Taxival hogy lehet utazni kisgyerekkel?
Egyszer épp egy taxiban ültem, mikor hallottam, h a diszpécser olyan kollégát keres, aki tud gyerekülést vinni az utasnak. Szerintem érdemes megkérdezni a telefonban rendeléskor, h tudnak-e biztosítani gyerekülést, vagy mit ajánl ilyen estere.
De szerintem se kötelezhetnek rá senkit se. Inkább csak én félnék, h történik valami. Amúgy van egy olyan kresz szabály, h (középen) a kétpontos övvel beköthető a gyerek ülés nélkül is.
Ez csak az én ötletem, de én úgy csinálnám, h ha csak 3 pontos öv van a kocsiban, h felfelé a háta mögött, alul pedig az ölén keresztül vezetném az övet, így olyan mintha kétpontos lenne. A lényeg, h ne vágja a gyerek nyakát.
Köszönöm a válaszokat,mindenkinek!
Utolsó:köszi, jó ötlet megkérdezni, hátha tudnak olyan autót küldeni! Viszont én úgy hallottam, hogy a kétpontos biztonsági övnél nincs veszélyesebb, kettészakít ütközésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!