Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 8 órában dolgozom és kapom a...

8 órában dolgozom és kapom a gyest is a 2,5 éves fiamra de most vissza kell mondanom?

Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 20:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Oké, csakhogy az nem volt diszkrimináció, hogy aki x időpontban szül, annak csak 2 év gyes jár? És tényleg kitolás, mert akik már dolgoznak sokan úgy vállalták ezt be, hogy fizetős bölcsibe adták a gyereküket, mondván, hogy a gyes meg a családi ezt fedezi, így megmarad a fizetésük. (állami bölcsi híján) Nyilván legtöbben ezért mentek vissza dolgozni. Tehát így nemhogy a gyes összegét elveszik, de még a fizetésükből is ki kell fizessenek 40-50 ezer forintot. Na, ez nem kitolás? Mert a munkahelyét szerintem a mai világban már senkinek nem célszerű csak úgy otthagyni. Örülhet az ember, hogy van állása. Nekem pl nincs lehetőségem 4 vagy 6 órában dolgozni.
2010. dec. 1. 12:02
 12/16 anonim ***** válasza:
Meg egyébként nem értem miért kell ellenségeskedni. Mi az, hogy örüljek hogy eddig is kaptam...? Mivel járt, még jó hogy kaptam. szerintem meg lehet érteni azt, amit az előző hsz-ben írtam, ha te lennél hasonló helyzetben, te is szívásnak éreznéd. Én sem köpködtem azokra, akiknek meg az nem tetszett, hogy lerövidült a gyes. Én teljesen megértettem, hogy az meg azoknak szívás, akik pont abba estek bele.
2010. dec. 1. 12:09
 13/16 anonim ***** válasza:
Jaaaa, részemről még annyit, hogy nem érdekelne a gyes, ha lenne állami bölcsi, ahová a gyerekemet adhatom. De mivel nincs, és az állam adta meg a lehetőséget a gyes melleti munkára, így ne az állam csesszen már ki az emberrel. Érdekes, azért nem hőbörög senki, hogy a sok c. asszony szüli halomra a gyerekeit, és kapja a sokszor 200ezer forintnyi gyest. Jaaaa, hogy ők nem is akarnak dolgozni? Persze, minek? Több a segély, amit kapnak, az jobban megéri...
2010. dec. 1. 12:52
 14/16 anonim ***** válasza:

Én írtam a diszkriminációs kommentet. A 3évről 2 évre csökkenés nem volt diszkriminatív, hiszen volt idő felkészülni rá, már több, mint egy évvel a bevezetése előtt életbe lépett a törvény, vagyis mindenki, aki 2009 május után vállalt babát, tudta, hogy csak akkor fog 3 évig járni a gyes, ha április 30-ig megszületik.

Amúgy én nem ellenségeskedtem, és az örülj, hogy eddig kaptad kommentet sem én írtam, gondolom ez azért egyértelmű.

Szerintem is nagy szívás, de ez van.

Lehetek őszinte? Nekem is hiányozni fog a gyes, ha 8 órában dolgozom. De ez van. Most mindenki szív.

2010. dec. 1. 13:10
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát igen, csak ha tudtam volna, hogy ez lesz, maradtam volna a seggemen otthon (ráadásul gyeden)
2010. dec. 1. 13:19
 16/16 anonim ***** válasza:

Én írtam,hogy örüljön, aki eddig is kapta.Tényleg nem rosszindulatból.Én is azért gondoltam,hogy visszamegyek dolgozni januártól,mert a gyes+fizu már egész jó együtt,most szívok,hogy nem fog járni a gyes. Akinek eddig járt, legalább annyival több bevétele volt.

A 2 év gyes meg nem érint senkit,mert visszamenőleges hatállyal törölni fogják,aki anno beleesett volna, az is 3 évig kapja majd.

2010. dec. 1. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!