzemet?

Egész egyszerűen azért, mert mikor a GYEDEt kaptam, akkor több, mint százezret kaptam, a számláról utaltattam a kocsi törlesztőt meg egyebeket, néha kivettem belőle, de hagytam a számlán is.

Most kapom a GYESt meg a családit, elmegy az egész. Most vagy azt tudtam volna tenni, hogy teszek még a számlámra pénzt és onnan utalgatok, de ennek nem sok értelmét láttam. 500 forint a számla, 100 forint az utalás/db vagy pénzfelvét. Egyszerűbb postán megkapom, feladom a csekkeket és bevásárolok. Nem látom értelmét odautaltatom a pénzt, elmegyek érte és egy az egyben kiveszem, csak a bankköltségre marad bent. Egyszerűbb postán házhoz hozzák.

2010. dec. 3. 00:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem is 13 éve van bankszámlám, szerintem már majdnem minden munkahelyen számlára utalják a fizut.

Én nem szoktam csekkekkel rohangálni apostára, egyszerűen amit kell, azt elutalom

2010. dec. 3. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!