Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kismamáknak alanyi jogon...

A kismamáknak alanyi jogon jár a TB?

Figyelt kérdés
Ha nem rendelkezik jogviszonnyal ami által tb-t fizet és valaki úgy esik teherbe akkor alanyi jogon jár a tb vagy fizetnie kell?
2010. nov. 12. 11:47
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Igen:)
2010. nov. 12. 11:48
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Vagyis arra igen a válasz,hogy alanyi jogon jár:)
2010. nov. 12. 11:49
 3/9 anonim ***** válasza:
biztos??
2010. nov. 12. 11:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem jár alanyi jogon.

Ha nem fizet valaki, vagy te magad nem fizetsz magad után tb-t akkor nem jár az ingyenes egészségügyi ellátás.

Ha megszültél, és gyedben, vagy gyesben részesülsz, akkor biztosított vagy, nem kell fizetni, de addig igen!

2010. nov. 12. 11:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat :)
2010. nov. 12. 11:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Míg terhes vagy és nincs munkahelyed, stb. vagyis senki nem fizeti utánad a TB-t, akkor természetesen NEM INGYENES az orvosi ellátás. De ha te magadnak befizeted a TB-t, akkor már jogosult vagy az ellátásokat ingyen igénybe venni.
2010. nov. 12. 12:09
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem jár!

Majd szülés után szépen megkapja a számlát, ami persze 80.000-től kezdődik, mert ennyi egy sima szülés!

Én azt vallom, Alanyi jogon ne járjon TB még a kismamáknak sem! Egyébként havi 5000 Forintért bárki biztosított lehet. Be kell menni az APEH-hez, ott lehet igényelni csekket, s már is megvan jogviszony! Csak ezt sokan nem tudják!

2010. nov. 12. 12:30
 8/9 A kérdező kommentje:

Én másképp gondolom. Jobban meg kell vizsgálni a körülményeket mert én pl. mozgássérült vagyok ezért nem kapok munkát de le se %-olnak mert nem volt munkaviszonyom..

Nekem miért nem jár eleve alanyi jogon a tb?? Mert elutasították a kérelmemet..

2010. nov. 12. 12:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha a kismama alatt a terhes nőt érted, akkor nem jár. Meg kell fizetnie az APEH-nál, vagy kiszámlázzák az ellátások árát. Mint bárki másnak. a TB-t ugyanis akkor is meg kell fizetned, ha nem vagy terhes, tehát a terhesség ténye nem változtat semmin.

Szülés után már jár a gyes legalább és akkor jár mellé alanyi jogon a TB is.

2010. nov. 12. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!