Hogyan tudnám úgy nevelni, hogy ne legyen finnyás?
Figyelt kérdés
2 hónapos, és saját példámból tudom, hogy milyen rossz az, amikor egy ételre csak ránézek, és öklendeznem kell, nem tudom megenni, és éppen ezért tápanyagok nem jutnak be a szervezetembe. a fiam esetében ezt szeretném elkerülni. tudtok tanácsot adni?2009. jan. 11. 14:39
1/3 anonim válasza:
Szerintem adj neki mindent, és talán nem lesz az. Férjem sem értette, miért kell a gyereknek céklát adni, ő is utálja. Kiderült, anyósom sem szereti, soha nem is adott a gyerekeinek sem...De ez valamilyen szinten kialakul a babában, csak kevésbé tudod te irányítani.
2/3 anonim válasza:
Kiegészíteném azzal, hogy amikor majd együtt esztek, soha ne lássa rajtad, hogy valamit nem szeretsz... Ne is mondj semmi ilyesmit, mert utánozni fog. Bár még kicsi a gyerekem, de a saját gyerekkori példámból igyekszem tanulni én is. :)
3/3 anonim válasza:
Igazából másfél éves kora körül tudod rászoktatni hogy mindent meg kell enni. Kiteszed neki az ételt, elkezdi enni, de ha nem kéri, finnyásokodik akkor szépen meg kell neki magyarázni hogy ez van, kell vagy nem kell, más nincs. Mert ha tudja hogy ha nem kéri kap mást, amit kedvel, akkor nem fogja megenni. Vagy nasival tudod rávenni, hogy ha megeszi, ezt vagy azt kap utánna.Rafináltak a kicsik :)
Egy éves kora körül mikor mellette eszel, s kér az ételből, megkóstolná, akkor adjál neki nyugodtan, s sokkal szívesebben fogja megenni, mert látaj hogy te is azt eszed, s neki is abból kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!