Mennyi pénz jut a karácsonyi ajándékokra?
Csak a gyerek(ek) ajándékára lennék kiváncsi.
A rokon gyerekeknek mennyit szánsz?
Bocsánat,de tényleg érdekel, hogy jut ennyi pénz karácsonyra?Én gyeden vagyok, a férjem dolgozik, de nekünk szerintem ez egész családra összesen jut majd 30e Ft, és ebben a nagyszülők is benne vannak:-(
Írnának olyan anyukák is, akik gyed/gyesen vannak, hogy mennyit költenek majd karácsonyi ajándékra?
tegnap 19:42 vagyok
Én is GYesen vagyok a babámmal. És én már múlt hónapban figyeltem az akciókat és elkezdtem a vásárlást, páromnak vettem már pólókat. És a gyereknek is jó pár dolog megvan kb a fele, unokaöcsémnek vettem már dvd-ket. Bár a nagyja még most jön, de sok dolog már megvan.
Én mindenkinek az egész családban és rokonságban ugyanolyan árban vásárolok. Semmi nagy dolgot, csak mégis legyen valami ajándék, olcsóságokat vásárolok mindig. Legfőbbképpen könyveket. Mindenféle érdekes könyvet lehet már vásárolni 380-500 Ft között és nem gagyik, hanem tényleg érdekesek és izgalmasak. Már hetek óta figyelem az újságokat, sétálgatok az üzletekben, ötleteket gyűjtve. Idén vázákkal is fogok nyomulni, találtam egészen olcsón nagyon szép kis vázákat, már azt is eldöntöttem, hogy kik fognak belőle kapni.
Én egyet értek azzal az anyukával, aki inkább a saját készítésű ajándékokat részesíti előnyben. Szerintem is nagyon elanyagiasodott a karácsony. Nem vagyok ajándékellenes én is szeretek ajándékozni, de 50 ezreket fizet személyenként, szerintem irreális.
Én a leginkább azt nem értem, hogyan van pénzetek rá? Mindig mindenki panaszkodik, hogy milyen rossz helyzetben van a világ, mindenki milyen szegény, mégis hogy van pénz 10-100 ezreket költeni ajándékokra?
És hogy van pénz félretenni ennyit? Annyi mindenre kell félretenni, hogy mi marad akkor a havi fizetésből?
Jaj ne kutassunk már egymás pénztárcájába....ez olyan áááááá mindegy
Mindenki annyit ad amennyit tud. Én sosem sajnáltam mástól ha valami drága dolgot kapott a szüleitől. Mi nem voltunk túl jó anyagi helyzetbe, de így is mindenünk megvolt ami kell és mindig több ajándék került mindenkinek a fa alá.
Most a párommal icipicit jobban állunk és még csak 1 gyerekünk van, így természetes hogy próbálunk neki mindent megadni. Ami aztán majd a kistesóknak is örömet fog okozni egyszer.
Nagyon jó ötlet a saját készítésű ajándék, ha valakinek van kézügyessége és leginkább ideje hozzá. Nekem nincs a 8 hónapos babámtól szerencsére :):). Így marad a vásárlás ami egy pici örömet is okoz nekünk, ha a babámmal elmegyünk egy kicsit kikapcsolódni a városba.
Nem akartam vitát szítani. Aki nem akart, úgysem válaszolt.
Azért én is leírom, hogy nálunk hogyan alakul. (Én gyed-en vagyok, a férjem vállalkozó. Az anyagi helyzetünk közepes.)
A kislányunk kb. 20 ezer FT-ért kap ajándékot. A kis unokahugi 10-13 ezerért, a nagy rokongyerekek (19 és 13 évesek) 5-5000 Ft-ért, nagyszülők, tesóm 5-5000 Ft-ért.
Szerintem ez átlagos karácsonyi összeg, durván 50 ezer Ft.
Sziasztok!
Az a válaszoló vagyok, aki fejenként költ 50 ezer forintot.
Maximum Gyedet kapok, párom kb. 200 ezret keres havonta, plusz most kap prémiumot (kb. 100 ezret).
Minden nap elrakom a 200 Ft-osokat, amit vásárlásból kapok vissza! 3 hónapja gyűjtöm, az kb. 50-60 ezer már(direkt nem számolom meg, majd vásárlás előtt)!
Azért vásárolunk ennyiért, mert eddig minden évben másokra költöttük a pénzt, így mi soha nem vettünk egymásnak semmit, csak kis apróságokat (kb. 3000-ért fejenként). Mára egy kicsit unalmas lett, hogy mi másra elköltjük a pénzünket, de még ez sem elég nekik!
Így döntöttük el, hogy ebben az évben végre magunkra költjük a pénzt, amit eddig másokra! Egyedül a rokon kisgyereknek veszünk ajándékot, senki másnak! Szóval mi így tudunk ekkora értékben ajándékot venni!
11.13-as vagyok.
Ne érts félre és nem akartam ilyen negatívan írni, csak kicsit sokkolt, hogy nektek van pénzetek ilyen nagy összegeket költeni játékokra és hasonlóakra.
Előre is kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!