Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mostanaban divat a vateran a...

Mostanaban divat a vateran a babas dolgokat vasarlok reszerol nem kommunikalni, csak nemam cselekedni?

Figyelt kérdés

Eladni es venni is szoktam aukcios oldalakon, eladasom egy ideje nem volt.

Most viszont sok dolgot arulok.

Kicsit meglepodtem azon, hogy a vevok donto tobbsege hallgatag, mint a sir.

Ertsd: ha en kapok ertesitest arrol, hogy vasaroltak tolem, akkor szinte azonnal irok is egy levelet, amiben tisztazom a szamlaszamomat, a fizetendo osszeget, a telefonszamomat (a vatera csak a vezetekesemet kuldi el, utolag adom meg a mobilt is) es mindig rakerdezek a cimre, hogy oda postazzak-e, amit a vatera atkuldott. (Merthogy volt mar olyan, hogy nem oda kertek.)

Manapsag az esetek 90%-ban ezekre a leveleimre egyaltalan nem jon valasz, se jo, se rossz, majd par nappal, vagy 1-2 hettel kesobb utaljak az osszeget. Meg mindig nemasag.

Postara adaskor igy meg nekem kell telefonalnom cimegyeztetes miatt, mert persze igy is volt olyan, hogy megsem az volt a jo cim, amit a vateratol kaptam.

Persze ha en oda feladtam volna, akkor az en fulem lett volna leragva az idegeskedo vevo altal, hogy visszaer-e hozzam, ki fizeti az ujrapostazast, miert vesztettunk egy honapot minimum, stb.

En varok tul sokat a vevoktol azzal, hogy legalabb egy nyamvadt levelben tisztazzunk mindent fizetes-postazas elott???

Ha eladtatok mar valamit, akkor tapasztaltatok ilyet?

Ha vasaroltok, ti kommunikaltok az eladoval?

2010. nov. 9. 07:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A biztonság kedvéért a meghirdetett áru, vagy a személyes oldaladon emeld azt ki, hogy a postázási címre figyeljenek oda, ha eltér azonnal jelezzenek, különben utólag felelősséget nem vállalsz.

Mindenki kommunikál valamilyen formában, ez elkerülhetetlen. A minimális amit megtesz az ember, hogy visszaszól, köszi, minden rendben, megkaptam.

2010. nov. 18. 15:43
 12/15 anonim ***** válasza:
szia. én szoptatós párnákat varrok, azokat szoktam eladni. viszonylat hamar elviszik, így sokat találkozok vevőkkel. Nekem se szoktak válaszolni, csak néhány nap elteltével. Ha 2 héten belül nem érkezik meg a pénz vagy nem jelentkezik, negatívat adok, nem érdekel a kifogás (kivéve ha megbeszéltünk vmit)
2010. nov. 19. 09:52
 13/15 anonim ***** válasza:

A 4.lebutázott(egyébként egyetemi diplomával rendelkező, 38 éves kétgyerekes) édesanya vagyok.Igen, az is kommunikáció, amit én csinálok, de nem levelezem feleslegesen.Időben fizetek, megfelelek a vatera, teszvesz szabályainak, és az internetes etikettnek.Én nem sértettem meg senkit, nem értem, miért személyeskedsz...

Egyébként ezer éve vagyok tag a e-bay nevü nemzetközi oldalon, 100%-os pozitív feedbackkel.Amit rólam írtál, nem engem minősít.

Egyébként, amíg élt a kutyám, nemcsak az utcán, de még a Városligetben is összeszedtem a piszkát.

2010. nov. 19. 17:06
 14/15 A kérdező kommentje:

En reagaltam a te reagalasodra.

Mert ugy velem, hogy igencsak felreertettel engem.

A soraidbol teljes mertekben az jott le, hogy egy tenykozlo, egyezteto level elkuldese, valamint az erre valo reagalas mar baratkozasnak szamit. Pedig nem, jobbnak lattam leirni ezt neked, hatha megerted.

Ezek szerint nem sikerult.

Gratulalok az ebay-es regisztraciodhoz.

Valoban nagy siker.

Meg annyi sem kell hozza vasarloi oldalrol, mint a vateras, teszveszes regisztraciohoz, mert itt aktivalast kernek (regebben kod postazasaval, most pedig 100 forint utalasaval), az ebayen meg erre sincs szukseg. Paypal szamlat is az nyit, aki akar.

Az eladasra regisztralashoz is csak egy kod ellenorzes kell telefonon keresztul.

Es igen, en is tag vagyok ott is, joval regebben, mint a magyar oldalakon, tobbet is hasznalom a mai napig.

Sohasem gondoltam, hogy ez erdem lenne.

De ha hasznalod mindket oldalt, akkor valoszinuleg latod a kulonbsegeket. Az ebay-en a legtobb vasarlo mar joval nagyobb tapasztalattal bir, ott soha nem talalkoztam meg olyannal, hogy valaki rosszul adta volna meg a szallitasi cimet, a legtobb fizetes paypalon keresztul tortenik, igy semmi szukseg adategyeztetesre, minden megy automatikusan, nem kell szamlaszamot cserelni.

Sokkal kevesebb szukseg van a kommunikaciora, mint itt, kevesebb a hibalehetoseg, rutinosabbak a felhasznalok.

Nyugodtan cafolhatod ezt is, de azert remelem, hogy ennyiben egyet erthetunk.

Tovabbi minden jot!

2010. nov. 19. 17:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Neked is minden jót, persze.És néhány dologban egyet is értek.De a stílusod továbbra is bántó, és kötekedő.De lelked rajta...én nem bántottalak, de te olyan tónusban írsz, ami lekezelő és bántó, holott én nem adtam rá okot.
2010. nov. 19. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!