Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kilehet jönni a GYES-ből meg...

Kilehet jönni a GYES-ből meg a Családipótlékból egy hónapban?

Figyelt kérdés
Most próbálkozunk a babagyártással, és mivel nekem nincs munkám igy nem fogok csak gyest meg családitp. kapni. Páromnak van munkája. Érdekelne hogy ebből mire jut vagy egyáltalán jut e mindenre amire kell?
2009. jan. 14. 14:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Hát, ha most nincs munkád, és kettőtöket eltart a párod, akkor talán elég lesz a babára a gyes és a családi.De végül is az ember bármennyiből megoldja, ha mégolyan nehéz is.:)
2009. jan. 14. 14:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Elsőre azt mondom,h NEM!A gyes kb.26000 ft,a csal.pótl.13300 ft.De mivel nem tudom,h mennyit keres a párod,milyen körülmények között éltek(saját lakás,albérlet,hitel,autó stb.)ezt nektek kell kiszámolni.Az se mindegy,h neki mennyire biztos-már amennyire a mai világban biztos lehet-a munkája.Egy baba sokba kerül.Ha semmi extrát nem vesztek,akkor is.Ruha,pelenka,használati eszközök,a pipere cuccai stb.Ez ugye folyamatosan kell,tehát ez a költség marad.A kiinduló a hordozó, babakocsi,kád,ágy,kelengye szintén nem kevés.2 gyerekes anyuka
2009. jan. 14. 14:29
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk a következő a helyzet: párom minibálbérért dolgozik, én jelenleg nagyjából 82E-t kapok (gyed+csp). Férjem fizuja teljes mértékben elmegy a rezsire (ebben az autólízing is benne van), az enyémet osztjuk be egész hónapra. Tény, hogy nem élünk fényűzően, de mindenre jut, amire kell, mondjuk félretenni igen ritkán tudunk.

Mennyit keres a párod, ha nem vagyok indiszkrét? Úgy könnyebben tudnék válaszolni a konkrét kérdésedre.

16 hós kislány anyukája

2009. jan. 14. 14:30
 4/12 A kérdező kommentje:
Párom havonta kb 80.90ezer ft körül. Mindkettőnk részéről nagy a család, és nagyon várják hogy végre babánk legyen. Igy ugy gondolom hogy a kelengyével meg a felszerelésekkel nem lesz sok bajunk. :D Nem saját házban lakunk, hanem anyosoméknál, de külön háztartásban.
2009. jan. 14. 15:02
 5/12 anonim ***** válasza:
70%
a gyes kb. 25 ezer havonta, a családi 12 ezer ft. nem sok. szerintem nem elég a férjed fizetése + a neked járó pénz. mi biztos nem jönnénk ki ennyiből. csak a pelenka havi 10 ezer!
2009. jan. 14. 16:03
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A 2.válaszoló vok.Egyet értek az utolsó válaszolóval,sztem sem elég.De ezt tényleg nektek kell kiszámolni.Ha tényleg mindenben tud segíteni a család(később járóka,etetőszék,kismotor,stb.stb.)azzal előrébb vagytok,de azért nem lehet rájuk várni mindennel...
2009. jan. 14. 16:53
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt kell mondjam, hogy nem elég. Még ha a szükséges kellékeket ajándékba megkapjátok sem.

Nálunk a párom keresete fedezi a rezsit, telefon, stb. számlát. Ebből a "luxus" az internet és a kábeltv előfizetés, és esetleg a telefonon lehetne még spórolni. Így a gyes+családiból kellene élnünk, ami jelenti a bevásárlást, autó tankolást, gyereknek pelenka, gyümölcs, stb. Mondanom se kell, hogy nem elég, pedig azért nem szórjuk a pénzt. Esetleg jönnek az extra kiadások, mint valakinek ünnep, a gyógyszer, vagy elromló műszaki cikk javítása, esetleg cseréje és még sorolhatnám, mert mindig jön valami váratlan kiadás.

Szóval nem is tudom mihez kezdek, ha nem lesz mihez nyúljunk ilyenkor. De az tuti, ha nem kaphatok legközelebb gyed-et, akkor csak egy gyerekünk lesz.

2009. jan. 14. 17:08
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
és arra nem gondoltál, hogy esetleg elmész dolgozni???
2009. jan. 14. 22:41
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Utolsó Hozzászóló!

Amennyiben nekem szántad a kérdést: Képzeld, munkát keresek hónapok óta. De kicsi gyerekkel nem könnyű, mert alig van lehetőség, pláne olyan, ami emberi munkaidőt jelentene (pl. 7 és 17 között). Közben suliba is járok, hátha aztán egyszerűbb lesz az elhelyezkedés. És ráadásul már a bölcsibe sem veszik fel a lurkómat, mert 160%-os telítettség van.

2009. jan. 15. 08:12
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Sztem a kérdezőnek szólt.Valóban,ha dolgozni menne,180 biztosított nap kell,illetve,h a szüléskor biztosított legyen,és már jogosult is mindenre.Addig várni kellene a baba kérdéssel.
2009. jan. 15. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!