Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Taxival hogy lehet utazni...

Taxival hogy lehet utazni kisgyerekkel?

Figyelt kérdés
Gondolom, nincs a taxikban gyerekülés, értelemszerűen én sem viszek magammal. Mi a szabály ilyenkor?
2010. nov. 12. 12:35
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem neked kell róla gondoskodni. A legtöbb hordozó gyerekülés is, be lehet csatolni. Anélkül nem hiszem,hogy lehet utazni.
2010. nov. 12. 12:39
 2/8 A kérdező kommentje:
A hordozó, az OK. De a kétévest hogy rakjam hordozóba?
2010. nov. 12. 12:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Taxiban nem kötelező a gyerekülés.
2010. nov. 12. 12:45
 4/8 anonim ***** válasza:
A taxiban nem kötelező a gyerekülés a KRESZ szerint. Épp úgy, mint ahogy a buszon sem pl. Eleve nem is lehet elvárni, hogy legyen, hiszen a taxisnak foglalja a helyet, aztán ha valaki nagy pakkokkal akar utazni, akkor az gond. Az anyukától sem lehet elvárni, hogy mindenhova gyerekülést cipeljen magával, hiszen lehet, hogy teljesen váratlan dolog, hogy taxizniuk kell.
2010. nov. 12. 12:46
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Első vagyok! Szerintem gyerekülésről is neked gondoskodni.
2010. nov. 12. 12:46
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyszer épp egy taxiban ültem, mikor hallottam, h a diszpécser olyan kollégát keres, aki tud gyerekülést vinni az utasnak. Szerintem érdemes megkérdezni a telefonban rendeléskor, h tudnak-e biztosítani gyerekülést, vagy mit ajánl ilyen estere.

De szerintem se kötelezhetnek rá senkit se. Inkább csak én félnék, h történik valami. Amúgy van egy olyan kresz szabály, h (középen) a kétpontos övvel beköthető a gyerek ülés nélkül is.

Ez csak az én ötletem, de én úgy csinálnám, h ha csak 3 pontos öv van a kocsiban, h felfelé a háta mögött, alul pedig az ölén keresztül vezetném az övet, így olyan mintha kétpontos lenne. A lényeg, h ne vágja a gyerek nyakát.

2010. nov. 12. 13:33
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,mindenkinek!

Utolsó:köszi, jó ötlet megkérdezni, hátha tudnak olyan autót küldeni! Viszont én úgy hallottam, hogy a kétpontos biztonsági övnél nincs veszélyesebb, kettészakít ütközésnél.

2010. nov. 12. 13:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Én szoktam taxizni a 2 éves fiammal. Nem kötelező a gyerekülés. A rendeléskor mondom, hogy gyerekkel utaznék, de még egyszer sem tudtak olyan kocsit küldeni, amiben volt...
2010. nov. 12. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!