Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Negatív hozzászolásokat nem...

Negatív hozzászolásokat nem kérek. Miért nem akar beszélni a gyerek? Mikortól megkésett? Többi lent...

Figyelt kérdés
25 hónapos gyerekről van szó. Hangutanzok vannak. De rendes "szó" csak anya és pápá. Bármit mondok neki megérti. Sokat van mesélve neki már egész pici kora óta. Mondókázás is van, táncolni is szeret. Kúszni, mászik időben kezdett és sokáig is tartott. Járni 15 hónaposan kezdett. Van olyan akinek későn kezdett beszélni? Voltak előjelei? Egész nap jár a szája (babanyelven) védőnő azt mondta nincs semmi gond mert megérteti magát.

#babanyelv #beszédindulás
ma 07:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 3 éves kora után szólalt meg. Addig csak gagyogott. De ő auti. 20 hónapos korától kapott fejlesztéseket.
ma 09:27
 12/21 anonim ***** válasza:
56%

"Most megkerestem dettidu instáján, hogy 12 hónapos kor körül kell 1-5 szó, 18 hónaposan 10-50 szó, 24 hónaposan pedig 50-300 (!) szó."

Hát ne érts félre, ez nekem totál baromságnak tűnik. Én csokos környéken élek, itt midnen háznal van 2-3 gyerek, nekem is van kettő, bandázunk rengrteg gyerekkel együtt nap mint nap, de én egyetlen két évest sem láttam még, aki ilyen mennyiségű szót használt volna. Egy kislány volt, aki talán beszél 50et kerek 2 évesen, na neki mindenki csodájára járt.

ma 09:29
 13/21 anonim ***** válasza:
73%

12-es,

Egyáltalán nem hülyeség, ha beleszámolod a hangutánzókat, indulatszavakat, sőt azok is beleszámítanak, aminek csak az elejét vagy végét mondja, de konzekvensen ugyanarra a dologra használja…

Én hallottam már 2 évest egész mondatokban szépen, választékosan beszélni, mondókázni. Lehet, hogy ez a ritkább, de nem baromság!

ma 09:35
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szerintem fel sem tűnik, hogy használ már mondjuk akár 50 szót a gyerek. Nyilván nem ilyenre kell gondolni, hogy vacsora közben azt mondja, hogy ,,Édesanyám, ideadnád kérlek szépen a vajat?". De amikor pl. a plázában meglátja a másik kisgyereket, és felkiált, hogy ,,baba!" vagy azt mondja valamire, hogy ,,jó, nem, még, pápá" ezekből összejön könnyedén az 50, azért az nem olyan sok.
ma 09:41
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
3 éves korig kell elkezdeni beszélnie, addig nincs semmi gond.
ma 09:43
 16/21 anonim válasza:
0%
Egyes válaszolók már arról spekulálnak, hogy szellemileg visszamaradott a gyermek, gratulálok.
ma 09:44
 17/21 anonim ***** válasza:
75%
Nem, nem erről van szó, szerintem a legtöbben teljesen normálisan válaszoltunk, és hasznos tanácsokat adtunk. Nem értem, mi hátránya származhat a gyermeknek abból, ha elviszik egy felmérésre, vagy netán tornáznia kell egy kicsit... ahogy le is írtam hamarabb, én nem várnék, legalább a folyamatot elindítanám, hisz még a fizetős helyeken is sokszor várni kell. Mi van, ha esetleg mondjuk óvodába menne, és még akkor is csak pár szava lesz? Aztán ha időközben megered a nyelve, lemondani bármit bármikor lehet.
ma 10:12
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekem beszédfogyatékos (vagy legalábbis ez az sni kódja), most 7 éves és egészen jól kezd beszélni, talán már nem észrevehető. Pont ennyi idős lehetett mint a fiad, amikor elkezdtem intézni, hogy felmérjék. A hallásvizsgálattal kezdődik minden, ezt mindenhol kérik, csináltasd meg. 2 éves 3 hónaposan mérték fel a korai fejlesztőben. Utána jártunk beszedinditasra, ami nem sokat használt. Sőt az egész korai fejlesztés nem jött be, mert pl. a tsmt tornát is csak 3 évesen volt hajlandó rendesen csinálni. A tsmt hatására azonnal látványosan beindult a beszéd. Később láttuk, hogy nem ért meg hosszabb mondatot. Azt, hogy: "hozd ide a játékot" értette másfél évesen is, úgyhogy amit a védőnő mond szerintem hülyeség. Akkor kezdődik a gond amikor már nagyobb és nemcsak egy haromszavas utasítást kell megértenie. Mese és mondóka: ha probléma van nem fejleszt semmit, úgyhogy nem ezen múlik. Mi folyamatosan meséltünk, nem értett belőle semmit, csak szépen meghallgatta.

Lányomnak 5 szava volt, amikor elkezdtünk felmérésre menni és ez az 5 szó kb. 1 éves kora óta megvolt. 2 évesen 20 szót kell tudnia minimum, de ebben a vauvau, sőt az is benne van, ha ő talál ki egy szót és mindig ugyanarra használja. Ha ennyi szó nincs meg akkor nézesd meg.

ma 10:29
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kedves 8-as válaszoló. Valószínűleg ez lehet benne, minden rezduleset tudom és értem. Mondta már hogy"gyere be" (kutyának kiabálta, nyaron) "hagyjál már" ezt ősszel apjának. De nem beszél a hangutanzok megvannak. Tornázni már baba korába is tornázott. A járás is azért késett mert apuci amikor itthon volt akkor vitte. Most lehet én vagyok a probléma hogy értem mit akar.?
ma 12:14
 20/21 anonim ***** válasza:
52%
Nem, 19-es ez nem így működik! A járása pl biztosan nem azért indult később, mert cipeltétek! A lányom 10 hónapos kora óta stabilan jár, de cipeltük akkor is, azóta is!
ma 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!