8 órában dolgozom és kapom a gyest is a 2,5 éves fiamra de most vissza kell mondanom?
Most írtam egy másik kérdéshez: (van még remény...egy kevés)
Januártól már valószínűleg nem mehet 8 órában gyes mellett. Tegnap beszéltem a MÁK-kal, azt mondta a hölgy, hogy aki már most 8 órában dolgozik, azokra nem biztos, hogy vonatkozni fog a jövő évi törvény. Csak szerintem valószínű sajnos, mert ez a kormány már visszamenőleg is módosítgatja a törvényeket, ami eddig nem nagyon volt szokás...
Onnan tudom, hogy elolvastam a törvényjavaslatot, ÉS tudom, hogyan zajlik a törvényalkotás folyamata. Ez egy kész törvényjavaslat, amit a kormánypárt felügyelt, és hozott létre. Én inkább azon vagyok meglepve, hogy valaki még elhiszi, hogy ez változhat. Mivel kormánypárti többség van, 99,9%, hogy ebben a formában kerül elfogadásra, főleg, mivel a képviselők semmilyen aggályt nem fejeztek ki ezzel kapcsolatban.
Valamint: egy törvény nem diszkriminálhat olyan mértékben, hogy ha Kati decembertől dolgozik 8 órában, akkor megkapja a gyest, ha Mari meg januártól, akkor ő nem.
A törvény hatálya minden összehasonlítható helyzetben lévő személyre kiterjed, így nem sért alapvető jogokat. (a diszkrimináció tilalma ugyanis ilyen).
Úgyhogy ha ebben a formában, ahogy a törvényjavaslat szól, elfogadják, akkor mindenkire egyformán vonatkozni fog.
Viszont abban igazad van, hogy van 1 ezrelék esélye, hogy nem fogadják el, úgy lehet más eshetőség is. De akkor sem lesz alternatíva, hogy 2 emberre ez vonatkozik, háromra meg az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!