Jónak tartjátok,hogy ki jelentik?

Szerinten igazuk van, mondom ezt úgy, hogy én nem kérnék pénzt, mert tudom, hogy visszás sokaknak, de alapvetően egyetértek velük.
Ha van mindenük, felesleges egy babának kacatokat felhalmozni. Most adjátok oda a pénzt inkább, minthogy huszadik vackot vesztek, aztan majd ha nagyobb lesz, lehet egyezterni, hogy fajatékot vagy ilyesmit vennétek.
Mk is környezettudatosak vagyunk, mi is mosható pelenkát használtunk amugy 2 gyereknél is. Es ja, semmi értelme nem volt az ötödik rágókának, akárminek, mondjuk nálunk kevés a rokon, olyan sokan nem tudtak vackot hozni, a nagyszülök mindig megkérdezik, mit hozzanak, nem veszem el tőlük az ajándékozás örömét, de azért ök normalisak, nem hozzak ide a százezredik felesleges műanyag kacatot.
Szerintem ezért kár barkit kinevetni, mert helyetted is gondol arra, hogy a te gyerekednek milyen jövője lesz.

2 hetesnek nevnapra nem vennek semmit, keresztelore meg nalunk penzt szokas adni, szoval ez oke.
Bar a fiamnak nem volt, de a csaladban mindig mindenki penzt kert, adott, kapott.

A pénz része fura, de nem ismerem a családotokat. Azt viszont teljesen megértem, ha azt kérik, hogy egy 2 hetes babának ne adjatok ajándékot mert sok cucca van. Mi egy csomó gyerekholmit örököltünk, előre megkértük a családot, hogy fogják vissza magukat ajándékozás terén, mert jóból is megárt a sok. 3-ból 2 testvér és 4-ből 3 nagyszülő megértette, a maradék kettő sem vészes. Mi előre szoktunk egyeztetni az ajándékokról. Megjegyzem, még így is túl sok játékuk van a gyerekeknek.
Az egyik testvéremmel olyan is volt, hogy a babának ajándékra szánt összeget rászoruló gyerekekre költötte.
2 hetes babánál mosható pelenkázni nálam elismerést érdemel :). Mi már a második gyereknél csináljuk, de az első hetekben nem bírtam volna.

Szerintem tök oké ezt mondani.
Nem kell egy gyereknek sem az 159. játék.
Lehet azt mondani hogy te élményt adsz a gyereknek, de azért nagyobb korában jobban örülne ha a sok kacat helyett pénzt kapott volna, amiből 21-22 évesen lakást tud venni (vagy van elég önerője). Az sokkal nagyobb élmény és hasznosabb.
De ha te nem akarsz pénzt adni, csak fizikai ajándékot, akkor ne adj semmit.

#16: "Ha vennék a nevnapjara egy csörgőt, mondjuk 1000 forintért, nyilván ekkora összeget nem teszek be a megtakarítási számlára"
Miért is nem? Ez nekem nagyon furcsa.
Mint amikor azt mondják hogy havi 10ezer forintot felesleges megtakarítani. Nem, semekkora összeg nem felesleges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!