Jön a karácsony. Miért nincs 13. havi gyes és családi pótlék?
de miért az államnak kellene megkönnyítenie a te karácsonyodat?! kicsit tényleg bicskanyitogató.
könnyítsd meg magadnak te. ne vegyél 1000 ajándékot és ne főzzél 100 fogásos vacsorát erősön felül, csak azért, mert"karácsony van" ! felháborító, amikor valaki a karácsonyra hivatkozva akar valamilyen előnyhöz jutni.
anyagi heylzetedhez mérten kell költekezni, ennyi.
Én nem hiszem, hogy kéne 13. havi csp és gyes. Milyen jogon? Örüljünk neki, hogy egyáltalán jár valami alanyi jogon.
(ne ugorjatok a torkomnak, de leírom, hogy az én párom kap 13. havi fizetést nyáron, karácsonykor pedig 14. havit)
Karácsony= szeretet..nem 10 fogásos vacsi, sem mindenkinek 5-10.000ft-os ajándék.
Nem értem ezt miért nem lehet megérteni?Én fiatal vagyok, a 22 évemmel ezt felfogom, a gyerek idén is házi készítésű ajándékot kap...ha nem fogja mad megbecsülni, akkor nem leszünk jóban, de mivel ez az első karácsonya és erre nevelem folyamatosan,hogy a pénz nem minden, ezért tudom,hogy jó ember lesz:)
A vacsi nálunk tudod mi lesz? Borleves és Olcsó hekk, meg bejgli...ennyi...
„Ez a válasz 69%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 11-18 14:13”
Nyilván a párod jól keres, mert általában azokon a helyeken van ilyen juttatás hallottam róla. Akkor azt képzeld el (kétlem, hogy menni fog), hogy havi80000ft-t keres a párod és nem sok százezret! Szerintem te is kapálóznál ezért a kis pénzért már ha egyáltalán igaz amit írtál mert szerintem kamu.
„A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 11-18 12:47
A gyes valóban segély. A csp-ből viszont tényleg adhatnának 13. havit, ugyanis azt az állam adja 13. havi fizetés is csak állami alkalmazottaknak jár alanyi jogon...”
Hol olvastál ekkora baromságot, hogy az állami alkalmazottaknak alanyi jogon jár? Több mint 20 éve vagyok állami alkalmazott de csak nyirbálják a költségvetésünket folyamatosan! Momentán mi a6000 forintos melegétkezési jegyen kívül semmilyen juttatást nem kapunk! Nem is emlékszem mikor kaptam, már ha kaptam valaha 13. havi fizetést. Azt viszont egész pontosan meg tudom mondani, hogy mikor nyirbálták utoljára az említett költségvetésünket : idén!
A végére egy kis történelem :
"A 13. havi bérnek semmi köze nincsen a hónapok számához.
A Gergely naptárhoz azonban igen.
Hazánkban a XX. század elején heti fizetést kaptak a dolgozók.
Mivel ez sok adminisztrációval járt a költségek csökkentése végett nagyszüleink átálltak a havi bérfizetés rendszerére.
Osztásban igen jók voltak, s kiszámolták, hogy 52/4=13.
Majd társadalmi megegyezés született, hogy 12 hónapon keresztül havi fizetést kapnak, s az elveszett négy hétben megtermelt fizetést 1 hónap
kifizetéseként kapják meg."
Ugye, milyen érdekes?
Pl. az USA-ban még most is heti fizetés van !!!
Mert így valójában hitelbe dolgozunk egy hónapig/ Amerikában egy hétig/,
Amit termelünk eladják, a pénz megy a multi bankjába, ott napi kamaton müködik ami nem kis összeg, mondjuk egy Suzukinál, a Mercédesnél ahol állítólag 2 hetente fizetnek.
Nem adomány a 13.havi bér ill. nyugdij.Valaki vamikor elkezdett számolni és a végeredmény ez lett.
"Kedves" utolsó válaszadó!
A párom olyan helyen dolgozik, ahol sok juttatás van a 13 és 14. havi fizetésen kívül is. De nem több százezer Ft a havi fizetése. Miért lenne kamu!? Én pl rajtuk kívül még több ilyen cégről tudok!
Azért pedig kár volt válaszolnod, hogy szinte mindenkibe belekössél!!! Tőlem kaptál egy piros kezecskét!
Mert azt valakinek ki kell gazdálkodni és annak a cégnek jól megy a szekere ha ilyen juttatásokat ad, és ezeknél már nem 80 a havi netto. A kolléganőm férje havi 20000fts kajajegyet kapott + ruhapénzt és a fizuja is volt vagy 350000. Ez kb. 5 éve volt.
A párom egy multinál dolgozik , nálunk semmilyen juttatás nincs, még kajajegy sem.
A második válaszom szintén jogos már csak azért is mert ebben a szférában dolgozom én is két évtizede, tehát érintett vagyok személyesen. Jelenlegi munkahelyemen 6000ft melegétkezési utalvány van és slussz. Se jutalom se 13,14. havi se ruhapénz, semmi.
A válaszoló hülyeségeket írt!
Ez az igazság!
Az meg hogy piros kesztyű cenzúrázottan szólva nem érdekel!
Csak halkan csatlakozom a 12:05-ös válaszíróhoz.
Az én férjemnél is hasonló a helyzet: sok juttatás (állami cég), kevés fix fizetés, legalábbis sokkal kevesebb, mint a hasonló végzettségű, de nem állami cégnél dolgozóké.
Csak, hogy ezzel az a baj, hogy mivel ezek a juttatások nincsenek benne a munkaszerződésükbe, így bármikor elvehetik tőlük, mint ahogyan az elmúlt egy-másfél évben el is vettek tőlük ezt-azt. Ezzel nem sírni akarok, csak elmesélni, hogy van olyan, hogy az éves bruttód jól néz ki, csakhogy az üdülési csekkből, meg a felnőtt ruhapénzből (ami elköltését előbb számlával kell igazolni, majd egy összegben megkapod) nem veszel pelenkát és a rezsit se tudod belőle fizetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!