Akik otthon készítenek ételeket a gyereknek a bolti helyett, azok miket szoktak még saját kezűleg gyártani? Aki boltit ad, az mérgezi a gyerekét?
Egyre több válaszban olvasok saját készítésű kenőmájasról, krémtúróról. Mik vannak még?
És akik ilyen reform étkezés hívei, azok egyáltalán nem adnak a gyereknek felvágottat, bolti joghurtot, ömlesztett sajtot, margarint, stb...?
Vagy mindenből bió?
(A bió dolgokat mi úgysem tudjuk megfizetni, csak kíváncsi vagyok, mert sokan leszólják azokat, akik virslit, jobb minőségű párizsit, bolti pudingot adnak a gyereküknek. Nem a legolcsóbbat veszem én sem, inkább kevesebbet, de drágábbat.)
Nem vitát és egymás leszólását akarom!!!
Fogadjuk el egymás véleményét, szokásait, csak kíváncsi vagyok, ki hogy áll a témához.
Szia!
Az én lányom 7 hónapos és kb. egy hónapja próbálkozom a saját készítésű kajákkal. A főtt krumpli és a répa keveréke neki nem jött be, viszont én csináltam krumplipürét vajjal és egy kevés tápszerrel kevertem ki tej helyett. Ez nagyon ízlett neki. Aztán próbálkoztam feles tejből (fele víz, fele tej) tejbedarát csinálni, ez is ízlett neki, sőt egy nagyon pici kakaót is tettem bele. Most már igazából mindent kóstol, de persze csak a puhább állagú kajákat. Tegnap tésztát főztem és egy pici pörköltlével összedaraboltam neki. Jóhogy megette :))) Húslevest is evett már krumplival és répával, pici lebbencslevest is evett már, tehát tulajdonképpen mindent.
Ugyanezt csináltam a már 8 éves lányommal is, és valóban a viták elkerülése végett mondom (vagy írom), hogy semmi baja sem volt se a nagyobbiknak, sem pedig a kisebbiknek.
Szép napot!
Köszi az eddigieket.
Igazából a nagyobb gyerekek ennivalóira gondoltam (csak nem fogalmaztam elég pontosan)
A kicsinek (8 hónapos), általában én is főzök, inkább arra gondoltam, hogy az 1-2 éves vagy nagyobb gyerekeknek mit adtok.
Szia!
Elég sok ételt magam készítek, mert '. van időm 2. szüleim kertjében megterem sok zöldség 3. apukám hentes tőle nagyon sok, jó minőség húst kapunk 4. gyümölcsöt kapunk ismerősöktől. Persze ami nem terem és nem is kapunk, azt boltban veszem. És nagyon szereti a főztömet a 11 hónapos kislányom. Amit veszek, az nem bio. Emellett kap üveges ételt is, főleg ha jövünk-megyünk. Vagy pl a barackot nagyon szereti, de most honnan szedjek barackot? Marad az üveges :) Férjem szokott kenyeret sütni rozslisztből magvakkal (így egyébként olcsóbb mint boltban) néha tésztát is készítünk, testvérem szokott lekvárt eltenni, minden hétvégén sütünk valami finomságot.
És persze "rontjuk el rendesen" mindenfélét megkóstolt már a párizsitól kezdve a krémesen át a tejszínhabig. Mert kiváncsi rá, érdekli és addig ordít, míg nem kóstolhatja meg :)
Egyáltalán nem nézem le azokat, akik üveges kajcsit adnak a babájuknak. Biztos meg van rá az okuk. És hogy mérgeznék? Biztos nem. (mármint az üveges Hipp, Kecskeméti stb. ételre gondolok)
Persze nem kell egész nap virslivel meg kenyérrel etetni, de szerintem nem gáz, ha abból is kap néhány falatot :) Ez az én véleményem.
Kedves Utolsó!
Ha még olvasod, megírnád (esetleg valami internetes lelőhely), hogy hogyan készíted a túrórudit, vajat, és a felvágottakat?
Falusi parasztcsaládból származom, a kolbászt, túrót, tejfölt tudom, hogy készül, még ha nem is csináltam itthon soha, de a többit nem. A házi tejet piacon veszed? Forralva meddig áll el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!