Ha sok a nézeteltérésed a férjeddel a gyerekneveléssel kapcsolatban?
Sokat veszekszünk a férjemmel, szinte mindenben különbözik a véleményünk a gyerekkel kapcsolatban.
A végén mindig úgy jönki, hogy én vagyok a rossz...
Mi a fenét csináljak? Kikészülök.
Kompromisszumot kötünk!
1. A két vélemyényből csinálunk egyet, ami mindkettőnknek megfelel.
2. Vagy ő vagy én engedek a saját elveimből. Attól függ kinek fontosabb az a bizonyos dolog.
Nálunk is sok a vita. Nálunk én vagyok a szgorú, ő minden megenged a "hercegnőinek". Sajna ő napi 12 órát dolgozik, álatlában hétvégén is, így én vagyok egyedül a lányokkal. Nem érti, hogy miért kellenek a szabályok, hiszen csak nap 2-3 órát van velük.
Amikor nagyon kiakadtam, akkor egyszerűen leszerveztem, hogy ő töltött velük egy egész napot egyedül, hogy milyen jó is az ő módszere. Estére már nem hercegnőknek, hanem kis boszorkányoknak hívta őket :-D Se enni, sem boltba menni, sem fürödni nem tudtak. Az, hogy főzzön, mosson, vasaljon mellettük, azt nem is próbálta.
Azóta inkább csöndben van, ha fegyelmezem a lányokat.
(4 éves, 2,5 éves és egy 10 hónapos kislány anyukája)
Utolsó. Jó volt hallani, hogy más is igy oldotta meg. :)) Mondjuk az én párom azt nem értette, hogy miért vagyok estére mindig hulla fáradt, mikor a 2 kicsi mellett (csak 15 hónap van köztük) csak a háztartást kell ellátnom, még boltba sem kell mennem, meg ilyenek. Én is " kivettem akkor 2 nap szabit", elmentem anyukámhoz egy hétvégére egyedül. (elég messze lakik) Mikor hazamentem, én nyugodt, és kipihent voltam, párom meg alig kapott levegőt, ráadásul az egész ház "szaladt". Reggeli maradványai még a konyhapulton, mosogatva nem volt, az ágynemü nem volt beveteve, meg ilyenek. :)) Azóta nem mondja, hogy én csak a sorozatokat néztem itthon a gyes ideje alatt, és elismeri, hogy én is keményen dolgozom/dolgoztam, csak én a 4 fal között.
Szóval, ha külömbözik a véleményetek, hadj rá mindent, és akkor meglátja, hogy nem feltétlenül az a jó, ahogy ő csinálja, (ettől függetlenül az sem biztos, hogy te mindenre a jó megoldást javaslod) és a legjobb az arany középút. Ezzel rengeteg időt, és energiát is megspóroltok.
Szia!
Nálunk is ez van, én is megőrülök sokszor!
Ő olyan régimódi fajta, pl. néha egyből lekever egyet a gyereknek, na meg a legkisebb megfázásra is antibiotikummal tömné, ja meg legszívesebben a tv-t nézetné vele egész nap...
Néha úgy érzem, hogy egész nap koptatom a számat (persze feleslegesen), mert a gyerekek ugye szinte meg sem hallják, amit mondok, ő meg pont ellenkező véleményen van, mint én.
Tegnap délután megkérdeztem a nagyot (4 éves), hogy lesétálunk-e kenyérért (kb. 20 perc oda-vissza), mire azt válaszolta, hogy ő inkább tv-zik :(((( Ez annyira elszomorít!
Szia!
Nekem írtad?
Ő is foglalkozik velük persze, bár sajnos elég keveset van itthon, de nem is ez a baj.
Hanem hogy olyan régimódi nézetei vannak, ahogy a mi szüleink, nagyszüleink is neveltek és az újdonságok hidegen hagyják.
Pl. vettünk mindkét gyereknek gyerekülést az autóba, nem is gagyit, de neki akkor is az a véleménye (ami a szüleinké is), hogy tök felesleges, mert mi is nélküle nőttünk fel. Meg ugyanez a biztonsági öv kérdés, a téligumi és még sorolhatnám estig is :)
Tehát én erre írtam, hogy sok a nézeteltérésünk a párommal és hogy szinte mindenben különbözik a véleményünk a gyerekekkel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!