Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Míra névről?

Mi a véleményetek a Míra névről?

Figyelt kérdés

Azért írtam ki e kérdést, mert pár kommentből azt vettem ki, hogy sokan idegenkednek ettől a névtől. Most kíváncsi vagyok, itt is túlteng -e a negatív kritika.

A kislányunkat így hívják és nem hóbortból választottuk ezt a nevet, hanem mert latin családnévhez latin nevet kerestünk (pl. Míra, Lívia). No meg a jelentése is olyan pozitív: miraculum= csoda. Várom a véleményeket! :)

2010. nov. 15. 13:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szerintem a világon az egyik legszebb név:) Az én lányomat is Mírának hívják.Úgy tudom a rövid i-s változatot nem régóta lehet anyakönyveztetni.Én Mirunak szoktam becézni.
2010. nov. 15. 17:32
 12/15 anonim ***** válasza:
Nekem a Mira víz jut róla eszembe sajnos
2010. nov. 15. 21:48
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Mi sem bántuk meg a névválasztást egy percig sem. Nem baj, ha valakinek nem tetszik, az őszinteség többet ér. :-)

Csak olyan furcsa volt, hogy korábbi (más nevekkel kapcs.) kérdéseknél szinte mindig lehúzták ezt a nevet.

Pl. Kíra / Míra mintha nem is nevek lennének; divathóbort; ilyeneket olvastam.

2010. nov. 15. 22:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem szep,nekem is tetszik :)
2010. nov. 17. 00:55
 15/15 anonim válasza:

Az én lányomat is Mírának hívják hosszú í-vel,és nagyon örülök,hogy ezt a nevet adtuk neki.

Nekem mindenki azt mondta,hogy rövid i-vel kell írni,nincs igazuk mert mind a kettővel lehet,szerintem a hosszú szebb mert szebben lehet kiejteni!

2010. nov. 17. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!