Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 éves babának adtok egészségt...

1 éves babának adtok egészségtelen ételeket?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 1 éves lesz a lányom. Jó evő, nagyjából azt eszi, amit mi. Változatosan adok neki enni. Zöldség, gyümölcs, húsok, hal, tejtermékek az étkezésink része. Inni is főként vizet iszik, nagyon ritkán rostosat.

Általában főzök, de néha megcsúszok az időben és rendelünk pizzát vagy sütök ki mirelit fasírtot. (havonta 1-2 alkalom) Hiába kínálok neki olyankor gyümölcsöt vagy bébiételt, neki is az kell amit mi eszünk.

Vagy most is itt a sok sütemény, abból is adtam neki egyet, mert kérte.

Alapból nem kap semmilyen nasit vagy édességet.

Hamarosan szülinapja lesz, 1 kis szeletet szeretnék neki adni a tortájából.

Ti szoktatok "rossz minőségű" ételt vagy édességet adni ilyen picinek?

ápr. 21. 12:03
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Írásban lehet erősebben jött le ez az egészség tudatosság.

Amit eszünk és kér belőle, abból kap. Ebben van virsli, bolognai spagetti, rántott sajt is, nem csak zöldség-gyümölcs.

Bio cuccokat egyáltalán nem veszünk.

Nem vonom meg a cukrot, pl kapott ma is sütit, de bepörög tőle.

Csokit, chipset, dörmit, pudingokat nem kap még(bár a rokonok tömnék).

Sajnos nagyon sok rossz példát láttam magam előtt, hogy egész picitől tömték édességgel, mekis kajával, normális ételek nem kellettek neki. Már ovisok/iskolásos, de inkább éheznek, mert nem esznek főtt ételt csak pizza, meki, péksüti.

Próbálok egy aranyközéputat eltalálni, hogy egyen mindent jóízűen, de ne kapjon naponta édességet.

ápr. 21. 19:27
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha mi eszünk, akkor én adok neki is. Ma pl volt torta, mert szülinapoztunk is. A másfél éves is kapott egy picit. Igen, volt benne cukor meg csoki. Na bumm. 3 evőkanálnyi méretű volt, nem egy fél tégla szelet.

Ez minden másra is igaz. Ha én megenném, akkor neki is adok, mert én se eszek igazán hulladék kaját. Egy pizza szerintem nem hulladék kaja, attól még, hogy nem egy diétás valami.

ápr. 21. 20:25
 13/14 anonim ***** válasza:
77%

Egy évesen még nagyon figyeltük, hogy miket eszik. Ki tudja, mit tesz a szervezettel a sok adalékanyag, főleg olyan kis korban.

Most közel van a kettőhöz, édességeket nem adunk neki (mi felnőttek sem eszünk sokat), mert nem akarom rászoktatni a nassolásra. De ha mirelitből főzök valamit, az már nem zavar, ő is azt eszi

ápr. 21. 20:30
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Hat amit leirtal azzal semmi gond.

Ha ritkan havi 1x van ilyen "baki" az siman belefer. 🙂 Nem lesz baja belole.

ápr. 21. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!