Olvasta vlk. Az"Éjszakai gondoskodás" c. könyvet?
Én olvastam kétszer is.
Az a lényege, hogy bármi baj van, vagy nincs baj, teljesen mindegy, a szülő aludjon együtt a babájával.
Először akkor olvastam, mikor pár hetes volt a babám. Akkor el sem tudtam képzelni, hogy magunk közé vegyem őt a nagyágyba. Nem is volt rá szüksége, szépen egyedül átaludta az éjszakát, kb 1 éves korig.
Akkor elkezdett fel-felébredezni, nem igazán kerestük az okát, de mivel már nagy volt ahhoz, hogy alvás közben összenyomjuk, vagy ilyesmi, ezért magunk közé vettük mindig, mikor felébredt éjjel. Így nagyon szépen visszaaludt mindig.
Ekkor újra elolvastam a könyvet.
Végül is az a lényeg, hogy kötődő nevelést alkalmazol, ha együtt alszol a babáddal, és ekkor nyugodtabb lesz, jobban fog szeretni stb stb.
Én azon a véleményen vagyok, hogy figyelni kell, mire van szüksége a babának. Az én babám nagyon jól aludt egyedül 1 éves korig, azóta viszont ránk van szüksége éjjel.
A baba nem attól fog kötődni hozzád, mert vele alszol éjjel vagy sem, hanem akkor kötődik hozzád, ha teljesíted az ő igényeit, persze rugalmasan, hogy a szülőnek is jó legyen.
Egyébként jó könyv, nekem tanulságos volt mindkétszer mikor olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!