Akinek ennyire fontos a gyes, családi miért nem számlára kéri?
Csomószor olvasom hogy létkérdés a családi pótlék, gyes. Az miért nem kéri számlára? Nyerne egy hetet! Igaz akkor egy héttel előbb is fogyna el.
Pl. Gyes már tegnap reggel 8kor a számlámon volt, családit csak kb jövő héten kapok postán.
Sziasztok!
Barátnőmnek pl azért megy postán,mert tartozik egy hitellel, és a gyedből és a csp-ből vették le neki, így átkérte postára.
OFF
Első, nekem már akkor is volt számlám, amikor még egyáltalán nem dolgoztam. 15 évesen nyitottak nekem junior számlát a szüleim (tettek rá 5000 forintot, ennyi, nem tömtek pénzzel vagy ilyesmi), utána már pl. diákmelóknál nem volt ilyenre gondom, meg később sem, amikor ténylegesen elkezdtem dolgozni.
Szia.
Ezen én is gondolkoztam.Még ha a bank le is szedi a hitelt, de akkor nyithat máshol.
pl. Főiskolára,egyetemre be sem iratkozhat az ember számla nélkül. Nekem azóta van.
Ha számlára megy bárki inkasszózhatja, ha postán kapod, akkor nem.
De nem ez az oka, miért inkasszózná bárki is az én pénzemet?
Egész egyszerűen azért, mert mikor a GYEDEt kaptam, akkor több, mint százezret kaptam, a számláról utaltattam a kocsi törlesztőt meg egyebeket, néha kivettem belőle, de hagytam a számlán is.
Most kapom a GYESt meg a családit, elmegy az egész. Most vagy azt tudtam volna tenni, hogy teszek még a számlámra pénzt és onnan utalgatok, de ennek nem sok értelmét láttam. 500 forint a számla, 100 forint az utalás/db vagy pénzfelvét. Egyszerűbb postán megkapom, feladom a csekkeket és bevásárolok. Nem látom értelmét odautaltatom a pénzt, elmegyek érte és egy az egyben kiveszem, csak a bankköltségre marad bent. Egyszerűbb postán házhoz hozzák.
Nekem is 13 éve van bankszámlám, szerintem már majdnem minden munkahelyen számlára utalják a fizut.
Én nem szoktam csekkekkel rohangálni apostára, egyszerűen amit kell, azt elutalom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!