Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 8 órában dolgozom és kapom a...

8 órában dolgozom és kapom a gyest is a 2,5 éves fiamra de most vissza kell mondanom?

Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 20:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem a gyes mellett 8 órát lehet dolgozni.
2010. nov. 30. 20:52
 2/16 A kérdező kommentje:
de januártól?
2010. nov. 30. 21:00
 3/16 anonim ***** válasza:
Fenn van a tervezet az Országgyűlés honlapján, ha elfogadják, akkor januártól nem fog járni a gyes a munkád mellett.
2010. nov. 30. 21:28
 4/16 anonim ***** válasza:

Most írtam egy másik kérdéshez: (van még remény...egy kevés)

Januártól már valószínűleg nem mehet 8 órában gyes mellett. Tegnap beszéltem a MÁK-kal, azt mondta a hölgy, hogy aki már most 8 órában dolgozik, azokra nem biztos, hogy vonatkozni fog a jövő évi törvény. Csak szerintem valószínű sajnos, mert ez a kormány már visszamenőleg is módosítgatja a törvényeket, ami eddig nem nagyon volt szokás...

2010. nov. 30. 21:30
 5/16 anonim ***** válasza:
Biztosan vonatkozni fog azokra is, akik már dolgoznak.
2010. nov. 30. 21:32
 6/16 anonim ***** válasza:
Nem kötekedni akarok, de ezt Te honnan tudod ilyen biztosan? Csak nem van valami tuti forrásod?
2010. nov. 30. 22:25
 7/16 anonim ***** válasza:
Én se kötekedni akarok,de örülj, hogy eddig is kaptad. Én jövőre megyek vissza dolgozni, nagyon jól jött volna az a kis plussz pénz, hát szívás,hogy nem fog járni.
2010. nov. 30. 23:01
 8/16 anonim ***** válasza:
A törvényjavaslat olvasható az Országgyűlés honlapján, abban nincs semmiféle kivétel. Aki dolgozik, annak nem jár a gyes. És ennyi.
2010. nov. 30. 23:01
 9/16 anonim ***** válasza:

Onnan tudom, hogy elolvastam a törvényjavaslatot, ÉS tudom, hogyan zajlik a törvényalkotás folyamata. Ez egy kész törvényjavaslat, amit a kormánypárt felügyelt, és hozott létre. Én inkább azon vagyok meglepve, hogy valaki még elhiszi, hogy ez változhat. Mivel kormánypárti többség van, 99,9%, hogy ebben a formában kerül elfogadásra, főleg, mivel a képviselők semmilyen aggályt nem fejeztek ki ezzel kapcsolatban.

Valamint: egy törvény nem diszkriminálhat olyan mértékben, hogy ha Kati decembertől dolgozik 8 órában, akkor megkapja a gyest, ha Mari meg januártól, akkor ő nem.

A törvény hatálya minden összehasonlítható helyzetben lévő személyre kiterjed, így nem sért alapvető jogokat. (a diszkrimináció tilalma ugyanis ilyen).

Úgyhogy ha ebben a formában, ahogy a törvényjavaslat szól, elfogadják, akkor mindenkire egyformán vonatkozni fog.

Viszont abban igazad van, hogy van 1 ezrelék esélye, hogy nem fogadják el, úgy lehet más eshetőség is. De akkor sem lesz alternatíva, hogy 2 emberre ez vonatkozik, háromra meg az.

2010. dec. 1. 08:37
 10/16 A kérdező kommentje:
Nagy kitolás azzal szemben aki vissza ment dolgozni pl minimálbérért, igy most jobb ha otthon marad
2010. dec. 1. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!