Igaz, hogy ha szülés előtt megyek el 28 nappal TGYÁS-ra, akkor csak a szülés után fogok pénzt kapni?
2011. január 3-ra vagyok kiírva. Jelenleg táppénzen vagyok, de a házi orvosm szólt, hogy dec. 7-től menjek Tgyásra. Viszont itt úgy olvastam, hogy csak szülés után fogok pénzt kapni összevonva. Lehet, hogy így januárban pénz nélkül maradok?
A cikk, amit mellékeltél 2008-as. 2010. májusától új szabályozás van: [link]
Egyébként én 2009-ben szültem, semmi gondom nem volt az ellátással (kaptam folyamatosan, amíg járt).
Az új szabályozásnak semmi köze ahhoz, hogy az első tgyást mikor utalják.
Sajnos kedves kérdező, a második válaszolónak van igaza, valóban csak utólag utalják. Ha megszületett a baba, be kell nyújtanod a szükséges papírokat, és csak azt követően utalnak.
Maradj táppénzen,és a szülés napjától igényeld a Tgyást.Felesleges elkezdeni előtte ,mert be kell mutatni az anyakönyvi kivonatot,az meg csak szülés után lesz->pénz is csak utána lesz.
Ha szülés előtt kezdenéd megigényelni,akkor onnantól töltöd a 168 napot,akkor szülés után kevesebb ideig kapod.Remélem érthetően írtam le.
Én is gondolkoztam azon, hogy maradok még tovább táppénzen, mert attól félek,hogy éppen szülésre maradok pénz nélkül. A férjem keresetének 60%-a elmegy a csekkekre, lakás ill. kocsi hitelre, így nagyon kevés maradna az egy keresetből. A Tgyás csak 168 napig jár, utána Gyed van a gyerek két éves koráig. Tehát a Tgyást így is úgy is megkapom, és így biztos lesz pénzem januárra is, ha maradok táppénzen.
Köszönöm a sok hasznos választ!
13:56-osnak.
Szerintem nem mindegy,hogy szülés után 168 napig kapsz Tgyást(aminek az összege nincs maximalizálva,tehát elvileg magasabb is lehet mint a Gyed)v.a kiírt szülés előtt kezded 24 nappal és akkor szülés utánra kevesebb marad,a Gyed meg maximalizálva van,tehát az sokkal kevesebb is lehet mint a Tgyás,persze ez függ attól,hogy mennyi volt a keresete.
Ráadásul a táppénz úgy fog jönni neki mint eddig,de csak a szülésig fogják számolni.
Kedves 21.40-es!
Úgy tűnik, hogy nem érted, amit írtam, vagy én nem értem amit Te írtál!
13.56-os voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!