Jön a karácsony. Miért nincs 13. havi gyes és családi pótlék?
Örülj neki, hogy a férjed kap 13. havi fizetést :)
Ugyanabból karácsonyoznak, mint az összes többi: jó esetben igyekszik elosztani a költségeket kb. szeptember óta...
Valóban, az én férjem sem kap legalább 8 éve 13. havit... még annak örül az ember, ha van munkahelye.
A plusz pénz természetesen jól jönne, de miből? Még a családi pótlék sem fog emelkedni, de még az is jó, hogy legalább van!
Megértem, hogy jól esne, de azért az ilyen kérdések egy kicsit engem kiakasztanak. (bocs)
A GYES és a családi pótlék már önmagában is egy segély, egy plusszjuttatás, aminek örülhetünk, hogy "csak úgy" jár. Én már a 13. havi nyugdíjt sem értettem.
A 13. havi fizetést, prémiumot vagy bónuszt akkor tartom hasznos, ösztönző dolognak, ha munkateljesítményhez van kötve a mértéke.
pontosan
eljött az öngondoskodás ideje
csak az a gond,hogy már 20 éve, viszont a többség még csak most kezd ráébredni
:D
egyébként nekem is felment a pumpa 1 picit ahogy elolvastam a kérdést
mindenki a közpénzen csüngne és alig van aki azon gondolkodik,hogy mielőtt gyereket vállal férletesz, gondoskodik a jövőjéről..
sajnos
utolsó vagyok, azért bosszant, mert ahol én élek 9 hónap lesz a gyes
otthon meg 2 év és még így is elégedetlenek
és ne írja senki nekem,hogy de hát itt biztos több a kereset, mert igen több, viszont 1 nap a bölcsiben annyiba fog kerülni, mint otthon 1 egész hónap
szóval gyes már nem lesz de a + költségek elviszik az egész fizetésem, szóval ez van
és én sem azon gondolkodom,hogy miért nem fizet többet az állam
A családi pótlék nem segély, azért jár, mert átvállalod a terhet a nem gyermekvállalóktól, akik a fizetésükből kevesebb embert tartanak el. Ez egy jogos és törvényes járandóság.
A gyes valóban segély. A csp-ből viszont tényleg adhatnánka 13. havit, ugyanis azt az állam adja 13. havi fizetés is csak állami alkalmazottaknak jár alanyi jogon...
Azért nincs, mert ez MAGYARORSZÁG. Soha nem is lesz.
Amit tudnak, elvesznek tőlünk.
utolsónak
mondj egy olyan országot ahol adnak
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!