Mikor kezditek kidekorálni a lakást karácsonyra és mikkel?
En is szeretek dekoralni, es nem azert, mert divat. Egyszeruen kedvemet lelem benne. Foleg nem hivalkodasbol csinalom, mivel minden baratom sokszaz kilometerre van tolem, a munkatarsakkal meg nem vagyunk olyan viszonyban hogy meglatogassanak minket, itteni barataink egyenlore nincsenek mert nemreg koltoztunk ide, ezert aztan szinte soha senki nem jon hozzank.
A lakast megis mindig minden alkalomra kidiszitem
2.5 eves a lanyom es 9 hos a fiam. minig van papirgirland kivagott formakbol, meg ablakmatrica, ezeket a hetvegen fogjuk lecserelni az oszi temarol a mikulasosra!teli-re
adventolni is fogunk a hagyomany szerint, a heten a lanyom segitsegevel megcsinaljuk a koszorut meg az ajtodiszt. dec elejen megcsutjuk a mezeskalacsot es abbol is aggatunk a lakasban mindenfele...
meg meg van par otletem :-)
Én imádom a karácsonyt és mindent ami vele jár.
Szívem szerint már most elkezdeném a díszítést, de tudom hogy még korai. Ha nagyon nem birok magammal akkor advent első vasárnapja előtt( max. 1 héttel) díszbe borítom a lakást.Engem nem érdekelnek mások én így érzem jól magam.
A díszítés: Ablakokra (gyerekek szobáiba) matricákat teszek (télapós, karácsonyos)A bejárati ajtóra ajtódísz az asztalra pedig asztaldísz kerül.. Minden ajtóba fentre feldíszített fenyő girlandot teszek. Előkerülnek a karácsonyos, télapós mécses tartók, és a mintás tálcák amikbe finomságok kerülnek (pl: szaloncukor) Ja és az ablakokba teszek még világítós ablakdíszeket is. Ezek mellé kerülnek még azok a meglepetések amiket idén szerzek be és amit a gyerekek készítene itthon az oviban vagy a bölcsiben.
Ó de várom már!!!!!!!!!!!!
Adventkor szoktam elkezdeni.
- adventi koszorú (idén új formában),
- ajtódísz,
- adventi naptár,
Mikulásra:
- van sapka és filc harisnyacsizma, és sikáljuk majd a rendes csizmát is az ablakba...
Fokozatosan teszek fel (mértékkel) műfenyő girlandot az előszobába,
- idén állóvázában száraz fehér faágakból készítek csokrot (ez lesz az adventi kalendárium is egyébként),
- karácsony előtt pár nappal kikerül az ablakokba az a lépcsős gyertyaégő vagy mi, egy kis műfenyő feldíszítve a konyhaablakba (bonsai fát akartam, de elfelejtettem, most meg már mindegy).
Épp csak annyi dekoráció lesz, hogy a hangulat meglegyen, de ne menjen át giccsbe.
Meg persze csinálok illóolajas illatosítást, nálam novemberben elkezdődnek a karácsonyi dal hallgatások, ajándékcsomagolás, meg a kézi ajándékok készítése meg augusztustól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!