Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 éves babának adtok egészségt...

1 éves babának adtok egészségtelen ételeket?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 1 éves lesz a lányom. Jó evő, nagyjából azt eszi, amit mi. Változatosan adok neki enni. Zöldség, gyümölcs, húsok, hal, tejtermékek az étkezésink része. Inni is főként vizet iszik, nagyon ritkán rostosat.

Általában főzök, de néha megcsúszok az időben és rendelünk pizzát vagy sütök ki mirelit fasírtot. (havonta 1-2 alkalom) Hiába kínálok neki olyankor gyümölcsöt vagy bébiételt, neki is az kell amit mi eszünk.

Vagy most is itt a sok sütemény, abból is adtam neki egyet, mert kérte.

Alapból nem kap semmilyen nasit vagy édességet.

Hamarosan szülinapja lesz, 1 kis szeletet szeretnék neki adni a tortájából.

Ti szoktatok "rossz minőségű" ételt vagy édességet adni ilyen picinek?

ápr. 21. 12:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Rossz minőséget nem vásárolunk, így azt senki nem eszik. Mirelitbol is van jó minőség, azt kell otthon tartani. Emellett mindent lehet, mértékkel. Igen, sütit, edesseget is
ápr. 21. 12:06
 2/14 anonim ***** válasza:
23%
Mi mekit veszünk neki mert sose főzünk, szereti nagyon :)
ápr. 21. 12:07
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Mi is alapvetően egészségesen eszünk, de most ha néha becsúsziknak ilyen kaják, nem csinálok problémát belőle.
ápr. 21. 12:29
 4/14 anonim ***** válasza:
80%

Igen szoktam.

Egy évesen a tortajaban túrt, és ette is (isteni mennyei csokitorta)

De én nem vagyok édesség ellenes.

Kapnak a gyerekeim.

Amúgy szerinted a bébiétel olyan nagyon egészséges?

Honnan tudod mi van benne?( Most térjünk el attól, hogy mi van ráírva)

Ne legyetek ekkora bio párti anyák.

ápr. 21. 14:12
 5/14 anonim ***** válasza:
64%
8-9 hónapos kora óta szinte csak azt ette, amit mi, édességet hamarabb is kapott már mértékkel, talán olyan 6-7 hónapos korától.:) 1,5 éves, imád enni, mindent, kb megeszi a vasszoget is.😂 Nem tiltjuk semmitől, se ételtől, se italtól (kivéve persze alkoholos dolgok, de gondolom, ezt írni se kell), valamint bevallom, olyannyira én egeszsegguru se vagyok. Mármint persze, igyekszek sok friss gyümölcsöt, zöldséget adni neki, de amúgy mi inkább nagy husevok vagyunk.:D
ápr. 21. 15:03
 6/14 anonim ***** válasza:
82%

Mértékkel kapott mindkettő mindenből, főleg abból, amiből még kért is.

Így lehet egy alapvetően jóevő gyerekből rosszevőt csinálni, hogy akkor, amikor még csak ismerkedne az ételekkel, már csírájában elfolytod az érdeklődését, az ételek iránti nyitottságát, kialakítva benne egyfajta bizonytalanságot az ételekkel szemben, mert az egyik (szerinted) egészségtelen, a másik sózott, a harmadik nem bio, a negyediket olajban sütötték, vagy éppen cukrot is tartalmaz...stb.

Van egy ilyen ismerősöm. 6 éves korára a gyermeke csak rizst, tojást, és tésztát eszik. Alig fogad el bármilyen ételt. Az az irányvonal meg, amit el szeretett volna érni csak még messzebb került. Most ott tart, hogy már bármit odaad a gyereknek, csak egye meg...

Az egészségtudatos táplálkozáshoz egy kisgyerekből 'csak' a tudat hiányzik. Ez nem azt jelenti, hogy minden 'szemetet' oda kell elé rakni, vannak minőségibb ételek is, el lehet készíteni másképp is...stb.

De azért az a szülő, akinek bármi fenntartás megfordul a fejében pl. a gyereke saját szülinapi tortájából evésével kapcsolatban -pl. mert jujj, cukor van benne...-, az azért szerintem már nem a normális kategória.

ápr. 21. 15:50
 7/14 anonim ***** válasza:
70%

Egy évesen még nem evett semmi "rosszat" egyszerűen azért nem,mert még nem tudta mi az,nem kért belole. Azt ettem,amit adtam neki. Szerencsére nagyon jó evő volt. Nyolc hónapos korában kezdett el mennyiséget enni,addig anyatejes volt (öt hónaposan már hozzá táplálni akartam,de nem volt nyitott rá). Tíz hónaposan már elég rendesen evett mindent.

Lényeg a lényeg,amikor már elkezdett igazán enni, és nézni mit eszünk,két éves körül jött el az a pont,hogy belekóstolt a csokiba,pizza csucsokbe stb. Most három éves,van,hogy válogat,igyekszem egészségesen adni neki,már rég nem eszik meg mindent mint egy évesen.

Én nem adnék neki amíg nem nyúltak fele kifejezetten,de ez én vagyok. Sokáig meg úgyse lehet tiltani,bölcsi,ovi hasonlók hamar beletanul a jóba.

ápr. 21. 16:13
 8/14 anonim ***** válasza:
82%
Az én kisfiam első édessége a szülinapi tortája volt (csökkentett cukortartalmú). Egyébként csak egészséges ételeket evett 1,5 éves koráig, semmi cukrosat. Most 19 hónapos múlt és már kap túrórudit, néha sütit, ha alkalom van, mint pl. most a húsvét.
ápr. 21. 16:39
 9/14 anonim ***** válasza:
93%
Egy évesen még nagyon odafigyeltem, hogy csak egészségeset egyen. Ahogy nőtt, lazítottam.
ápr. 21. 16:45
 10/14 anonim ***** válasza:
71%
A pizza meg sütemény (?!!) mióta egészségetelen??
ápr. 21. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!