Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet jól csinálni együtt a...

Lehet jól csinálni együtt a kettőt?

Figyelt kérdés

Kicsit nagyon összetett a kérdés. Kérlek benneteket, hogy ne írjatok bántó kommentet!

Másfél éves a kisfiam és apuka részéről nem sok segítségre számíthatok. (Inkább állandóan dolgozik, csak velünk ne kelljen lennie.) Kapcsolatom kihűlt vele. Fontolgatom a válást. Viszont szeretnék egyetemre jelentkezni a jobb megélhetés érdekében. A kérdésem a következő lenne. Nem sok segítségem van. Néha rá tudnám bízni a nagyszülőkre a fiam. De ők max vigyáznak rá, nem úgy foglalkoznak vele. Anyja vagyok és apja helyett legyek apja. Valahol az egyik gondolat azt súgja, csináld, mert szükséges. A másik pedig az, hogy én vagyok a fiam életében az egyetlen stabil pont és az egyetem sok időt elvesz, tőle. Akkor pedig ki neveli... Vagy túl fekete fehérben gondolkodom?

Mi a véleményetek? Tapasztalat?

ma 13:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van barátnőm, aki egyetemet csinál a gyereke 1 éves kora óta, de ott a bébiszitter heti 5-6 napot jár, és egész nap ott van szinte, este ő altatja el. Szóval ő elsősorban tanul, és másodsorban anya.

Ha nem túl nehéz szak, van aki vigyázzon rá néha, szerintem meg lehet csinálni, de melós.

ma 15:34
 12/18 anonim ***** válasza:
Azt mondod, a jobb megélhetés miatt akarsz egyetemet csinálni, de ha nem vagy jó anyagi helyzerben, hogy akarsz egyáltalán egy gyerekkel megélni elváltan?
ma 16:37
 13/18 anonim ***** válasza:

1,5 a gyerek, lassan vissza kell menni dolgozni.

Munka, gyerek, iskola.

Hát nekem van bőven segítségem és itthonról dolgozom de így sem mertem belevágni pedig a kisebb is már 4 éves

ma 16:49
 14/18 anonim ***** válasza:
Én csak az éretségit 2 év, majd +2 év okj t csináltam pont akkor mikor kicsik voltak, maj sulisok lettek, hát hiányoznak azok az évek a gyerekeimből pedig nem is egyedül csináltam
ma 16:55
 15/18 anonim ***** válasza:

Én tanultam gyerek mellett, de anyukám rendszeresen segített, plusz nem voltam egyedülálló, dolgoznom nem kellett.

Miből fogsz megélni, albérletet fizetni? Mert a főállású munka, egyetem és a gyerek egyszerre lehetetlen.

ma 16:57
 16/18 anonim ***** válasza:
Sógornőmnek egyedülállóként csak úgy sikerült lediplomáznia gyerek mellett, hogy ott laktak a szüleinél, így rájuk bármikor lehetett számítani gyakorlatilag. Mondjuk a gyerek akkor már iskolás volt, így azért vmivel könnyebb.
ma 16:58
 17/18 anonim ***** válasza:

Egyedulallo anyakent 2 gyerek mellett nyomtam az egyetemet. Es nem bufeszakot

Most van egy szep diplomam 🙂

ma 17:01
 18/18 anonim ***** válasza:

Én egyedül neveltem nagyon sokáig a lányomat. Annyi szabadidőm sosem volt, mint akkoriban.

Dolgoztam, ő bölcsis/ovis/iskolás volt.

De az esték mindig szabadok voltak. Ahogy a délutáni alvás ideje is hétvégén. Mellette akkor még lelkes volt az apja, minden második hétvégén elvitte. Nagyszülők nálunk nem voltak sajnos, de van egy barátnőm, aki szintén be tudott segíteni néha.

Szóval így utólag azt mondom, simán akkor kellett volna tanulnom. :D

Helyette akkor iratkoztam be suliba, amikor újra férjhez mentem, és 8 hónapos volt a kisfiam. Na az nem volt egy sétagalopp. XD

ma 18:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!