A kismamáknak alanyi jogon jár a TB?
Nem jár alanyi jogon.
Ha nem fizet valaki, vagy te magad nem fizetsz magad után tb-t akkor nem jár az ingyenes egészségügyi ellátás.
Ha megszültél, és gyedben, vagy gyesben részesülsz, akkor biztosított vagy, nem kell fizetni, de addig igen!
Hát nem jár!
Majd szülés után szépen megkapja a számlát, ami persze 80.000-től kezdődik, mert ennyi egy sima szülés!
Én azt vallom, Alanyi jogon ne járjon TB még a kismamáknak sem! Egyébként havi 5000 Forintért bárki biztosított lehet. Be kell menni az APEH-hez, ott lehet igényelni csekket, s már is megvan jogviszony! Csak ezt sokan nem tudják!
Én másképp gondolom. Jobban meg kell vizsgálni a körülményeket mert én pl. mozgássérült vagyok ezért nem kapok munkát de le se %-olnak mert nem volt munkaviszonyom..
Nekem miért nem jár eleve alanyi jogon a tb?? Mert elutasították a kérelmemet..
Ha a kismama alatt a terhes nőt érted, akkor nem jár. Meg kell fizetnie az APEH-nál, vagy kiszámlázzák az ellátások árát. Mint bárki másnak. a TB-t ugyanis akkor is meg kell fizetned, ha nem vagy terhes, tehát a terhesség ténye nem változtat semmin.
Szülés után már jár a gyes legalább és akkor jár mellé alanyi jogon a TB is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!