Azért írtam ki e kérdést, mert pár kommentből azt vettem ki, hogy sokan idegenkednek ettől a névtől. Most kíváncsi vagyok, itt is túlteng -e a negatív kritika.
A kislányunkat így hívják és nem hóbortból választottuk ezt a nevet, hanem mert latin családnévhez latin nevet kerestünk (pl. Míra, Lívia). No meg a jelentése is olyan pozitív: miraculum= csoda. Várom a véleményeket! :)
Szerintem nagyon szép név! Nekem nagyon tetszik! Ha egyszer lesz majd egy lányom, biztosan így fogom elnevezni! :-)
2010. nov. 15. 13:42
2/15 anonim válasza:
Nekem mindig az jut eszmbe: Mire Mira elkészül lemegy a nap...:-)
Mondta az egyik anyuka:-)
Amugy szép név, nincs vele semmi gond!
2010. nov. 15. 13:42
3/15 anonim válasza:
Szia! Szerintem szép nevet választottatok a lányotoknak! Az én kislányom Napsugár.
2010. nov. 15. 13:43
4/15 anonim válasza:
És hosszú Í-vel kell írni? Nekem van Mira ismerősöm,de Ő rövid i-vel írja a nevét.
Szóval nekem tetszik,szerintem szép név. A rövid neveket szeretem,de amit azért lehet becézni is. A Mira nevű ismerősömet,Mirinek becézzük.
2010. nov. 15. 13:44
5/15 A kérdező kommentje:
Igen, hosszú í-vel van a mienk, 2 változata van. Nálunk is hosszú a vezetéknév. És mi is Mirinek hívjuk. :-)
2010. nov. 15. 13:50
6/15 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszik,hogy a latin családnévhez választottatok egy latin eredetű nevet. Van egy ismerősöm,akinek német eredetű a családnevük és hozzá választották a Liza nevet,ami annyira illik hozzá. Az lényeg,hogy a vezeték és keresztnév passzoljon egymáshoz.
2010. nov. 15. 13:58
7/15 anonim válasza:
Nekem is Mira a kisebb lányom. Nekem is nagyon tetszett ez a név és tényleg egy kis csoda, mert a terhesség elején 1% esélyt adtak, hogy megmarad. Mi Mirusnak és Mijjának becézzük. Az utóbbit a 2 éves lányom adta neki mert a r betűt még nem tudja kiejteni.
2010. nov. 15. 13:58
8/15 anonim válasza:
Nekem nem tetszik a Mira, sem a Míra. Nem tudom miért, de idegenkedem tőle.
Bocsánat! :(
2010. nov. 15. 14:39
9/15 anonim válasza:
Az én kislányom Amira,úgyhogy nekem teszik a Míra,Mira név!
2010. nov. 15. 14:47
10/15 anonim válasza:
Az én kislányom is Mira!:)Azért lett ez a neve,mert 5 év után fognat,természetes úton,úgy hogy megmondták ,hogy egyikőnknek sem lehet gyereke!Tévedtek:)!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!