Kilehet jönni a GYES-ből meg a Családipótlékból egy hónapban?
Szia!
Nálunk a következő a helyzet: párom minibálbérért dolgozik, én jelenleg nagyjából 82E-t kapok (gyed+csp). Férjem fizuja teljes mértékben elmegy a rezsire (ebben az autólízing is benne van), az enyémet osztjuk be egész hónapra. Tény, hogy nem élünk fényűzően, de mindenre jut, amire kell, mondjuk félretenni igen ritkán tudunk.
Mennyit keres a párod, ha nem vagyok indiszkrét? Úgy könnyebben tudnék válaszolni a konkrét kérdésedre.
16 hós kislány anyukája
Én is azt kell mondjam, hogy nem elég. Még ha a szükséges kellékeket ajándékba megkapjátok sem.
Nálunk a párom keresete fedezi a rezsit, telefon, stb. számlát. Ebből a "luxus" az internet és a kábeltv előfizetés, és esetleg a telefonon lehetne még spórolni. Így a gyes+családiból kellene élnünk, ami jelenti a bevásárlást, autó tankolást, gyereknek pelenka, gyümölcs, stb. Mondanom se kell, hogy nem elég, pedig azért nem szórjuk a pénzt. Esetleg jönnek az extra kiadások, mint valakinek ünnep, a gyógyszer, vagy elromló műszaki cikk javítása, esetleg cseréje és még sorolhatnám, mert mindig jön valami váratlan kiadás.
Szóval nem is tudom mihez kezdek, ha nem lesz mihez nyúljunk ilyenkor. De az tuti, ha nem kaphatok legközelebb gyed-et, akkor csak egy gyerekünk lesz.
Kedves Utolsó Hozzászóló!
Amennyiben nekem szántad a kérdést: Képzeld, munkát keresek hónapok óta. De kicsi gyerekkel nem könnyű, mert alig van lehetőség, pláne olyan, ami emberi munkaidőt jelentene (pl. 7 és 17 között). Közben suliba is járok, hátha aztán egyszerűbb lesz az elhelyezkedés. És ráadásul már a bölcsibe sem veszik fel a lurkómat, mert 160%-os telítettség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!